En dag vid stranden. Änt...

dsc04299 (MMS)

En dag vid stranden. Äntligen strandväder så Du kan bada och leka i sanden. I eftermiddag blir det besök på Åhus marknad och sedan blir det hemresa i morgon. Jag blir helt tagen varje gång jag är vid havet över hur vackert det är. Finns det något bättre ljud än ljudet av vågorna? Ett lugn infinner sig. Underbart att sitta i skuggan och amma lillebror. Du ligger och solar ute på bryggan med mormor. Skåne...


Ring, ring....

Hej mormor..... aaah (ja betyder det)...aaah...aaah....hmm, undrar var det kommer ifrån?

Nämen....sitter Du still?!? Oj, vad det är full fart på Dig för tillfället och vilken trots Du har kommit in i...phu!


Igår var det 50-års kalas. Väldigt, väldigt trevligt med tokiga släkten. Du och lillebror fick en massa fina saker och kläder av släkten. Fy vad folk handlar till våra barn! Så fina kläder. Du sprang runt och härjade och tvingade morbror Danne att sopa hela tiden. Du gillar Danne skarpt...

Mååååla

Du älskar att måla med pappa. Det är ett himla tjat här hemma om att Du ska måååååla...
Här berättar Du att Du fått lite smuts (färg) på handen...hujedamig.... :)

Lite snor...

När man är snorig måste man snyta sig (något som Du är extremt duktig på)....
Sedan kastar man i toan och spolar....Du har koll på läget.
Du börjar bli bättre nu...bara lite snor och lite hosta.
Idag drar vi till Skåne...yipppeeee! Morfar ska fira sin 50-års dag!
Du är tråkigt trotsig för tillfället och jag blir galen. Du har nog mitt humör och jag får en liten föraning av vad som väntar om sisådär 12-13 år....phu! När klockan var 09 i morse hade jag redan hunnit med två utbrott och Du åkte in i sängen båda gångerna. Fast Du bryr Dig ju inte...och sängen är ju inget bra ställe att slänga in Dig på eftersom sängen står ju för trygghet och mysigt och Du gillar ju den...hmmm....jag måste ändra strategi.

Lugna dagar Du är fo...

dsc04261 (MMS)

Lugna dagar Du är fortfarande förkyld och varm så det blir varken bad eller lekplats. Pappa har precis varit ute och gått med er i 2 h och jag har sovit i källaren efter en låååång natt med lillebror. Nu sitter vi och tittar på Saltkråkan. Fy vad det är varmt....


Förkyld och feber

Det är jobbigt här hemma för tillfället. Du är jätteförkyld och har feber och jag har också varit sjuk några dagar. Idag var vi dock och storhandlade i Växjö. Pappa köpte en stor, blå elefant till Dig som Du har roligt med. Det är en elefant som Du sitter och hoppar runt på här hemma. Nya saker är alltid spännande. Dessutom dök pappas kompis David upp så då fick Du visa Ditt rum och ha någon som lyssnar på Dig. Jag var evigt tacksam över att David kom idag och inte ett dygn tidigare då här såg ut som om en tornado svept över huset. Pappa tog båda barnen och var ute och gick i över 2 timmar och jag storstädade hela ovanvåningen, slängde ut mattor, torkade golv och torkade bort Dina fingeravtryck från vissa fönster och speglar. Märkligt det där....när man har städat så känner man sig så himla nöjd. Oftast varar det inte så länge och visst är det så att oväntade besök alltid dyker upp dagen innan man har gjort en sådan städning och då står man där och undrar över vad de ska tro osv. Idag hände det dock...David kom på oväntat besök och vårt hem såg inte ut som ett katastrofläger. Visst rådde det lite katastrof när han kom med fullastad bil som skulle tömmas på alla matvaror, gnälliga hungriga barn, katt som ville ut och mat som skulle fixas väldigt snabbt...men trevligt var det!
Hos mormor och morfar har Du fått en väldigt rolig bondgård med en massa ljud. Den längtar Du nog efter...
I lördags hade vi mys i källaren. Du fick en liten skål med chips och lite saft till och sedan bäddade vi ner oss med täcke och kuddar i soffan i svala källaren. För första gången fick Du se Pippi på de sju haven och Du älskade det. Lite otäckt var det dock ibland. När Du skulle gå och hämta lite chips så hände något som var lite otäckt för Du vände snabbt och for upp i soffan bredvid mig :) Jag och pappa tittade på en annan film efteråt men det var så mycket blod och otäcka scener så jag konstaterade att Pippi faktiskt var bättre!
Oj, vad Du längtar efter att få baaaadaaa. Det har ju varit lite konstigt väder de senaste dagarna och nu har Du ju blivit sjuk. Pappa är så duktig på att sysselsätta Dig här inne. Ni mååååååla...

Ta mig till havet....

Du älskade stranden....och sanden...
Hämtar vatten...
Hälla sand på tårna.....
Solar lite....
Har koll på sin omgivning...
Varmt och skönt i sanden...varför ligga på en handduk då?
En morgon åkte vi bil och då körde vi förbi där vi svänger ner till badplatsen, Gökaskratt. Vägen dit går genom ett vanligt villaområde och vi bor inte alls i närheten. Helt plötsligt hör jag Dig säga "Agnes bada där" och så pekade Du mot gatan där vi brukar svänga in. Du har ibland sådan koll så jag blir nästan lite rädd...

Hos "gisarna"

Hos mormor och morfar finns ett litet minizoo på sommaren. Dit går vi gärna och tittar på "gisarna". Du tycker det är spännande!
Vid ett tillfälle var Du lite tuff och skulle mata kaninerna.
Sen blev det lite otäckt och då drar Du gärna upp axlarna...så söt så...
Det finns alltid lite tid till eftertanke....det var ju faktiskt inte så farligt att mata kaninerna. Det här året var Du inte våldsamt rädd för fåren. De var antagligen helt slöa av värmen för de var inte så ivriga som de brukar vara. Tuppen och hönorna är ganska tråkiga tycker Du....det är grisarna som lockar.
Vi hade upptäckarpromenader i skogen, Du och jag. Det var spännande och väldigt jobbigt för en liten tjej som Du att gå i dessa backar. Vi undersökte kottar och pinnar och lekte härmlekar. Längst in i skogen finns lite klättersaker som vi testade. Du är för liten än så länge så vi fick hitta på egna lekar på dem.
Igår var farmor och farfar här. Det gillade Du. Fler människor som kan hänga med på Dina äventyr. Farfar hjälpte Dig att plocka smultron och farmor följde med Dig på bryggan. Sen har Du ju en storasyster som gärna badar i poolen med Dig. Bortskämda ljuvliga unge. Du var uppe till tio igår. Det går ju inte att lägga sig när vi har besök här. Nu håller mamma på att bli sjuk igen. Tröttsamt faktiskt.

Ny baddräkt och nya badbyxor

Så stilig i Din nya baddräkt. Du gillade att där var "baaabaapappaaa". Baddräkten invigningsbajsade Du i ganska omedelbart faktiskt.
Stora tjejen! Vattenodjuret....från morgon till kväll vill Du bada. Jag undrar hur det ska gå den dagen det är dåligt väder och det inte blir något badande.
Morfar hade köpte en perfekt badpool till Dig. Jag vet inte hur många gånger vi fick höra "baadaaa poooolen".
Nya badbyxorna. Även dess invigningsbajsade Du ganska omedelbart. Jordgubbar i munnen (som morfar köpt med till fikat) och väldigt busig blick. Vår lilla Tulla!
Nya projekt på gång. Kan det vara så att Du ska vattna mormors blommor? Eller mammas fötter? Ibland hämtar Du en fotboll och konstaterar "smuts" så Du får en anledning att hälla vatten även på den. Så många projekt på gång hela tiden!!!

Hos "tanterna"

När vi var i Skåne var vi och hälsade på min mormor, Eugenia, på demensboendet. Du var lite rädd för "tanterna" som Du kallade dem (och det är ju nästan bara tanter där så Du hade helt rätt). Du har stenkoll nu på vilka som är mammor, pappor och barn och sorterar alla Du ser genom att peka och säga "mamma" när vi passerar en kvinna. I Saltkråkan är Malin mamma och farbror Melker pappa och alla barnen är ju barnen så klart.
Så fin i nya kläderna från mormor!
I Bibbis famn är Du trygg. Du gillar Bibbi skarpt. Vi var hemma hos Bibbi och fikade. Du och Bibbi var och gungade och när ni gick på gräsmattan utanför så var där fullt med "ankabajs" som Du lärde Dig. Det var äckligt så Bibbi fick bära Dig. Varje gång jag frågar Dig vem Du har fått den tröjan/kjolen/leksaken från så svarar Du "mormor" och om jag då säger "nej, inte mormor" så säger Du "Bibbi?" och ja...ofta har Du fått saker från Bibbi. Hos Bibbi var hennes son Nicke så nu har Du koll på det oxå.... Bibbis pojke heter "Niiiicke".
Även i mormors famn är Du trygg trots alla "tanterna".
Det har varit många besök och många fina paket i Skåne. Du fick såpbubblor av familjen Törnberg vilket vi hade väldigt roligt med i stugan. De senaste veckorna har Du varit lite rädd för allt nytt. Nya människor är otäckt, flugor är otäcka och när de surrar runt Dig så får Du panik och blir ledsen, såpbubblorna var lite otäcka i början, när solen sken på Bibbis balkong så var det otäckt för Du var övertygad om att plankorna blev varma. Du är lite orolig på nätterna nu också och det händer nog mycket i Din lilla hjärna nu med tanke på hur Du utvecklas. Du har så många funderingar och allt handlar inte bara om "baaaadaaaaa" även om man kan tro det ibland :)
Stoltare storasyster får man leta efter. Vilka fina ungar vi har!

Nu drar vi till Skåne...

Nu ska nya vatten upptäckas.... I morgon åker Du, mamma och Emil till Skåne. Fy vad mycket packning det blir med alla kläder, blöjor, flaskor, välling, babyvakter, leksaker, badsaker, extrasäng, filtar och tusen andra saker...phu! Pappa stannar hemma och pysslar om de stora barnen och vi blir ompysslade av mormor :)
Nu funderas det mycket och Du försöker förklara saker. Idag kom det en ny mening... "snälla mamma...hämta posten". Vem kan motstå det liksom? Klart jag gick och hämtade posten!
I morse hjälpte Du mig att damma lite i bilen fast det slutade med att Du hoppade in och satte Dig i ett vanligt säte (inte bilstolen) och läste en bok i stället. Sedan har vi sparkat boll, dansat disco i TV-rummet, badat i badkaret med mera. Du har ju lärt Dig nu att det är ganska kul att springa runt huset. Om vi säger "klara, färdiga...gå" så går Du ner i startposition på gräsmattan och tar sedan fart. Det tar sin lilla tid men Du är ju ursöt! Ibland tar det väldigt lång tid för då har Du stannat till lite på framsidan för matpåfyllning...de goda smultronen är ju där och de faller SmultronAgnes i smaken. Även gröna röda vinbär gillas och Du plockar gröna bär hela tiden.

Har vi sagt att du gillar att bada!


I djungeln?

Nähä....bara i vår trädgård med hatt som Du fått av Natta. Det är dessutom hon som har fotat Dig!
Full med bus!

Du, kusin Tyra och Natta (som inte syns) hade tjejsnack eller nå't på gräsmattan. Du tycker det är såååå kul att hänga med de stora barnen och de var snälla som lät Dig vara med dem!
Idag har Du varit och badat på Gökaskratt. Enligt pappa så var Du i vattnet hela tiden förutom när det var lite bus på lekplatsen. Du var röd på Dina armar idag så det blev bad med långärmad tröja.
Som Du pratar och sjunger...HELA TIDEN! Det senaste är ramsan "tack för maten den var god, mitt på bordet stod en ko....kon säger MUUUU". Din variant är "tack för maten goood, koooo...muuuu". För några dagar sedan hade Du bråttom och då blev det bara Muuuu :) Det känns skönt att Du kan göra Dig förstådd nu när Du snart ska börja dagis. Det är inte alltid vi förstår allt Du säger men Du försöker ständigt förklara saker. I middags ville Du inte sova och då sa Du hundra gånger BADA, SOVA NEJ! Glasklart...
Precis som Din mamma och mormor så gillar Du senap. I dag dippade Du korv i ketchup och senap trots att senapen var "staaaark" som Du säger så ville Du ha "mea". Sedan dippade Du även Din macka i ketchupen och senapen.... Jag älskar också macka med senap.

Sommardagar

En eftermiddag var Växjökusinerna här. Oj, vad kul Du hade med Natta och Tyra. Du fick ju vara med de stora tjejerna när de sjöng, badade, lekte på rummet m m. Dagens höjdpunkt var dock när de sprang runt huset och pappa tog tiden. Du ställde Dig i startposition (precis som de stora barnen) och sedan sa Du "ett, tå, te" och sprang så fort Du kunde runt huset. Du var så söt så mamma dog nästan. Fina unge! Sedan tog de stora barnen även hand om Dig när ni badade i bassängen och ni lekte kasta-sig-bak-på-rumpan-i-bassängen. JÄTTEKUL! Tillslut var där nästan inget vatten kvar i bassängen men roligt hade ni. Även där skötte Du nedräkningen...
Det var fullt ös hela eftermiddagen och när klockan var runt sex så somnade Du i soffan. Det blev ingen välling! På natten vaknade jag och hörde Dig "snälla mamma, äta mat".... Du har aldrig sagt snälla innan och jag låg och ammade lillebror som tur var för annars hade jag nog rusat in till Dig och kramat Dig tills Du hade gallskrikit. Pappa gick upp och gjorde en flaska välling till Dig...
Du styr och ställer här hemma och motgångar är inte Din starkaste sida för tillfället. Nackdelen med att ha så stora syskon som Du har är att de är så pass stora så de låter Dig bestämma för att slippa höra på arga/ledsna Agnes. Med andra ord så tror Du att omvärlden finns till för att serva Dig och följa Dina nycker...hihi...dagis kan nog få ordning på detta. Fast Du är ju så rolig och världens sötaste Agnes...

Det första du säger på morgonen och det sista på kvällen!



BAAAAADA!

Glada, nästan friska, underbara unge!

Helt fantastiskt att Du INTE stod på huvudet i poolen efter den här balansövningen....
Poolen är fylld. Du är överlycklig och det har varit varma dagar. Helt underbart. Poolens vatten använder Du även till trädgårdskötseln. Smart!
Du börjar bli bättre och äter lite bättre nu. Fast en natt vaknade Du och sa "hungrig, matt (mat)" och fick en full flaska välling. Efter den ville Du ha mer! Du fick en flaska till och sedan somnade Du. I morse sa Du samma sak när jag kom in till Dig men då fick Du frukost. Det är lite jobbigt att somna på kvällarna eftersom det är ljust och varmt men Du försöker i alla fall. Middagssömnen går sådär. Den senaste tiden har Du somnat sent på kvällen, vaknat på natten, sovit länge på morgonen (som längst till halv åtta!) och Du vill inte sova middag. När Du ska sova säger Du "vagn" och då låter pappa Dig åka vagnen och sedan bär han in Dig i sängen. Det ordnar sig...
Just det, Du sjunger med hyfsat bra i Trollmors vaggvisa nu. Allra bäst låter det när Du får sjunga med pappa. Mamma ska sjunga ekorren satt i granen typ...för det har Du bestämt.
Igår kom en riktigt lång mening. Du sa "Agnes åka bil brum bada". Okej, det är uppfattat. Du ville bada i sjön, INTE i poolen på gräsmattan. Du vet vad Du vill...hela tiden....

RSS 2.0