Morgonpigg...



Örk vilket humör Du är på idag... Du vaknade strax efter kl 06 och vaknade verkligen på fel sida. Trots att Du har sovit en hel del under dagen så är inget kul och så fort jag lämnar Dig så blir Du ledsen...phu...det enda som är kul är Tarzan...stackarn...

Nu har Du kommit på att kameran ser ju intressant ut :)

Idag skedde värsta bajsningen någonsin. Det sprakade till när vi satt i soffan och sedan hann det gå igenom body och byxor på väg till skötbordet. Jag trodde att det var ett dåligt skämt när jag började klä av Dig. Du hade bajs överallt....strumpor, fingrar, ben, magen...och till slut på hela mig och hela skötbordet. Jättekul att försöka få en sur Agnes ren. Insåg att det bara var att spola upp badvatten och sätta Dig i badet...Du gallskrek...stackars liten...snart är den här dåliga dagen över. Du griper tag i mig som om Du tror att jag ska försvinna hela tiden. Du brukar aldrig vilja gosa men idag har jag fått många "kramar"...

Fem månader!!!



Tänk att vår lilla stora tjej blir fem månader idag. Det känns som en evighet sedan Du låg i min mage. Jag älskade att vara gravid och Du trivdes nog ganska bra där inne. Pappa och Natta sjöng för Dig, Du gungades ca 2 timmar/dag när jag åkte tåg till och från jobbet...men det var ju den där pinglan (jag hade ju ett halsband med en pingla som jag gick runt med varje dag). Jag undrar jag om Du inte var j-kligt trött på "bjällran"... När jag var gravid så kändes det helt overkligt att Du skulle komma ut och bli en av oss och nu känns det helt overkligt att Du låg där inne i över nio månader. Så mysigt det var att känna Dina sparkar och Dina hickningar (Du hickar fortfarande en hel del). Fast jag hade känt Dina rörelser på morgonen så var jag alltid lite nervös hos barnmorskan när hon skulle lyssna på Ditt hjärta. De sekunderna innan vi hörde galopperandet inne i magen kändes som en evighet och jag tror att jag höll andan tills hon log och sa att allt var bra.



Vid fem månader så börjar Du bli för stor för babysittern (Du sätter Dig upp i den och biter i leksakerna), Du sitter i soffan och sängen men trillar fortfarande bak och åt sidan ibland så än så länge får Du inte sitta själv på golvet, Du har inget intresse av att vända Dig från mage till rygg eller tvärtom, Du älskar mat...all mat utom söta efterrätter, Du har undersökt färdigt Dina saker nu och blir uttråkad fort, Du fick låna en silikonpensel idag och undersökte Den ordentligt och smakade på den innan den åkte ner på golvet, allt som låter och som man kan banka med är kul, när vi drar en scarves över Ditt ansikte tycker Du det är jättekul och lite otäckt oxå, Du pratar helst för Dig själv i sängen och för tillfället säger Du paaapaaaapaaapaaa och något gällt ljud på inandningen (låter som om Du kvävs), syskon är kul, bus är kul, sång är kul, Du har inga tänder men dreglar hela tiden, fötterna är fortfarande mumsmums, Tarzan är så intressant och ofta blir Du helt paralyserad när han kommer fram till Dig, Du vill helst stå upp och när jag har bytt blöja på Dig så brukar Du få resa Dig upp så Du kan se Dig själv i badrumsspegeln och varje gång så glädjeskriker Du, Pricken är Ditt favoritgosedjur, att läsa bok är kul...favoritbilden är cykeln och då ska man säga PLING PLING, Du skulle aldrig nöja Dig med att ligga på golvet när vi andra sitter vid bordet...Du ska vara med, TV:n är inte lika intressant längre, Du sover 12 h i rad på natten, ibland drömmer Du nog hemska drömmar eftersom Du gråter i sömnen och det skär i mitt hjärta när jag hör det, Du har världens goaste rultingar och Du är världens finaste Agnes.

Du blir så ompysslad av Dina syskon...

I lördags var Du hos farmor och farfar med pappa och storasyster och storebror. Där fick Du smaka potatis, vilket Du tydligen gillade. Vid elva-tiden ringde storasyster och berättade att de inte fick i Dig någon mat och att Du skrek hela tiden. Jag hörde Ditt gallskrik i bakgrunden och det skar i hela mig. Pappa ringde hem och berättade att de hade fått i Dig lite mat och att Du somnat...så då kunde jag slappna av igen. Sedan gick det bättre....lilla söta Agnes....

Igår fick Du smaka pappas goda laxsås, lax och potatis. Du gillade maten lika mycket som resten av familjen..mmmm, vad gott!

Idag fick Du testa burkmat med kött första gången. Det gick oxå hem! Du gillar nog allt...utom sött...och det gör ju inget.

Förhoppningsvis har Du kvar Din gamla dygnsrytm nu när vi har flyttat fram tiden en timme. I morse sov Du till 06.20. Vilken tur att Du väckte oss med Ditt morgonprat eftersom alla hade försovit sig. Du är såååå morgonpigg och såååå kvällstrött...precis som Din mamma!


Badflickan

Badstolen var ett bra köp!

Hur gick det här till?





Så liten och nu så stor...fast om några månader kommer jag antagligen tycka att Du var sååå liten nu. Idag är Du med pappa och syskonen hos farmor och farfar....utan mamma! Jag stannade hemma eftersom jag har blivit förkyld IGEN. Usch, vad konstigt det känns. Vet inte riktigt vad jag ska göra. Nu har jag precis suttit och tittat på foton från BB...vad tragisk jag är. Hade inte pappa sett det så hade jag nog lipat när sa hejdå till Dig även om jag vet att Du är i trygga händer och kommer ha det jättekul hos farmor och farfar. Konstigt är det i alla fall...

Ibland säger Din blick allt...och oftast är Du glad men vill Du inte skratta så gör Du helt enkelt inte det. Du bestämmer själv.

Du hade inte bajsat på tre dagar så i morse tog jag febertermometern och satte i gumpen på Dig och efter max 20 sekunder bajsade Du. Skönt! Jag har varit lite orolig även om Du inte verkar ha mått dåligt.


Det börjar bli dags att köpa lite leksaker till Dig. Du är trött på Dina bitringar och gosedjur och slevar och allt som ligger utspritt här hemma. För tillfället är speglar och allt som skramlar väldigt intressant. Det får snart bli ett besök i någon leksaksaffär! Spännande!!!



I natt sov Du 12 timmar. Konstigt det känns att Du inte äter på natten längre... Du sov dessutom till kl 06 i morse och när Du vaknade så var Du inte speciellt hungrig utan mest intresserad av att smaka på Prickens öron och känna på spegeln i sängen...jag vill alltid ha Dig i sovrummet. Finns det något mysigare än att ligga och smygtitta på Dig när Du utforskar alla saker i sängen och skäller på polska mobilen....fast snart får Du nog flytta in till Ditt rum...usch och fy...


Konsten att duscha



Att vara mamma till Dig innebär nya färdigheter...t ex har duscha fått en ny innebörd. Dusch innebär numera, Du läggs på skötbordsdynan som flyttas ner till golvet och sedan kastar jag mig in i duschen, spolar av mig på 5 sekunder, drar undan draperiet och säger tiiiiittiiiiitt samtidigt som jag shamponerar håret och tvålar in mig (ibland kan shampot även bli tvål), drar för draperiet igen, spolar av mig, tiiiittiiiiiiitt, hoppar ut, ser Din glada min när Du ser mig naken (Du ser maten så att säga... eller så kanske Du redan inser att min kropp ser väldigt rolig ut efter Din ankomst). I alla fall så blir det sedan torkning under 20 sekunder samtidigt som jag viftar handduken lite över Dig så det bildas vindpustar så Du tjuter av skratt, på med trosor, roll-on, borstning (under tiden leker Du med min roll-on), lyfta upp Dig på skötbordet, ta på mig övriga kläder, föna håret (halv föningen går åt till att "föna" Dig)...balsam vaddå? Jepp, man får nya färdigheter och utvecklas hela tiden som småbarnsmamma :)



Min lilla sovande gullunge som har sovit ännu en hel natt (även om Du i och för sig vaknade kl 05 i morse...fast Du låg och pratade för Dig själv i ca 45 minuter).

En helt vanlig dag...


Idag har vi varit på öppna förskolan och käkat våfflor (mest mamma så klart). Du sov hela natten och vid fem i morse vaknade jag med ett ryck och var tvungen att lyssna efter så att Du andades. Du somnade nog inte förrän halv sju igår kväll och sov till nästan sex i morse...nästan 12 timmar! De andra mammorna undrar hur jag gör men jag gör inget förutom ger Dig rejält med gröt vid halv fem och sedan har Du helt plötsligt nöjt Dig med nappen på natten. Jag vågar inte riktigt ropa hej än...och det gör inget om Du vaknar någon gång till för det är ju ganska mysigt att ha Dig i sängen några minuter på natten...åh, vad jag kommer sakna det...att känna Din lilla varma kropp och höra Ditt smaskande i det stora tysta kalla huset. När Du blir riktigt mätt så slänger Du Dig på rygg och kastar upp armarna och pratar lite för Dig själv med gäll röst innan Du somnar. Jag tror att Du säger "man kan äta mycket sedan man är mätt men nu är det fanimej stopp"...

Igår kom Din pappa hem med en massa superfina tulpaner. Åh, vad de är fina. Tänk vad lite som krävs för att bli glad. Ler för mig själv varje gång jag tittar på dem. Ikväll kommer Din pappa hem sent så jag ska ha mys för mig själv i soffan när Du har somnat....med mys menas godis...om den varar tills i kväll...jag springer ju och nallar hela tiden.

Tarzan börjar verkligen bli Din kompis nu. Han kryper närmre och närmre till Din stora glädje. I morse när Du låg i vår säng så kom Tarzan upp och luktade på Ditt ansikte och Du låg helt paralyserad och förtjust. Ni är för söta...

Invägning (snart fem månader)



Hoppsan då....vad kallt det var i natt. Vi hade -11,3 grader som kallast och det kändes minst lika kallt i huset i morse. Vid fyra-tiden i morse så gnällde Du till och när jag skulle stoppa in nappen så kände jag att Du var iskall på Dina små händer och kinder så jag lyfte över Dig i sängen och la Dig mellan oss. Du blev skitglad och började omedelbart gapa efter mat :) Ja, ja...så länge varade Din "sova hela natten" period...fast huvudsaken är att Du inte ligger och fryser. Sedan vaknade Du vid fem och var illpigg. För tillfället håller Du på och pratar på inandningen...det låter väldigt kul... Eftersom Du har en pratglad pappa (håller helt med Din faster) så inser Du väl att Du måste kunna prata både på ut- och inandning om Du ska få en syl i vädret :)


Mat är såååå gott och Du är så söt i Din nya haklapp som Du fick från tant Sussie....

Då var invägningen avklarad....phu....det är alltid lika spännande att se hur mycket Du har ökat och varje gång blir jag lika förvånad. Du är snart fem månader och var nu 68,7 cm lång och vägde 8 620 gram...hepp!!! När jag tittade på snittet för flickor så ska Du vara 7,5 månade enligt Din längd och 8,5 månade enligt Din vikt...hihi... Sedan var det då dags för de två sprutorna. Första sprutan (då tyckte hon på BVC att det var väldigt goa´ lår att sticka i) så sa Du inte ett ljud utan tittade på henne mer som "vad f-n gör Du". Andra sprutan gjorde riktigt ont när hon sprutade in vaccinet så då blev Du ledsen och tittade på mig med blicken "varför?"...efter en minuts tröstande och kramande så var Du glad igen. Det var något fel på spruta nr två så vaccinet sprutade ut mellan nålen och själva sprutan. Hon hade aldrig varit med om det tidigare och visste inte riktigt hur vi skulle göra eftersom Du fick ju inte i Dig allt vaccin och vi visste inte hur mycket Du fick i dig. Jag tyckte att det fick vara såhär så länge. De som är en månad äldre än Dig får ju faktiskt inte vaccinet alls så om Du inte får fullgott skydd mot pneumokocker så får det vara så...

Kolla coola tröjan som tant Pia har gjort...
GLADLITE RÄDDBAJSAR....

Föräldrargruppen...


Jag glömde ju berätta om att vi var på träff med föräldrargruppen idag och fick info från tandhygienisten. Hon berättade att det kommer dit 15-åringar med helt matta förstörda tänder eftersom de har druckit CocaCola, Pepsi eller RedBull. Tänderna blir helt matta och går aldrig att få ordentliga igen!! Sedan fick vi en massa info om hur mycket socker det finns i alla mat....även det är helt skrämmande. Ska vi ge våra barn en massa sockerprodukter (som sockrade flingor, smaksatt youghurt och fil) och sedan skälla på dem när de blir helt jobbiga efter värsta sockerkicken? Lagom är bäst... Älskar själv en massa sött men tror att det är värre för deras små kroppar.

I morgon ska Du vägas, mätas och få den onda sprutan. Ditt nya favoritljud är papapapapapa...behöver jag berätta att en viss person går här hemma och är väldigt stolt :)

Morgonmys i soffan, Du och jag, min lilla stjärna. Fast varför är TV:n så intressant? Det är ju bara nyheter och sådant som Du snart kommer rata....och fråga Din mamma och pappa "måste ni se på det här eller kan jag slå över?"....så jag passar på att njuta av min kopp kaffe framför nyheterna så länge det går.

En hel natts sömn


Då hände det helt plötsligt...Du sov en hel natt! Igår fick Du gröt vid kl 16.30, ammades vid 18 och somnade bums och sedan sov Du till kl 05.20 i morse. Du låg då och pratade för Dig själv en stund men efter en kvart lyfte jag över Dig i sängen och gav dig mat. Så idag har det varit helt konstigt eftersom Du brukar äta "frukost vid 07-07.30 och sedan lunch vid 11-11.30 men nu stämmer ingenting, varken mat eller sovtid, fast det rättar väl till sig.

Nere i Skåne hjälpte pappa mormor och morfar att flytta till stugan medan Du och jag parkerade oss hos morfar. Dit kom moster Bibbi med Ossian och Sussie. På kvällen åkte vi till morbror Danne och firade hans födelsedag. Det var jättegod mat och supertrevligt men jag gick och la mig strax efter kl 23 eftersom jag visste att Du skulle vakna kl 05.30 som vanligt. Jag drack ett halvt glas rött vin, en snaps och en liten grogg och det var supergott! Även tant Eva-Lena sov i stugan så Du fick bli ompysslad av henne oxå...alla skämmer bort Dig hela tiden och det är så det ska vara...
Du ser ju ut som en albino bredvid Eva-Lena...

Bilen var knökfull när vi körde hem. Märkligt det där att vi alltid har så mycket mer saker med oss hem :) Nu var det fina kuddar till soffan, badrumsmattor, handdukar och flera duschdraperier som mormor och morfar skickade med hem... När vi var i stugan så provade jag att ge Dig katrinplommonspuré men det gillade Du inte. Du är märklig Du...all "riktig" mat går bra men efterrätterna ratar Du...det har Du inte ärvt från varken Din mamma eller pappa...


Ca två minuter vid matbordet kan se ut så här:


Det skiftar snabbt....

Snart hemma

459a5b1266c4bfe2bc039a78f9d6f05e.png

Kolla varifrån!

Snart hemma från vår helg i Skåne. Det gick precis tre stora älgar framför bilen. Jäklar vad stora de är! Helgen har varit supermysig med en massa god mat och trevligt sällskap. Du har fått en massa paket igen...morfar hade köpt tuffa kläder i Thailand och tant EvaLena hade handlat en massa märkeskläder till Dig och Sussi hade handlat en Marimeko haklapp...herregud vilken liten modetjej Du är...fast Du är söt i allt..även pyjamasarna från H&M som Din mamma köpt :-)


Prat, prat, prat

Jag förstår inte alltid vad som rör sig i Ditt lilla huvud men kan inte sluta fascineras...här ligger Du och pratar för Dig själv, pausar lite för att bajsa och fortsätter sedan att prata för att så småningom avsluta med att suga på Dina strumpor...


Skånedags



Idag åker vi till Skåne. Pappa ska hjälpa mormor och morfar att flytta saker från lägenheten till stugan. På lördag ska vi fira Din morbror Danne som fyller år.



Igår var vi hos farbror doktorn. Först lyckades du charma sköterskan i luckan och hela väntrummet. Du är för rolig...så fort någon tittade på Dig eller gick förbi så skiner Du upp och visar Dig från Din bästa sida. När det väl blev vår tur så var det dags att charma doktorn. Han skulle titta i Dina öron och jag fick hålla dig i huvudet och armarna fast det hade inte behövts eftersom Du satt blixtstilla... Sedan blev det dags att lyssna med stetoskopet och då fick Du sitta i mitt knä med bar överkropp. Då sträckte Du på Dig och satt sedan helt stilla medan han lyssnade. Vid ett tillfälle försökte Du ta hans stetoskop :) Doktorn tyckte att det gick ovanligt bra och undrade om Du alltid var lika snäll...och det är Du ju nästan i alla fall.. Det hela slutade med att Du fick slemlösande och order om att åka till barnakuten om Du verkade få det jobbigt med andningen.



Igår fick Du smaka broccolipuré och det var mums, mums...som Du åt. I natt sov du till tolv och var sedan vaken en timme. Jag försökte klappa på Dig och få Dig att somna om hela tiden men Du var så orolig....tillslut somnade Du i alla fall. Sedan sov Du till halv fem! Nytt rekord för matuppehåll. Jag gav Dig mat i sängen och råkade somna. Det gjorde Du oxå men vaknade traditionsenligt kl 05.30. Då sträckte Du nästan armen ur led för att nå pappas näsa och mun när han låg och sov. Tillslut nådde Du fram och kunde känna ordentligt.... Du är för go' och jag kan inte titta mig mätt på Dig. Hur har vi kunnat skapa något så fint?

Hur var det nu man gjorde? Du har nu börjat vända och vrida på allt och undersöka allting ordentligt. Allt ska smakas på och Du för över saker från ena handen till den andra för att sedan vrida på sakerna. Roligast nu är storasysters silkesscarves. Du tycker det är så spännande när den susar förbi Ditt ansikte...

Rossel rossel

 Så här glad var fröken i morse och ännu gladare var Du kl 05.30 i morse. Jag undrar om vi ska testa mörklägga rummet riktigt ordentligt eftersom minsta lilla solstråle får Dig att bli illpigg.

Det funkar att suga på strumporna oxå...lite örk faktiskt.

Igår var en jättemärklig dag. Du sov nästan ingenting och var helt vaken från kl 13.30 till 18.30. Jag försökte lägga Dig flera gånger men Du var mest ledsen hela tiden. Sedan sov Du hyfsat i natt och fick mat först vid kl 03 men sedan var Du som sagt illpigg kl 05.30. Nu är Du oxå helt orolig och vill inte somna så jag börjar fundera över om Du kanske har ont i örat eller något. Amningen krånglar oxå och Du är inte helt nöjd med något. Dessutom är Du jätterosslig till och från så nu fick jag en tid på vårdcentralen i Lessebo (och vilket projekt det var då....suck...de ville skicka mig till barnakuten i Växjö men Du har inte feber eller mår dåligt i övrigt så det kändes lite hysteriskt). Jag vill att de ska lyssna på Ditt rosslande och hoppas att Du får något slemlösande och sedan måste de kolla Dina öron oxå. Jag var ju öronbarn så något får Du väl ärva efter mig...fast friska öron får Du gärna ha...det gör ju så ont!



Det är så mysigt att sitta och "diskutera" med Dig i soffan. I morse busade storebror med Dig i soffan oxå. Du tycker det är himla kul med andra barn. Idag när vi var på öppna förskolan så var Du helt fascinerad över alla andra barn och har inte tid att pyssla med några leksaker. Du ska helt enkelt ha koll på vad alla andra gör. Gråter något annat barn så fäller Du gärna oxå några sympatitårar. Det är bra med empati, hjärtat!

Du älskar att ligga på golvet och dricka vatten ur Din nappflaska men för tillfället har jag tagit bort den. Funderar på om Ditt onödiga vattendrickande ger Dig en tillfällig mättnadskänsla och att Du därför inte äter som Du ska och sedan vaknar hungrig tidigt på natten. Vi får väl se.

Fortfarande förkyld


Någon gång har jag och pappa lyft över Dig i sängen och lagt Dig mellan oss bara för att vi vill gosa med Dig. Det verkar dock som om det mest gör Dig förvirrad.... Du kan inte riktigt bestämma Dig för vem av oss som Du ska titta på och vrider huvudet från höger till vänster hela tiden. Vi vill ju bara gosa med Dig.....


Så här glad är fröken fastän Du är både förkyld och jätterosslig. Natten var jättejobbig eftersom Du vaknade strax innan halv två och var gnällig. Jag försökte få Dig att somna om men inget funkade. Pappa hjälpte oxå till med att suga ut Ditt snor med en lite suggrej som vi har. Efter en timme gav jag upp så då lyfte jag över Dig till sängen och gav Dig mat. Sedan låg Du vaken ytterligare en halv timme och pratade glatt. Du har sovit jätteoroligt och har vaknat flera gånger men somnat om när Du har fått nappen. Halv sex vaknade Du på riktigt och låg och pratade för Dig själv. Du är för rolig eftersom Du kräver inte att vi ska ta upp Dig eller tända ljuset eller något sådant utan Du ligger där i sängen i 45 minuter och sysselsätter Dig själv. Fast nu är Du trött....och jag med...tänk om jag oxå kunde sova på dagen!

Ibland har Du världens roligast miner....

Lilla söta ankstjärten kunde jag ju inte låta bli att fotografera.



Tårna är fortfarande väldigt spännande...vilket vi har mycket roligt åt. Jag vaknar varje morgon av att Du ligger och pratar jättehögt (låter nästan som om Du skäller på polska mobilen ibland), eller så ligger Du och kryster för fulla magar eller så ligger Du och suttar på Dina tår...

Så söt i Bamsetröjan som Agneta stickat...

Åh, så fina tulpaner jag fick av Din pappa...min favoritblomma!

All mat är inte mums mums

Aprikospuré var ingen favorit....


Tiden går..


Oj vad tiden går fort....flera dagar sedan jag skrev något på bloggen! Nu sitter Du ganska bra själv i soffan. Fast ibland tippar Du och ligger helt plötsligt med näsan i soffan. Då blir Du arg....

När mormor och morfar var här hade Du fina jeansklänningen på Dig som Du har fått av dem. För tillfället vill Du stå upp hela tiden. Roligast är när jag har bytt blöja på Dig och Du får resa Dig upp på skötbordet. När Du ser Dig själv i badrumsspegeln kommer en massa glädjeskrik... Tänk vad kul om vi alla blev lika glada varje gång vi såg vår spegelbild....


Det går lite sisådär när Du ska sitta själv på golvet....

I lördags var vi hos kusinerna i Växjö och tittade på melodifestivalen och åt supergod vegetarisk lasagne. Du åt gröt vid sextiden och lyckades sedan vara vaken en lång stund till fasters stora glädje. Du tycker det är kul med bus och älskar att dra alla i håret. Vi hade med liggdelen så Du sov i den hela kvällen och märkte knappt när jag satte Dig i bilstolen när vi skulle åka hem. Pappa tog nattskiftet och mamma tog ett glas vin i Växjö..tänk att vin kan vara så gott!

Det här fotot på Dig och storebror älskar jag. Ni är så söta. Du har tur som har så fina syskon som älskar att busa och gulla med Dig.

Du har äntligen lyckats vända Dig en gång. Det hände i soffan igår men jag var i affären och missade det. Sedan har Du inte gjort det fler gånger. I natt vaknade Du redan kl 02 och ville upp. Jag lyckades skjuta på det till kl 03. Sedan låg Du och pratade till kl 03.30, somnade om och vaknade igen 05.30...illpigg...så nu ligger Du här i soffan och sover. Idag är mamma trött.....

Skånebesök


Igår hade jag en närbildsdag och tog en massa närbilder på Dig. Du är väldigt van vid kameran nu. Upptäckte att jag redan tagit ca 3 500 foton på Dig....helt ärligt...det kan inte vara normalt...men Du är ju så söt och när jag tar så tar jag en massa foton som jag sedan har svårt att radera....suck...


Idag kommer mormor och morfar på besök för att träffa lilla solstrålen och för att lämna en soffa till oss.

Det börjar bli helt ok med gröt...

I natt och förra natten har Du vaknat vid tolv och varit allmänt gnällig. Efter en hel del klappande och lugnande så somnade Du om. Eftersom Du brukar kunna sova till allt mellan två och fyra innan Du får nattmålet så känns det onödigt att ge Dig mat vid tolv nu (även om pappas ständiga kommentar är "hon är kanske hungrig")...phu, Du kommer få en massa mat på nätterna när han är hemma med Dig i sommar :) I natt fick Du mat vid halv två och sedan sov Du till halv sex men låg och glädjetjöt i sängen till kl sex. Tänk om alla hade vaknat så glada varje morgon...Du är för härlig och både jag och pappa låg och skrattade åt Dig i morse.

Dina fina kloka ögon som studerar allt i sin omgivning hela tiden.

Varför köpa napp?

Du slutar aldrig förvåna Din omgivning med Dina påhitt... Jag kan bara konstatera att någon napp inte behövs längre......

Sjuk och glad

Du är ännu mer snorig idag men lika glad som vanligt. För tillfället ligger Du i Din säng och pratar på med den polske mobilen. Du får nog en massa roliga svar eftersom Du nu tjuter av skratt....och jag har inte ens satt igång den....

Igår tog vi en promenad i det fina vårvädret men annars var vi mest hemma och tog det lugnt. På kvällen var ett bad ett måste för Din del och Du badade med pappa för första gången. Ni hade det nog mysigt ni två eftersom ni badade en lång stund. Sedan var Du så varm och luktade så gott så man ville nästan äta upp Dig.

Det går bättre och bättre med grötätandet. Numera är rutinerna följande. Du somnar senast 19 och sover till 04 (nytt rekord!), mat, somnar om och sover till 06, BAJSAR (alltid samma tid), pigg och superglad, mat 07, vaken en stund men sover sedan en timme, mat 11, vaken, sover 1-2 timmar, mat 15, sover 1-2 timmar, gröt vid 17, BAJSAR, mat vid 18 och somnar...

Det går fortfarande bra att ligga i hängmattan. Du tyckte att det var jättemysigt att gungas i den när Du var sjuk...

Snorig

5d8e692ddb3c98fbc354750f3c7bafed.png

Kolla varifrån!

Snorig idag oxå. Stackars liten... Idag blir det bara mys med mamma och pappa. Det märks att Du inte är frisk eftersom Du är lite trött och nöjer Dig med att bara ligga nära. Vanligtvis så vill Du att det ska hända saker och nöjer Dig med samma leksak i max 5 minuter. Vår lilla förkylda gullunge...


Lilla sjukling

Igår åkte Du på en riktig förkylning. Du är inte täppt men näsan rinner hela tiden och det är jobbigt för Dig när Du ska sova. Igår fick Du gröt för första gången och det var väl inget som Du jublade över... Du sov till halv tre i morse men om det beror på gröten får vi väl se i natt eftersom jag "tvingade" i Dig lite för några timmar sedan...

En glad liten skit trots förkylning och lite feber....

Vid sex i morse var Du illpigg...och fortfarande jätteförkyld. Det var bara att gå upp och låta sig underhållas av Dig. Du är en solstråle på morgonen! Vid lunch så somnade Du på pappas mage...ni hade det så mysigt så.



I morse kämpade jag med att få bort Din skorv. Du fick sova med en massa olja i hårbottnen och sedan pillade jag bort en hel del... Pappa gav mig bannor eftersom jag råkade klippa Dig i fingret så nu är han "nagelansvarig"....men skorven fixar jag i alla fall!

Idag pratade Du med storasyster i telefon och när Du fick höra hennes röst så sken Du upp...så gulligt! Eftersom Du har varit lite sjuk idag så har vi mest tagit det lugnt. Jag tänkte ta en tur med Dig i vagnen så att Du skulle få lite frisk luft men det var så tråkigt väder så vi blev hemma. I stället har det varit mycket mys och vi har tagit det väldigt lugnt. Innan när pappa slipade trappan så satt vi lite och kollade och då kunde inte pappa låta bli att busa med Dig. Hans roliga dansrörelser fick både Dig och mig att nästan skratta ihjäl oss tror jag :)
 
Det är roligt att göra frisyrer på Dig när Du har håret fullt av olja....


Öppna förskolan

MMS

Öppna förskolan eller vad det nu heter var vi på idag. Du gillar att ligga och titta på allt som händer. Sångerna är oxå väldigt spännande...särskilt idag när det inte sjöngs några jesussånger :-) Igår somnade Du inte förrän vid 8 och sedan blev natten helt fel. Skrik och oro vid 12, mat strax efter 1 och sedan illpigg vid 5...och ändå så glad idag!


Magsovning


Igår vaknade du halv tolv och gallskrek. Jag har bestämt att jag ska försöka att inte ge Dig mat innan kl 01 men det var inte helt enkelt. Du skrek och jag försökte klappa och lugna men inget funkade. Tillslut la jag Dig på mage och bankade Dig lite lätt i gumpen. Du blev först förbannad och skrek ännu värre men efter ett tag tyckte Du nog att det var ganska skönt. När Du väl slappnade av så var det precis som om Du kom på att...jaha, här ligger jag på magen...oj, då får jag nog passa på att kolla runt lite och SPOTTA (roligast för tillfället) men när klockan var nästan halv ett så somnade Du.

En gladspottandes Agnes.....
 

I morse tänkte jag att när Du ändå låg och sov så skulle jag passa på att klippa Dina naglar...visst...jag råkade klippa i Ditt lilla finger så Du vaknade och var helt förtvivlad. Det blödde inte men när vi kom till öppna förskolan så såg jag lite blodspår på stolen Du satt i...usch, vad jag kände mig hemsk...förlåt!!! Det är mysigt att träffa andra vuxna med sina små bäbisar. Jag kan inte sluta imponeras av alla dessa mammor som har både bäbis och ett syskon som är något år gammalt...phu... De har en reaktionsförmåga som skulle få Sanna Kallur att bli grön av avund. De lyckas amma ett barn och mata ett annat SAMTIDIGT. De förhindrar olyckor, har koll och fikar SAMTIDIGT...medan jag sitter och tittar på Agnes som sitter och blöder i sin stol...


Jag kunde inte låta bli så idag fick Du smaka pyttelite majspuré (det gick verkligen hem) och sedan frös jag in resten i små jäkla portioner. Till efterrätt fick Du aprikospuré men det klöktes Du mest av...märkligt! Vi får väl se om Du får magknip i natt....


Kvällspromenad



Igår var det fullt ös här hemma. Storasyster hade tre kompisar hemma och de övade på olika sånger till skolan. Alla vill titta på Dig och busa och Du tycker det är så roligt....även om Du sov tre timmar på eftermiddagen! Jag tror att klädpartyt med alla barnen och det nya stället tog musten ur Dig. När Du tillslut vaknade så gick vi till affären och då passade jag på att ta med kameran....och vilken tur....för vi såg en massa fina sidensvansar (mina favoritfåglar!).



Dessutom tog jag en massa fina bilder på Dig i kvällssolen.

Klädparty



Idag har vi varit på klädparty. Märket hette me&I tror jag och det fanns en hel del fint. Dessvärre så är inte Din mamma miljonär men det blev en klänning i alla fall. Du var för söt när vi var där och satt mest och studerade allt runt omkring. Nu börjar Du vilja knipa och känna på de andra barnen också...
Du är inte alltid glad....och dumma mamma kunde inte låta bli att ta ett foto på Dig när munnen började hänga lite.

Nu börjar Du äntligen kunna mysa riktigt. Pappa har kunnat gosa med Dig ett tag men så fort jag har försökt gosa så har Du börjat "hacka" efter mat. Senaste tiden har jag kunnat hålla Dig riktigt nära och bara mysa och det är så härligt. Tänk när Du lär Dig att kramas riktigt...åh, vad vi ska kramas. Fast det är mysigt att ge Dig ensidiga kramar oxå...Du ser ut att gilla goset lite i alla fall....



Jag gick väcka Dig när vi skulle iväg och jag tycker det är lite hemskt. Sedan tänkte jag att de som har syskon som ska till dagis och så får ju hänga med oavsett om de ligger och sover eller inte....men jag tycker ändå att det är hemskt. Vill inte ens tänka på hur det kommer bli när Du ska börja på dagis. Usch vilka långa dagar Du får och jag får ont i magen när jag tänker på det. Det är ju inte så det ska vara! Jag vill ju vara med och uppfostra Dig och följa med i Din utveckling och finnas till....i stället kommer dagisfröknarna träffa Dig mer än vad både jag och pappa kommer göra. Jag vill ju sitta och lägga pussel, läsa sagor, sjunga, gå på promenader, blåsa på Dina händer när Du skrapar dem, baka och allt annat men i stället som kommer jag antagligen vara en supertrött arbetande mamma som stupar i sängen och på helgen ska allt fixas som vi inte hinner med i veckorna. Fy vad jag hade det bra när jag växte upp!

Vår lilla kloka Agnes...


Tillbaka till liggvagnen



Jag fick lite ångest över att liggdelen till vagnen knappt är använd så nu har jag bytt tillbaka till liggdelen. Igår skulle vi gå ner till affären och jag hade precis lyckats få av sittdelen (massa konstiga knappar och fästen) och lagt Dig i liggdeln, hittat fästena i källaren (under trappan!) och öppnade dörren när det började spöregna. Jag tittade på Dig, tittade ut, och konstaterade att även om Du fick regnskyddet över vagnen så skulle i alla fall jag bli dyngsur...dessutom ser Du ju inget när regnskyddet är på, så efter lite velande åkte Du upp ur liggvagnen och ner i bilstolen och så körde vi till affären. Väl framme hämtade jag en vagn, satte Dig i vagnen och gick in i affären. Där inne blev jag så jäkla irriterade på att de aldrig har de saker man behöver så jag (inte till ett humant pris i alla fall) så jag gick ut igen, in med Dig i bilen och körde till Lessebo och handlade. Du undrade nog vad jag sysslade med....



Idag har vi varit hemma nästan hela dagen. Hela förmiddagen gick vi och väntade på en reperatör. Han kom till slut och fixade torktumlaren. Sedan blev det tvättning och förberedande av kvällsmat. Natta hade kompis med sig hem och de pysslade om Dig massor. Idag bytte Natta blöja på Dig helt själv....usch, vad stor hon börjar bli...lilla storasyster. Vi hann med en promenad till affären oxå. Du verkade nöjd med att få ligga, eller rättare sagt sova, i liggvagnen igen. Ikväll blev det gratäng med bandspagetti och laxsås...supergott! Du satt med vid bordet. Jag hade byggt upp ett berg med leksaker och nappar framför Dig så att vi andra skulle få kunna sitta i lugn och ro och äta middag. Du sitter mellan mig och storasyster så vi har fullt upp annars med att plocka upp alla leksakerna till Dig....

Så klok, så klok.....

Namnsdagsbarnet

Så fin Du är i mössa och kofta som Agneta har stickat!


Igår var en riktig vårdag och vi tvingade ut barnen i friska luften. Jag, Magnus, Natta, Zacke och Du tog en promenad till affären. På vägen dit började vi locka barnen med att vi kunde göra semlor när vi kom hem (de tyckte inte att det var jättespännande att gå till affären liksom...) men när vi väl kom till affären så hade de inga släta bullar där. Det hela slutade med att vi bestämde oss för att göra en tårta i stället. Ett lager mandelmassa/grädde och ett lager jordgubbssylt/yoghurt, en massa chokladgrädde utanpå och sedan jordgubbar ovanpå. Den blev skitgod och vi var fem stycken som tryckte i oss den på mindre än 5 minuter... Det var dessutom Din namnsdag, Elvira, så det passade alldeles utmärkt!


Igår satt jag och vek ihop och organiserade alla kläder som Du har växt ur....så liten Du har varit....vad fort man glömmer! Usch, vad sorgligt. När Du låg i min mage så njöt jag av varje sekund. Jag minns att det kändes lite märkligt att tänka tanken att Du skulle skiljas från min kropp eftersom det kändes helt naturligt att Du fanns där....i min gigantiska mage...och härjade och hickade. Nu skulle jag inte klara mig utan Dig en längre stund. Du hör ju hemma här, hos oss, i vår stora familj. Fast det går för fort och det känns som att jag snart kommer stå med studenplakat och fälla några tårar över vår lilla, gulliga, unika tjej.



Igår badade jag och storasyster Dig. Som Du plaskade...det hela slutade med ett blött badrum, prickig spegel, dyngsur mamma, blöt storasyster som tillslut valde att stå i bara trosorna, en badrumsmatta (som syster räddade) i hallen och en ren, hal Agnes. Storasyster pysslar om Dig hela tiden och nu kan hon lyfta Dig och bära Dig (även om Du är tung) och hon har nu bytt blöja på Dig oxå...det märks att hon har "dockvana".

Stora fyramånaders tjejen ligger på golvet och dricker vatten själv...

Här sitter Du nog och håller med Din mamma i diskussionerna vid matbordet. På senaste tiden har det varit mycket diskussioner om nerladdning av musik och film...och upphovsrätt. Tidigare diskuterades det mycket Israel-Palestina, bankernas moral, rasism med mera ....Du kommer alltid att hålla med Din mamma.... :) eller hur.... Fast oftast handlar pratet vid matbordet om vardagliga saker och sedan Du flyttade upp ett steg till bordet låter det mer "nu spydde hon", "var är handduken", ta nappen", "nu spydde hon igen", "varför saglar hon så mycket", "ska vi sätta alla leksakerna i ett halsband runt halsen så vi slipper plocka upp dem hela tiden?", "kan hon vara hungrig?" osv....

Nu passar äntligen tröjan och mössan från tant Sofia men inte tyckte Du att det var kul att ha mössa på Dig inomhus...hihi...

Du är så söt...till och med när Du ser ut som om Du har sålt smöret och tappat pengarna.

Du vänder fortfarande inte på Dig men pillar på Dina leksaker och undersöker allt. Helst vill Du stå upp men det funkar med att sitta oxå. Du älskar när vi busar med Dig och storasysters långa hår är jättekul. När Du får chansen att dra oss i håret så gör Du det...snabbt....idag knep Du mig i halsen oxå! Ditt humör börjar märkas allt mer. När Du ligger på mage eller sitter i Din tripptrappstol och inte når leksakerna blir Du arg och skriker argt...inte ett ledsamt skrik utan ett väldigt "jag-är-förbannad-på-att-inte-kunna-nå-de-jäkla-leksakerna"-skrik. Varje morgon vaknar Du med ett leende och Du ligger gärna kvar i sängen och pillar på Pricken, Grodan och Pandan. Om de inte ligger på ett trivsamt avstånd så funkar fötterna fortfarande. När Du känner på Dina fötter så fiser Du jätteofta...benen trycker ju mot lilla magen. Du är jättekittlig strax nedanför armhålorna och glädjeskriker ofta rakt ut om jag borrar in min mun och näsa i Din nacke eller bredvid dubbelhakorna och blåser. Favoritsångerna är baka lite kaka, sko häst, mammas lilla Agnes (mormors lilla kråka) och dansa min docka..när ingen hör så sjunger jag ibland lite fula snapsvisor för Dig...jag kan ju bara en massa skit men får nog titta lite i alla fina böcker som Du fick i doppresent så jag kan sjunga riktiga barnvisor för Dig.

Dina miner är helt underbara....


Filmdags

Vi filmade Dig första gången Du testade smakportion så här kommer det....


RSS 2.0