Mera födelsedag...

Så här såg det ut i sängen kl 06 igår.

Saft till frukost. Sugrör gillar Du. Lika rufsig i håret som mamma alltid är när hon har sovit...
Här visar Du att Du fyller två år. Båda pekfingrarna upp.
Här är tyst och väldigt tomt hemma. Så är det nog inte hos mormor och morfar. Hoppas att Du har sovit bra där. Jag pratade med Dig i telefonen igår när ni var framme och då babblade Du på. Du hade inte sovit en sekund på hela resan hem utan mest skrattat och pruttat. Mammas tös....

TVÅ ÅR!!!

Tack alla som var här och firade Din stora dag och tack för alla jättefina presenter. Tack Bibbi för de fina kläderna och tack Kent för pruttkudden :) Tack Mia och Lars för kortet och tack Pia för sms:t. Idag har det verkligen varit Din dag. Hela familjen sjöng för Dig kl 06 i morse och Du fick ballonger och presenter och lyxig frukost (bl a saft med sugrör...). Sedan har firandet fortsatt hela dagen. Du har fått en cd-spelare, kläder, häst, pussel, stekgryta som låter med korv och alla tillbehör, docka, böcker, spel, ficklampa, pennor, saxar, "ploppar" och platta, pengar, köksredskap och säkert något som jag har glömt nu.
Nu är ljusen utblåsta och Du är på väg mot Skåne för att bo hos mormor och morfar några dagar. Det är redan tomt här hemma. Usch, hur ska det här gå? Du brydde Dig inte ett dugg utan ville bara komma iväg och satt tryggt i morbror Dannes famn. Det var mest mamma som hade separationsångest...
Du har så roliga uttryck ibland. Idag hissade Danne upp Dig i luften och busade och då sa Du helt plötsligt "Agnes lycklig".

Coola gungor i Skåne!

Den här gungan gillade Du!
Den här var lite otäck.
En dag kvar... Igår var vi inne i Växjö och hämtade pappa och handlade. Du var jätteduktig och fick gå själv i de små affärerna. Däremot fick jag ett utbrott på Dig när vi satt och väntade på pappa och Du sparkade och skrek i bilen. Slutade med att jag skrek tillbaka och Du bryr Dig ju inte det minsta så det gav ju inte direkt något... På kvällen busade vi i sängen, jag och pappa, Du och Emil. Det gillar Du...bus, bus, bus.
I natt var Emil vaken mer än han sov och helt plötsligt hörde jag Dig ligga skratta och fnissa i sömnen. Det lät så mysigt så jag bara låg och log för mig själv.

Fina unge!

Snart två år...på lördag. Älskade Agnes om Du bara förstod hur viktig Du är och hur många som bryr sig om Dig. Du är otroligt duktig och Du är världens roligaste tvååring. Full med bus och spex. Tack för att Du finns!
Igår bakade vi chokladbollar till Ditt dagis. Du älskar att baka och får hjälpa mig att hålla mått, röra runt och inte minst att smaka. Igår fick Du även rulla bollarna i pärlsocker. De var så fina med pärlsocker på halva chokladbollen ungefär. Sedan pratade vi om att Du skulle bjuda dem på alla barnen och fröknarna. Du pratade även om att de skulle sjunga vi gratulerar för Dig. Så spännande. När jag lämnade av Dig på dagis så fick Du lådan med chokladbollarna och bar in dem till fröken. Stora tjejen! Sedan hörde jag hur Du började babbla när jag gick. Du vinkar aldrig hejdå och vill aldrig kramas när jag ska gå. Märkliga unge! När jag kommer och hämtar Dig, då får jag bamsekramarna!

I mammas högklackade en helt vanlig morgon.....

Vilken stil...mammas högklackade, Nattas ena vante och Din egen mössa....en sån skönhet!

Sista semesterbilderna

Frukostdags. Hur skönt tyckte inte mamma och pappa att det var att gå och sätta sig vid "dukat bord"...
Du älskar lekplatser...
Kvällsbadet med mamma var ju lite coolt eftersom det bara var Du och jag i hela poolen. Du hördes som vanligt över hela hotellkomplexet...

Så många projekt Du hade i poolen. Alla sakerna kunde flyttas från ena sidan till andra sidan och de andra barnen var väldigt slarviga ibland (tyckte Du) som bara slängde sina saker i poolen. Då var städpolisen snabbt framme och plockade upp sakerna efter dem...
Det var lite otäckt att åka på larven!
Du fick ju hjälpa till när Emil skulle bada!
Tänk att det inte är så länge sedan vi var iväg. Det känns redan som en evighet även om minnena kommer finnas kvar ett bra tag.
Nu berättar Du om dagis när vi går hem. Väldigt roligt och jag vet inte hur mycket som stämmer men en del gör det säkert. Igår åt ni i alla fall potatis och sjöng Bä, bä vita lamm. När jag frågar vem Du har lekt med så svarar Du alltid Viktor och Alice men det är kanske för att det är de namnen som jag kan på de andra barnen. Igår när Emil var ledsen så sprang Du och hämtade hans snuse och ett av Dina gosedjur, en liten kanin, som Du kastade på honom. Du är väldigt omtänksam.......på Ditt vis. Emil gillar Dig skarpt i alla fall för det händer alltid en massa saker när Du är i närheten. I morse fick Du en macka med prickig korv. Korven slank ner väldigt snabbt och sedan ett par tuggor på macken. Sedan ville Du ha en "annan macka" och gick och kastade mackan i slasken....Det blev verkligen ingen annan macka. Du är väldigt duktig på att sätta in i diskmaskinen efter Dig. Det är nog för att Du har så duktiga storasyskon som alltid sätter in sin disk i diskmaskinen.

Overallen på

Det är mysigt att kramas med storasyster innan det är dags att sova.
Idag var det flera minusgrader ute när vi skulle gå till dagis så det blev overallen på. Du gillar fortfarande dagis och på torsdag är det Du som ska firas där. Så i morgon måste jag baka något till dagis!
Natta och Zacke är Dina stora idoler. Fast Du är inte alltid så snäll till Natta. Ibland klipper Du till både henne och hennes vänner. Natta låter Dig ofta vara med henne men när hon vill vara själv så ligger Du och gråter/skriker utanför hennes dörr. Nu gick Natta precis ner i källaren och då står Du och gråter och skakar grinden vid trappan. Lilla gumman... Igår försökte Du få sova hos Natta och la Dig i hennes säng och sa Agnes sova här. Lilla gumman...Du har aldrig velat sova i mammas och pappas säng!

Lite höstcoolt bara

Så fin i ponchon som Sara gjort till Dig. Idag har varit en mysig dag. Du har varit på ett strålande humör och har klampat runt här i mina högklackade skor hela förmiddagen. Innan klockan var halv tio hade ett glas mjölk åkt ut över hela golvet och en tallrik tappats och gått i tusen bitar men det gör inget för då blev köket lite städat. Sedan stressade vi iväg till doktorn för Du skulle på den årliga öronkontrollen. Så duktig Du är! Mamma var lite sen, körde lite fort, hittade ingen parkering och rusade in på sjukhuset med Dig i ena handen och en väldigt tung lillebror i bilstolen i den andra. Väl där så satte vi och väntade i 20 minuter och då passade lillebror på att göra det illaluktande och i alla hast så glömde ju jag skötväskan i bilen! Bort till receptionen och fråga hur länge till vi skulle vänta osv. Det slutade med att vi kunde rusa ner i bilen, hämta skötväskan, in på toan, byta på lillebror, få i Dig en halv banan och mamma passade på att kissa också med olåst dörr visade det sig sen...suck...jag och toaletter. Sedan tog hörselkontrollen 2 minuter. Det såg fint ut även om ena röret (Ditt högra öra) hängde på trekvart och antagligen kommer trilla ut. Du var jätteduktig och satt stilla i mitt knä och sedan fick Du ett klistermärke och sa tack. När vi gick därifrån så sa Du "snäll doktor mamma". Sedan gjorde vi stan...eller mamma i alla fall. Du sov.

Jag äger stranden...

Hej och hå vad Du är frisk nu....herrejäklar vilket humör Du har!!! Och vilken röst!!! Det skär i öronen ibland. Du åker in på Ditt rum flera gånger om dagen och allt är NEJ och INTE (Dina absoluta favoritord). Vilken tur att Du är så go' ändå och mertiden är Du världens underbaraste men när Du inte är det så går det åt dubbelt så mycket energi och jag är helt slut på kvällarna efter alla konflikter.

På brandstationen

Så fina ni är, Du och morbror Danne!
Det var spännande på brandstationen. Du fick sitta i brandbilen och se när den blinkade...
Minst lika roligt var alla ficklampor som Du fick trycka på...
Löpbandet var inte heller så tråkigt...
Tur att Du är så stark så Du kunde hjälpa Danne att lägga tillbaka sakerna...

Det sticker i näsan

när man dricker läsk....
Oj, vad Du är frisk nu. Ditt humör är igång igen. Igår var jag helt slut och jag vet inte hur många gånger Du åkte in på rummet och då var Du ändå på dagis mellan kl 09-14! När Du var där så passade jag på att baka bullar med mandelmassa och vit choklad i....jätteäckligt....skulle inte tro det!
Igår morse visade det sig att första snön hade kommit. Lite panik här på morgonen faktiskt. Overall kändes lite väl mycket och vinterstövlarna var inte behandlade så det blev gummistövlar och vanlig jacka. Stackare. Nu är allt fixat så nu kan kylan hålla i sig. Du gick i snön igår i de fina vinterstövlarna som mormor köpte....så spännande med snö!
Du styr och ställer här hemma och jag får ofta höra "tyst med dig mamma"! Hmmm....jag undrar var det kommer ifrån. "Mamma är dum" kommer från Saltkråkan i alla fall. Ibland hinner jag knappt säga till Dig att Du ska gå in på rummet för Du är redan på väg och sedan stänger Du dörren efter Dig och är där inne i några minuter.

Trött Tulla...

Idag kommer Du nog vara trött när vi går hem från dagis. Första dagen på dagis på väldigt länge och Du gick HELA vägen dit! Om jag går raskt så tar det 20 minuter så det är en väldigt lång promenad för Dig. Det var ju extra spännande den första biten för Zacke var gullig och gick med oss och ni var så söta. Där gick lilla Du och höll långa Zacke i handen. Så fina! Du sover bra nu igen men kissar enormt mycket på natten och kissar igenom varje morgon. Jag letar efter blöjtrosor men de finns inte i Din storlek (98) utan då blir det helt plötsligt riktiga trosor. Dags att potträna kanske?

Lekplats på Mallorca

Oj, vad jag ligger efter med alla foton!
Nu har jag en massa fina foton från Skåneturen som ligger och väntar i datorn. Phu! Vad livet blir så mycket enklare med friska barn. Du äter och mår bra och har ett himla humör. Allt är som vanligt. Du säger "tyst mamma" och "mamma sjunga inte" så visst är allt som vanligt.... Du styr och ställer och i Skåne så dansar alla efter Din pipa. Tillbaka till verkligheten här hemma. Du börjar lära Dig färger nu. Kul!

Ett pass har Du nu ...

dsc04679 (MMS)

Ett pass har Du nu men det behövs ju inte för att åka till Skåne. Vi kom ner till mormor och morfar i torsdags och i morgon bär det av till Småland igen. Det går varit så mysigt och Du har som vanligt fått en massa fina saker av alla. Idag var vi på brandstationen och hälsade på morbror Danne. Du fick sitta i brandbilen, känna på alla sakerna, sitta i en båt, prova hjälmar och testa deras löpband. Du passade på att städa efter brandmännen i deras TV-rum...slit och släp... Du och Emil fick vars en brandhjälm med er hem. Vilken snäll morbror ni har som låter er hälsa på honom på stationen!


Dessa ögon

Dessa ögon ser enorma ut nu när Du magrat. Att se dessa ögon tåras och höra Dig säga "mamma, ont magen" gör att det skär i mig och jag känner mig helt hjälplös. Som tur är så verkar det ha vänt nu och Du åt en del igår som Du fick behålla men oj, vad Du har tappat i vikt. Jag gjorde grönsakssoppa till oss igår som Du sörplade i Dig. Idag åker vi ner till mormor och morfar så hoppas att Du verkligen inte blir dålig igen. Det var det första Du sa i morse "åka mormor" och igår berättade Du för farmor i telefonen att Du skulle åka till mormor, mamma, Agnes och Emil åka mormor, annan dag, pappa inte, pappa åka buss (pappa åker ju buss till jobbet). Pratkvarn. Det är oroliga nätter igen och nya milda vällingen rör Du inte. Phu.... Trött mamma idag.

Pizza och läsk

En kväll käkade vi pizza och Du drack läsk. Det gillade Du. Nu när Du varit sjuk så tjatar jag och frågar vad Du vill äta och igår svarade Du "pizza". Skulle inte tro det... Pappa gav Dig cocacola igår och sen har Du inte bajsat! Det var inte mycket mat jag fick i Dig igår. Några skedar fil, några skedar mat, lite mariekex och en burk fruktpuré. Kläderna hänger på Dig.
Igår var vi i alla fall hos doktorn och lämnade in ett bajsprov. Doktorn kände på Din mage och sa att de skulle kolla efter bl a bakterier, blod och mask i bajset. Mask?!? Då dör jag....på riktigt alltså. Jag passade på att köpa en luskam när vi ändå gjorde en shoppingrunda på Apoteket. Löss på dagis. Den ligger så fint på diskbänken och tittar på mig. En vacker dag ska jag samla mod och gå igenom Ditt hår. Phu...

Ibland undrar man...

Vad tänker Du?
Idag ska vi till doktorn med Dig. Nu äter Du inte alls längre och har magrat massor. Stackars lilla gumman. Du har ont i magen och är ledsen. Mamma vill krama Dig hela tiden!

Det ska börjas i tid...

En liten schackspelare kanske? Idag ska vi ta oss till dagis för fotografering. Jag tänker dock hålla Dig hemma hela veckan eftersom Din mage inte är bra. Stackars liten...

Napp och nuse

Liten tulla inte riktigt bra i magen. Badade med Emil i badkaret. Vill ha napp och nuse hela tiden. Mamma köpte hårspänne för att du skulle få sol på pannan. Det fick bara sitta en minut. Men vad söt du är.

Lite semesterbilder från sjukstugan

Glad tjej på våran gigantiska balkong.
Jordgubbar och grädde gick hem hos fröken. Jag älskar all inclusive...vågen älskade också det...phu! Som ni ser så är det viktigt att böja sig fram så man inte spiller. Du har helt ok bordsskick gumman! Din dagisfröken tyckte också att Du var duktig vid matbordet (jag undrar om hon menade att Du är glad i mat...hihi...för ni hade soppa en dag hade Du ätit tre skålar!).
Du och mamma efter frukosten. En av alla pooler men Din absoluta favoritpool.
Lite gemensamt mys framför TV:n i våran lägenhet.
Sjukstuga...ja lilla Skrutta, Du är inte bra i Din mage sen vi kom hem. Kräkte ner sängen en kväll och sedan var det ett rallybajs som hette duga en dag. Du bajsade ner hela Zackes matta och sedan var det bajsspår hela trappan, toan och pappas kläder. Duschning och ledsen Tulla men pappa skojade med Dig så Du blev glad igen...tills Du nös och det kom ut en massa kräk genom näsan och pappa fick duscha Dig igen. Sedan har Du haft aj, aj i magen och något trams har Du fått. A-fil för Din del här hemma. Det skär i hjärtat när Du kommer och säger "mamma, ont i magen" och tittar på mig med Dina stora sorgsna ögon. Aj...

Bilder kommer sen...

Redigering av semesterbilder pågår så vi får nöja oss med de här fotona så länge. Semestern var ljuvlig med snälla barn som sov på nätterna och oftast även sov middag tillsammans. Flygresan ner var kul men hemresan var jobbigare med en timmes försening och flygresa på kvällen med trött Agnes och bajsig Emil. Vi hade gärna stannat längre....

Ojdå! ...

dsc04716 (MMS)

Ojdå! Vi glömde alla adresserna så det blir inga vykort. Får man ha det så här bra? Varmt, god mat, väldigt snälla barn, sår i öronen av Agnes tjat om "bada poolen", snäll och glad Emil, trånga kläder helt plötsligt och många skratt. Vi har precis varit ute och ätit och när vi gick därifrån sa Agnes "mamma, mörkt ute idag" och sen kom "alla barnen sover" och sen "månen...var e du". Unge! Hon är helt go'. Tiden går för fort bara.


RSS 2.0