Tre månader!


Phu...vilka dagar det varit. Du var gnällig (sett ur vinkeln "ett barn som alltid är glad och har skrikit ordentligt max 10 gånger i sitt liv") i två dygn, sov som en stock och var glad i ett dygn och nu har Du härjat i natt igen. I förrgår var det skrikande och gnällande hela dagen (förutom hos barnmorskan för henne charmar du alltid så gott Du kan...eller förresten, Du skrek ju till när Du fick ena sprutan i låret). Pappa lyckades till slut få Dig att somna vid sju-tiden och sedan sov Du till tolv, fick mat, somnade om och sov till sex på morgonen. Då gick vi upp och framför mig hade jag en solstråle. Så var Du hela torsdagen och Du sov väldigt mycket. Jag har gett upp alla försök att få någon rutin eller insikt i hur dagarna kommer att bli eftersom det blir ju ändå Du som styr och jag förstår inte alltid hur eller varför de blir som de blir :) Igår skrattade vi, busade, övade "rulla runt", badade i vasken (Du bajsade ner hela Dig och hela skötbordet på morgonen och var J Ä T T E G L A D) och jag tog foton på Dig i dopklänningen. När jag käkade lunch satt Du i babysittern, nästan under bordet eftersom bordsduken är det mest intressanta i köket för tillfället, och pillade och studerade bordsduken en lång stund. Eftersom Ditt påslakan är fullt med prickar har jag börjat lägga det på vår säng och sedan Dig på mage där så kan Du ligga långa stunder och studera prickarna.


Stackars liten....fick två sprutor och två jättefina plåster!


I natt var det mat var fjärde timme igen och Du var ledsen. Nu har jag precis kommit hem från kyrkans öppna förskola och där var Du en solstråle och tyckte det var såååå kul när vi sjöng och gungade Dig i ett lakan. Du var yngst men storleksmässigt nästan lika stor som vissa mycket äldre barn. Efter allt dansande och sjungande (med en mamma som tittar i taket när det sjungs om Jesus....) så blev Du så trött och fick sova i en soffa. Det passade mig alldeles utmärkt eftersom jag då fick dricka kaffe och snacka skit med de andra mammorna en stund i lugn och ro...

Igår fick vi både fleeceoverallen (storlek 80!!!) som jag beställt på nätet, babyvakten (oxå från nätet...superbra ljud) och en skiva från moster med en massa fina dopfoton (TACK Camilla!)....så kul med en massa paket! 

Du sov Dig igenom nästan hela dopet! Vaknade till när prästen skvätte vatten på Dig och sedan somnade Du om igen...   


Gnäll, skrik, sagel och sprutor


Surare än surast....

Vad gjorde prästen med Dig? Sedan dopet är Du som förbytt. Nu har Du vaknat två nätter strax efter tolv och vrålat. I natt hade det bara gått drygt två timmar sedan Du fick mat men mat verkade vara det enda som lugnande dig i natt. Sedan somnade Du om och sov till 05 då Du oxå vaknade på två sekunder, gallskrek och tystnade inte förrän Du fick mat. Väldigt olikt Dig! Du brukar vakna långsamt....först gny lite, få nappen, somna om, gny lite, sparka av täcket, få nappen och gosedjuret, somna om och så kan vi hålla på ett bra tag tills jag känner att Du inte nöjer Dig med sängen längre. Nu har jag inte chans att hinna med eftersom gallskrik, sparka av täcket och vifta hysteriskt sker samtidigt och nappen vill Du definitivt inte ha. Idag är det en trött mamma....även om Du vaknade och var en solstråle i morse.



Du dreglar konstant. Det är nästan omöjligt att ta ett foto på Dig utan att Du har minst en hand i munnen....som Du "tuggar" på Dina händer. Tandprocessen kan tydligen hålla på i två månader...yiiihaaa....tänder eller utveckling av spottkörtlarna är det som pågår.

Jag slutar inte förvånas över att det är så många som tänker på Dig och bryr sig om Dig. Lilla Du har redan en enorm krets av människor som bara vill Dig väl och som skämmer bort Dig (igår ringde tant Pia och meddelade att det var rea på Åhl'ens och tog upp en beställning). Alla vill träffa och gulla med Dig och jag förstår dem.
Så söt i kläder som Ann-Marie stickat

Igår tittade jag på filmen när Du prövar napp för första gången (skrattar lika mycket varje gång åt Din blick). Du är en vecka på filmen och är så liten, så liten och då inser jag att tiden går alldeles för fort. Jag försöker njuta och minnas varje sekund men eftersom mitt minne är uruselt så skriver jag här till Dig (och lite till mig själv för att jag ska kunna sitta och minnas tillbaka till vår första tid med Dig). Usch vad det går fort mitt lilla hjärta! 

I morse satt Du vid köksbordet för första gången när mamma åt frukost. Du var mest imponerad av dukens mönster men även tidningen funkade. Du fick bara sitta med i 5 minuter men tyckte att det var såååå spännande.
Agnes läser tidningen

Idag var vi och vägde och mätte Dig. Om två dagar blir Du tre månader och jag kan bara konstatera att Du är en stadig tös. Idag var Du 64 cm lång och vägde 6 945 gram (snittet i Sverige vid tre månader är 60 cm lång och 6 kg)! Barnmorskan frågade om vi skulle ge Dig sprutorna idag eller om vi skulle vänta. Eftersom Du redan är gnällig och sover oroligt så tyckte jag att det var lika bra att få det avklarat. Ena sprutan (mot difteri, stelkramp, kikhosta, polio och hemofilus?) kändes nog ingenting men den andra sprutan (prevenar) gjorde jätteont. Du blev så ledsen och barnmorskan berättade att alla barnen verkar få feber efter den. Tur att vi har laddat med flytande Alvedon här hemma. Jag tyckte att Du var så duktig ändå...lite tårar och skrik följt av tröst och sedan var allt bra igen...

Lite statistik:

Födsel               53 cm          3 836 gram
11 dgr                55,5 cm       3 744 gram
4 veckor             56,5 cm       4 460 gram
7 veckor             59,5 cm       5 342 gram
2,5 månad        63 cm           6 510 gram
3 månader        64 cm           6 945 gram 



Vårt lilla hjärtegryn!

Agnes skrattar hysteriskt

Pappa busar med vårt lilla gryn....
 

Dopet är över!!!!



Så här glad blev Du när Du insåg att dopet var över och att Du fått helt sjukt många fina presenter av alla snälla släktingar och vänner!!!!

Vi blev till slut 46 stycken som firade Dig och vi hade dukat och fixat i församlingshemmet. Mormor kom upp två dagar innan och hjälpte till med dukning och all mat. Farmor och farfar kokte ägg och tjocka släkten hjälpte till i köket och med undanplockning och städning av lokalen. Mamma och pappa är väldigt tacksamma för all hjälp och hade hållt på fortfarande om inte alla varit så snälla. Moster tog en massa foton så förhoppningsvis kan vi lägga ut något foto på Dig i dopklänningen så småningom. Dopklänningen hade morfar köpt i Thailand och Du var sååå fin i den. Om själva dopet finns inte så mycket att säga....Du var lugnet själv och sov tills prästen skvätte vatten på Dig. Dopet tog inte så lång tid, syskonen hjälpte till, prästen var lite för mycket kyrklig för mammas smak och det var mycket prat om Gud osv, faddrarna (morbror Danne och farbror Andreas) turades om att hålla Dig (Du är ganska tung vid det här laget...) och psalmerna sjöngs i en tonart som ingen normal människa kan sjunga med i men NU ÄR DET ÖVER och Du är nu döpt till Agnes, Eugenia, Elvira. Storasyster sjöng så fint i församlingshemmet så tant Eva-Lena började gråta...

Mormor busar med Dig på golvet.

Ibland blir Du riktigt trött på mig....


Just nu är Du inne i prickarnas värld. Allt med prickar på är sååå intressant. I morse när jag vaknade låg Du och kände på Din kompis Pricken (stor röd hund med vita prickar på) och sedan blev det nästan för mycket när Du upptäckte att även Ditt påslakan hade prickar :) Du har en hand i munnen hela tiden och dreglar konstant. Du är lite tystare än vanligt och verkar mest studera mig och fundera. Idag "övade" vi rulla från mage till rygg i sängen. Du kopplade inte riktigt utan såg mest förvånad ut (och jäkligt förbannad) när Du helt plötsligt låg på rygg igen.

Du fick bland annat en tripptrapp stol som vi testade när vi kom hem. Den föll Dig i smaken och en ny värld öppnades...


Du fick även en röd fåtölj som kommer användas flitigt!!


12 veckor



Lilla söta Agnes...tänk nu är Du 12 veckor! Du är ju bara för go' och gladare tös får man nog leta efter. På kvällarna kan Du vara lite gnällig men då är Du oftast övertrött. Nu nöjer Du dig inte längre med nappen utan har även en "snutte" som Du gosar in Ditt lilla ansikte i.

Idag flydde vi hemmet och åkte in till Växjö. Vi gick i affärer och jag letade efter en fleeceoverall till Dig men hittade ingen. Den Du har i storlek 62/68 börjar redan bli för liten!!! Det var mysigt att gå och strosa lite och Du låg så snällt och tittade i vagnen. När Du skulle in i bilstolen och vi skulle åka hem blev det ett jäkla liv och Du skrek på gränsen till hysteriskt ;) Det var bara att börja rulla bilen och efter några minuter tystnade Du. Du är ju så söt i bilstolen så jag måste bara sätta in ännu ett foto på Dig i den...



Allt utforskande fortsätter och idag ägnade Du långa stunder åt att studera Din tröja. Det var så intressant mönster på muddarna...


Nu finns även filmbevis för när Du koncentrerat börjar upptäcka världen. Det syns tydligt att Du är mammas flicka eftersom Du klarar av att göra flera saker samtidigt...känna på plastgrejerna och tugga på handen....

Namnsdag!


Lilla söta Du har Din första namnsdag idag...Agnes...fast jag och pappa har fortfarande lite svårt för det namnet och kallar Dig allt annat som Tullan, Gullungen, Fisen, Mammas hjärta mm. Pappa tycker att Du är en Sara och jag tycker nog att Du är en Julia...märkligt!

Idag har varit en perfekt dag än så länge! Du vaknade strax innan 8 och var på ett strålande humör. Vi satt och pratade en hel del i soffan och Du verkade nöjd med tillvaron.


Sedan har Du bara sovit en timme tills kl 14 (förutom en powernap i bilen till Ica) så jag har fått massor med tid tillsammans med Dig idag. Jag lyckades dock ta ett foto när Du var mindre glad....även då är Du söt...


Du hade inte bajsat på två dygn så jag gick här och väntade med spänning...Med tanke på hur mycket som producerats på ETT dygn så fasade jag för tvådygnsproduktionen. Jag gick här och väntade hela förmiddagen och vågade inte åka och handla eftersom jag var övertygad om att Du skulle bajsa ner Dig i affären...till slut kom den äntligen, "förfisen" och jag rusade in på toa och slängde upp Dig på skötbordet. Av med kläderna och sedan var det bara att vänta....och vänta...det går inte att missa när Du bajsar..det hörs! Du bajsade ner TVÅ blöjor och jag lyckades klara både Dina och mina kläder och skötbordet!

Idag har Du för första gången insett att Du kan använda Dina händer. Du låg på rygg och slog till en skallra som jag höll framför dig...flera gånger... Du såg väldigt förvånad ut när Du kände på den och jag började nästan lipa...Du växer och utvecklas alldeles för fort!

Nu börjar Du få pappas fina ögon...ska Du inte få något efter mamma =)


Grått, grått, grått

Insmord med hudkräm och redo för nattsömnen.

Idag har varit en riktigt grå dag och egentligen ska man bara bädda ner sig en sådan här dag... Fast Du har varit på ett strålande humör och studerat mig när jag har bakat bröd hela eftermiddagen! Storasyskonen kom precis hem och vi drack lite varm choklad framför TV:n. Storasyster har jättehosta och är nerbäddad i soffan...Du sover :)

Redo för bilfärd.

Jag har fastnat för att lägga ut filmer så här kommer två till.....
Snart kan Du säga skånska RRRRRRRRRRRRR!!!
 


 Så stark Du har blivit!
 

Måndag

Din nuvarande ställning...

Jag förstår som vanligt ingenting...igår fick Du mat vid 22 och vaknade ändå kl 02 i natt. Sedan fick Du inte mat förrän 08.30 i morse. Märkliga, gulliga Du. Idag ska jag försöka hinna baka lite bröd till festen så Du får gärna sova en stund till.

Under morgonen har Du varit på ett strålande humör och allra gladast var Du när Du bajsade ner hela skötbordet....såååå duktig! Jag trodde Du var färdig och höll på att byta blöja men Du var inte färdig. Jag klarade mig i alla fall... Vilken tur att jag har Dig så att jag har något att göra om dagarna :) Helt ofattbart vad Du producerar tvätt!!!

Igår bestämde sig Tarzan för att bli Din kompis. Han låg hos Dig i soffan hur länge som helst.
 Liten filmsnutt från Din första jul. Du fick ju som sagt många julklappar men Du fastnade omedelbart för en panda som Du fick av morbor och moster....

Dags för Agnes filmpremiär...



Nu har jag förstått att det även går att lägga ut filmer så här kommer en liten film från när Du fick testa napp för första gången. Du är en vecka gammal... 
 

För övrigt så har dagen varit härligt upptagen. Du sov ännu en natt till halv fem, fick mat, ren blöja och somnade om. Pappa gick upp med Dig halv åtta och då satt ni och tittade på TV med storasyster. Du är helt fascinerad av TV;n. Under tiden passade Du på att bajsa ner Dig själv och pappa. Eftersom Du numera bara bajsar 1 gång/dygn så blir det ju en del.... Ja, ja...nu fick vi en anledning att starta ännu en maskin tvätt. Sedan åkte pappa ner och handlade bröd till frukost och jag gjorde två plåtar med kladdkaka till dopet. Efter det åkte vi och tittade på när Zacke spelade innebandy. Han hade en ny klubba och var superduktig (1 mål och 2 assist). De vann och leder nu serien! Även detta tyckte Du var väldigt intressant men när Du blev trött och de satt igång en massa musik var det inte lika kul så då åkte Du och jag hem. Väl hemma kissade Du ner både Dig själv och sängen...mera tvätt...phu...,,,matdags för resten av familjen och nu håller pappa på och fixar en massa kycklingfiléer till festen... Som tur är så sover Du så vi hinner fixa. Just det vi håller även på och frostar av frysen nu. Vi kommer nog somna väldigt tidigt så jag håller tummarna för att även Du vill sova då fast det brukar Du ju vilja...



HELG



Då var det helg igen! Idag har vi varit i Växjö och verkligen storhandlat inför dopkalaset. Vi blir nästan 50 personer och jag tror aldrig att jag har handlat så mycket mat på en gång! Roligt men lite bökigt att få plats med allt!
Sovandes i bilstolen innan vi ska åka. Du sov Dig igenom alla mataffärer. Till slut vaknade Du till och fick lite mat i bilen och ren blöja sedan satt Du och studerade oss medan vi tryckte i oss hamburgare på Max.

Ditt humör är precis som mitt....varierande...ibland vaknar Du på helt fel sida och då är det inte mycket som får Dig glad, förutom de minuterna Du käkar, och sedan kan Du somna om och vakna med ett leende. För tillfället är Du inne i en period att när Du har vaknat så ska vi inte byta på Dig utan då vill Du bara vara nära...jag har försökt vänta och vänta men när vi gick här fram och tillbaka och Du hade en kall kissig eller bajsig blöja så känns det lite tramsigt så nu blir det skötbordet och skrik några minuter och sedan blir det bra igen...fast lite tjurig är Du allt och det trillar riktiga krokodiltårar...

 I torsdags badade jag och pappa Dig. Visst blev Du blöt och luktade gott men även jag och pappa var helt dyngsura. Som Du härjade i badbaljan....så kul!

För tillfället känns det som om Du bara sover och sover. Jag går och längtar efter när Du ska vakna. Både igår och idag har varit riktiga sovardagar. Igår somnade Du halv nio och sov till kl 04, fick mat och ren blöja (i den ordningen för att inte väcka hela huset!), somnade om och sov till kl 08. Sova...sova....sova...när Du väl är vaken är vi många här som slåss om Din uppmärksamhet.

Så trött men så söt...

Vilka coola skor Du har fått av Sussie!

Busdags



Vilken mysig dag vi hade igår! Vi gick upp med pappa och sedan höll Du dig vaken i två timmar, sov en timme och sedan vaken två timmar igen. Du brukar knappt vara vaken 1,5 timme annars men igår var där energi i Dig. Vi busade i sängen och på Din filt på golvet. Nu tycker Du det är kul att ligga på magen och titta på allt men efter ett tag så blir Du trött och i stället för att lägga huvudet ner så skriker Du argt, börjar dregla och till slut kräker Du. Igår fick Du träna på att rulla från mage till rygg. Nytt för gårdagen var att Du nu verkligen förstår bus. Jag blåste Dig på magen och halsen och Du skrattade/glädjeskrek så det hördes i hela huset.
Glad stund innan Du blir trött och arg.

Du är torr över hela huden så igår var jag på Apoteket och hämtade ut en hudkräm till Dig. Hoppas att Du snart blir bättre! När vi var hos barnmorskan träffade vi storasyster och hennes mamma där. Som Du tittade på storasyster! Det var precis som om Du tänkte att hon känner ju jag men vad gör hon här....Du kunde ju inte veta att hon skulle hämta sin tandställning :)

Jag bara älskar Din små söta fötter som får massvis med pussar varje dag.

Även Dina små söta händer får en massa pussar. I natt när Du låg på skötbordet och jollrade fick Du helt plötsligt syn på Dina händer och jag trodde att NU ska hon börja använda händerna till att utforska världen med men en minut senare var händerna i munnen som vanligt.....

Igår var vi hos prästen och diskuterade dopet. Hon hade lite frågetecken till min inställning. Jag var ärlig och sa att dopet inte är viktigt för mig och att det egentligen är Agnes som ska välja om hon vill tillhöra kyrkan. Tydligen kommer det någon fråga till föräldrarna under dopet om de vill att barnet ska döpas med allt vad det innebär med Gud och Jesus....jag lovade att jag inte skulle svara nej :) Jag frågade vad som skulle hända om jag sa nej eller om den ena föräldern inte vill men fick inget rakt svar....prästen såg lite orolig ut...det behöver hon inte vara. Nu blir det dop!

Så söt i tröja från kusinen...

Idag ska vi inte göra något speciellt. Du somnade precis i soffan så jag ska bära in Dig i sängen. Även nu lyckades Du hålla Dig vaken i två timmar så om dagen blir som igår så ska Du sova en timme nu...fast två dagar blir aldrig likadana så vi får väl se vad som väntar idag.....det kommer dock bli mycket bus och många pussar....


Öppna förskolan


Du vaknade strax innan sju och jag planerade igår för att vi skulle testa r u t i n e r idag. Behöver jag säga att det gick åt skogen? Min tanke var mat kl 07, 11, 15,19 och 22. Du skulle sova 1 timme på förmiddagen och två timmar efter lunch och lite till innan nattsömnen. Det började bra då Du vaknade strax innan sju men sedan blev det lite kaos eftersom Du sov lite innan vi skulle vara på förskolan och sedan somnade Du där och sedan blev Du hungrig där. Dessutom hade Du bara ro att äta lite vid elva och därför blev Du hungrig igen vid tolv. Ja, ja...ingen regel utan undantag. Du orkar vara vaken ca 1,5 timme åt gången så det är ju dömt att misslyckas men vi tar nya tag i morgon.  



Då har vi varit och träffat andra mammor, pappor och barn. Väldigt trevlig fast Du missade ju nästan alltihop eftersom Du sov dig igenom både studsande runt julgranen, barnskrik och andra barns pillande på Dig. Du låg och sov i en hörna trots att ett barn gick fram och drog Dig i ett av benen. Jag lyckades hindra en tvåårings framfart då han var på väg att försöka lyfta dig i ett ben. Eftersom det var mitt första besök nöjde jag mig med snälla blicken och sa något om att han fick ta det försiktigt eftersom Du sov men nästa gång blir det nog onda ögat till förälderna i alla fall :) Det blir nog enklare på fredag då det bara är mindre barn. Du är van vid liv och somnade mitt i sången och skriken men Du är inte van vid att hänga i ett ben. Det var kul att träffa andra och sjunga lite imse vimse osv tills Jesus kom in i bilden. Varför kan inte kyrkan bara anordna en trevlig förmiddag för familjer med barn? Varför måste de bjuda in Jesus och Gud? Jag tycker det är lite sjukligt att sitta och sjunga Jesussånger med små barn faktiskt när det finns så många andra roligare visor..örk. När Du väl var vaken var Du helt fascinerad av alla barn, rörelser och allt liv. Jag såg hur Du bara sög in allt Du låg ett tag helt tyst och bara tittade på allt med Dina fina blåa ögon. Efter vilopausen ville Du dock sitta och Du ska inte sitta som andra barn, tillbakalutade i mammas famn...nähä...Du ska sitta i knät men jag ska hålla Dig i händerna och Du ska inte ha något stöd. Det ser väldigt roligt ut med en liten 10 veckors baby som sitter fast Du är så söt och vi måste försöka komma ihåg att filma Dig!!!

Roligt att sitta i mammas knä...

Idag har du varit på två-månaders kontroll. Du är snart 11 veckor och var nu 63 cm lång och vägde drygt 6,5 kilo....oj.... Tydligen fungerar den vegetariska maten alldeles utmärkt. Barnmorskan var tvungen att gulla lite med Dig. Du är alltid på ett strålande humör när Du är hos henne så självklart vill hon prata och gulla med Dig... Läkaren kollade Dina reflexer och kände och klämde på Dig. Du skrattade tills han började känna på Dina njurar...det såg inte särskilt skönt ut. Han konstaterade att Du var väldigt med och att Du är som en fyra-månaders baby. Jag kan fortsätta låta Dig sitta om Du vill och inget förstörs i ryggen eller svanskotan...phu....

Återhämtning efter den lååånga dagen...

Jag är konstant hungrig och konstant törstig men när jag tittar på Din viktökning så blir det ganska uppenbart.... :) 

Kloka fina ögon som studerar allt i sin omgivning...

Äntligen måndag



Phu vilken söndag det var! Du åt kl 16.30 på lördagen och åt sedan inte förrän 9,5 timme senare och jag vet inte om det var det som sabbade söndagen men vilket humör Du var på... Inget var roligt och det var såååå synd om Dig hela tiden. Du åt var tredje timme hela söndagen och kompenserade verkligen för timmarna utan mat dagen innan. På eftermiddagen bajsade Du ner hela Dig totalt och jag informerade pappa om att det var värsta blöjan någonsin! Några timmar senare bajsade Du ner hela Dig igen OCH babysittern....det var en sådan dag :) Du lyckades även ha en stunds hysteriskt skrikande....det började när jag smorde in Dig med hudkräm. Du är torr på hela kroppen så jag tror att det kan ha gjort ont med krämen på vissa partier. Stackars Dig! Tårarna sprutade och Du var helt otröstlig....tills Du fick mat... På kvällen var både jag och pappa helt slut så vi gick och la oss strax efter nio men idag är det nya tag!
Allt är skit...

På söndagskvällen kollade Du och jag på TV en stund. Vad tragiskt.....Du tycker redan att TV:n är jättespännande. Jag kände att alla mina principer om att TV:n inte är någon barnvakt försvann i samma sekund som Du tystnade och nöjde Dig med att imponeras av något dåligt program på TV:n.
Du älskade att ligga och titta på TV

Vi hann även prova dopklänningen. Som tur var så passade den trots Din "lilla" viktökning så nu finns det inget som hindrar ett medlemsskap i kyrkan. Med lite tur så skriker Du under hela dopcermonin och visar Ditt ogillande! Jag och pappa satt igår och kollade på psalmer. Den enda "doplåten" jag kan är "tryggare kan ingen vara" medan Din pappa verkar ha full koll på både psalmer och bibel. Han får välja låtar helt enkelt!

På tal om kyrkan så ska vi i morgon till kyrkans variant på öppen förskola (den enda varianten som finns i Hovmantorp). Jag måste ju gå dit så att vi får träffa andra mammor och Dina framtida kompisar men jag undrar om jag måste smyga in eftersom jag inte är medlem i kyrkan längre. Tänk om det är en massa kyrkligt kling och klang...då åker vi till Lessebo i stället för där har BVC öppen förskola.

Coola bruden som snart kan sitta i vagnen.


Idag har varit en sisådär dag. Du är lite glad, lite gnällig, lite trött och mycket hungrig. I morse fick Du massage och det var lite skönt. Sedan sov Du en timme och strax innan lunch kom vi iväg på promenad. Strålande sol men som det blåste! Du var lite vaken... Vi var och handlade och sedan låg Du och gnällde lite på golvet och i den numera rentvättade babysittern medan jag gjorde kladdkaka. Du dreglar kopiösa mängder och tuggar på Dina händer hela tiden så jag börjar undra om Du har tänder på gång?!? De ska ju inte komma förrän om flera månader men dreglandet kan tydligen börja lååångt innan eller så har Du bara upptäckt munnen.....

Att sitta i babysittern kan vara:
intressant
utmanande
skittråkigt
lite otäckt.....


Stor och stark!


Den här helgen har varit lugn och skön och Du har varit på ett strålande humör. Natten mellan fredag och lördag så fick Du mat halv fem, somnade halv åtta, fick mat halv elva, somnade, mat halv fem, somnade och vaknade först vid åtta. Vilken sjusovare Du är på nätterna! 

I fredags var vi på BVC för träff med föräldrargruppen. Du är yngst av alla men definitivt inte minst :) En riktigt stor härlig tjej! Du satt och kollade en hel del på alla andra och lyssnade på de andras skrik och härjande. När Du blev trött la jag en liten handduk över Ditt ansikte och Du somnade på mindre än två minuter. Sedan vaknade Du lagom till fikan men då satte jag Dig i hörnan på soffan och så fick Du sitta där medan jag käkade goda hembakade kanelbullar. Sedan åkte vi till Lessebo och handlade och då sov Du lite i bilen, vaknade i affären och kollade läget och somnade sedan när bilen började rulla igen. 

Det är fortfarande mysigt att ligga i hängmattan....

I fredagskväll hade jag och pappa träning med Dig. Först fick Du öva på att vända Dig men Du är ganska bekväm och vrider hellre huvudet ur led för att titta på sakerna som vi lockar med....

Lite återhämtning....så nöjd med att ligga på golvet och att BÅDE mamma och pappa ger Dig all uppmärksamhet...

Pappa visade hur Du ska göra när Du ligger på mage för att komma upp och kunna se ordentligt och då blev det genast mycket roligare. I morse hade vi 23 grader inomhus så då passade jag på att låta Dig ligga utan kläder på golvet och det verkade Du gilla!
  
Små söta ankstjärtstrosor...

Du funderar och studerar väldigt mycket för tillfället. Jag ser hur Du ibland ligger helt stilla på golvet och bara tittar på mig när jag stökar runt i köket. Jag undrar så vad som rör sig i Din lilla hjärna. Den verkar gå på helvarv för tillfället och Du ska numera alltid bäras med ansiktet utåt så att Du kan se allt som händer. När Du ska sova lägger jag ofta en liten handduk över Dina ögon för att Du ska kunna slappna av. I morse när vi gick in och väckte pappa så räckte det att han tittade på Dig så sken Du upp som en sol. Innan har det mest varit våra röster men nu känner Du även igen våra ansikten...

Idag har vi städat och donat en massa här hemma men jag glömde ta ner ljusstakarna! Du somnade inne i tältsängen på Ditt rum och låg där i flera timmar och sov. Jag skulle stänga till dörren när jag skulle dammsuga utanför och såg då att Tarzan hade lagt sig hos Dig. Ni är ju för söta....där låg ni i den gamla tältsängen bland alla gosedjuren...

En heldag i sängen...


Efter en natt med tre timmars sömn så har Du, jag och Tarzan en heldag i sängen. Jag har provat extrasängen i natt som andra har tvingats sova i och jag ber verkligen om ursäkt eftersom den går absolut inte att sova i. Sedan har jag provat skinnsoffan och den är verkligen inget jag rekommenderar heller. Idag finns inga måsten, telefonerna är bortglömda och vi gör ingenting. Jag blundar för all smuts på golven och alla grejor överallt och jag förtränger stressen över dopet som närmar sig med stormsteg och jag borstade tänderna först vid tio-tiden. Man får ha en sådan dag när man är så trött så trött. Lilla Du sov däremot från kl tolv till kl sex i morse och är så nöjd med tillvaron.

Lite bus i köket har vi hunnit med. Helt plötsligt är babysittern rolig igen. Vi har övat på att känna på olika saker men Du är mer intresserad av mitt minspel än av vad Din hand gör.


Det finns inget bättre än att känna hur Du vaknar, titta på hur Du bankar med händerna, vrider Dig, gör en massa ledsna miner och se hur Du slår upp Dina fina ögon, tittar på mig med Dina stora blåa ögon och ger mig ett leende. Det är oslagbart att få uppleva det och då gör det inget att man är tröttare än tröttast...

Lite morgonmys i soffan har vi oxå hunnit med.


Jag får ju inte glömma Tarzan....även han har valt en dag i sängen med oss. Vad ska man göra en dag som denna när det bara snöar och snöar?


Doppanik...



Jaha...då närmar sig dophelvetet med stormsteg. Vi blir antagligen runt 50 stycken och jag var och kollade i församlingshemmet idag. Om jag hade fått bestämma så hade vi hoppat över hela dopgrejset....jag förstår inte...Du heter ju redan Agnes så vad har kyrkan med det att göra?!? Jag döptes i kyrkan till Jeanette men kallades för Linda redan efter ett tag och har kallats för Linda sedan dess, förutom under en kort period när jag gick på mellanstadiet då jag tvingade alla att kalla mig för Jeanette.
Pappa gjorde jättefina dopkort och det är Ditt fotavtryck som tassar över kortet. Vi råkade dock skriva fel datum för när alla ska höra av sig och meddela när de kommer...hihi...

En lite tjurig tjej i morse som inte alls vill lägga inbäddad i soffan. Du verkar för tillfället tro att min uppgift i livet är att sysselsätta Dig varje sekund Du är vaken...lite gnällig är Du allt för tillfället och det är inte längre kul att sitta och fundera själv i babysittern....jag får inte mycket gjort för tillfället! Tur att storasyster så gärna busar med Dig...

Vilka gulliga lår Du har fått....Din mamma älskar dem...Dina dubbelhakor är dock ett helsike att hålla rena!

Här tror jag att Du funderar över dopets betydelse....hihi...

Lååång och tung tjej....



Jaha, då har vi varit på BVC och haft samtal. Jag hade ingen förlossningsdepression fast det trodde jag inte heller... Du växer så det knakar och är fortfarande över kurvan vad gäller längden (nu 61 cm). När jag tog av Dig kläderna konstaterade hon ganska snabbt att Du ökat i vikt och frågade om jag ger Dig tillägg...hihi....Du får bara bröstmjölk och klarar Dig tydligen utmärkt på det eftersom Du numera även är över kurvan vad gäller vikten (6 165 gram). Även BVC-tanten charmade Du genom att sitta och skratta så fort hon tittade på Dig. Du är ett riktigt charmtroll! Hon tyckte även att Du var otroligt stabil när Du satt i mitt knä men vad vet jag? Jag vet inte när barn börjar sitta raka i knät men tydligen inte redan :)

Idag har vi varit hos farmor och farfar och ätit en massa god mat. Du var så ledsen så och jag vet inte riktigt om det var för att Du var övertrött eller för att Du hade ont i magen (jag tryckte ju i mig en massa onödig choklad i natt när jag kollade på hockeyn...Sveriges juniorer förlorade mot Kanada i finalen IGEN).

I förrgår var vi hos kusinerna i Växjö. Du sov mest men vaknade till slut så faster fick gosa med Dig en stund. När vi kom hem var det fruktansvärt kallt så pappa eldade i brasan. Vi satt nere i källaren och värmde oss en bra stund. När vi väl gick upp och skulle lägga oss så var det så kallt så jag ville inte att Du skulle ligga själv i din kalla säng. Det slutade med att Du fick sova mellan oss i sängen. Jag upptäckte nackdelarna med barn i sängen! Som Du viftade med armarna och höll på hela natten....fast det är ju ganska gosigt oxå. Jag tror att det var nästan minus 18 grader på natten!
Lilla Du i mammas och pappas säng. Du funderar nog över vart Du har hamnat....

Morgonen efter var det så kallt i huset så pappa satte på ugnen för att vi skulle kunna sitta i köket och äta frukost. Nu visade Du klart och tydligt att det var inget kul att sitta på golvet längre utan nu är Du stor nog att sitta med vid bordet. Det blir dock lite krångligt när Du inte kan sitta riktigt ännu men vi löste det på vårt sätt....
Det bästa man har sättar man på bordet......bortskämd?!?

När vi käkade frukost fick Du smaka juice....


Nu har Du börjat få långa ögonfransar och riktiga ögonbryn...vår lilla söta prinsessa....

Vår lilla fisunge...igår fick Zacke Dig att skratta riktigt högt genom att tramsa sig vid köksbordet. Du tyckte att han var såååå kul..... Vilka gulliga syskon Du har som busar och pysslar om Dig!

Nytt år



Då har vi klarat av Din första jul. Den firades i Skåne hos morbror Danne och Maria. För första gången på många år fick jag känna mig besegrad när det gäller antalet julklappar. Jag fick 19 st och Du lyckades kamma hem segern med hela 25 julklappar!!! Så många fina paket och så många som tänker på Dig. På fotot har Du på Dig tröja från Eva-Lena t ex. Du fick även gosedjur, massa kläder, skor, Muminmugg, babyfilt, grind till trappan, nappar, napphållare, haklapp m m. Du var naturligtvis sötast av alla på julafton men det var lite oroligt och där var ju så mycket att titta på och alla vill ju hålla lilla Dig. På natten var det jättehalt när jag körde hem oss till stugan men då sov Du så lugnt...


Vi bodde i stugan hos mormor och morfar men var även nere i Ystad och träffade gamla mormor, Pia och Mira, morfar, Sussie, Sofia och Annika, Jenny och Ola.
Köksbordet i Ystad fungerade alldeles utmärkt som skötbord. Du tyckte att kökslampan var jättespännande! Nu börjar Du få härligt runda lår och jag har fullt upp med att hålla Dina dubbelhakor rena.

När vi var i stugan kom gammel farmor och farfar och hälsade på. Gammelfarmor håller Dig gärna...i flera timmar om hon får :)
Fyra generationer.

Du har nu börjat upptäcka Dina händer och tycker att det är sååå roligt att smaka på dem. På Din tvåmånaders dag fick jag mjölkstockning och låg hela natten på en värmedyna. Allting var jättemärkligt några dagar med ett hysteriskt ätande och det kändes som om Du aldrig blev riktigt mätt. Vanligtvis äter Du 6-7 gånger/dygn och en dag åt Du 10 gånger...aj!!! Det är fortfarande lite rörigt och Du sover inte mer än 4 timmar i rad på natten.

På nyårsafton kom Sussie hit och vi käkade en massa god mat med alldeles för mycket grädde....phu... Du vaknade precis innan klockan slog tolv så jag missade alla nyårsraketerna...fast det var lite kul att Du var vaken när det nya året började!
Nyårsfin i kläder från Bibbi (Magnus och Brasse var mina favoriter när jag var liten).

Igår kom mormor och morfar hit med ett helt släp fyllt med mina gamla böcker, leksaker, möbler m m. Sedan kom morfar också och pappa gjorde pannbiff med lök, potatis och brun sås. Alla blev mätta och nöjda. Det tog några timmar för mig att packa upp alla lådorna och rensa men nu är allt på plats. Morfar sov över och idag har vi varit ute på en lång härlig promenad. Det snöade riktigt stora fina flingor men det märkte Du inget av....Du sov som vanligt. Det ser så skönt ut att ligga nerbäddad i vagnen och skumpa runt. Du sover riktigt gott i vagnen.

Gulliga Du i kläder från mormor och morfar. Jag tycker att Du är söt i alla kläder och alla färger...

Du är så tuff i alla Dina fina kläder som nu är i storlek 62. Tröjan är från Eva-Lena och byxorna från mormor...så det är inte jag som är märkesfixerad!

Det händer nya saker varje dag och jag tycker att tiden går alldeles för fort. Vad konstigt det är...Du är bara två månader och ändå känns det märkligt att Du inte alltid har funnits. Vad gjorde jag innan Du kom? Fast när jag tittar på mina trötta ögon i spegeln så inser jag att jag SOV mer innan Du kom...fast livet var inte lika meningsfullt...ja, jag vet...dålig klyscha men det ÄR ju så!


RSS 2.0