Rackartulla rackartulla bom bom bom!

Vad roligt man kan ha med en mössa! Vi härjar runt hela huset och skrattar bägge två. Hihi!

Trehjuling

Du gillar din nya cykel du fått av morfar. Du cyklar och blir körd på pakethållaren av storasyster.

Så tilig

På väg till öppna förskolan. Du hämtar dina kläder själv och vill gärna prova flera olika kombinationer. Lila, brunt och rött är så fint så.

Snökruka

Ingen sover som du. Dina mjuka händer och kinder vilar mot täcke och snuse. Dina andetag är sövande lugna och djupa. Pricken klappar dig med sin tass och du bara älskar din säng och att sova.
Det är pappas fel att du är en snökruka. På julafton välte pappa dig i pulkan två gånger!? Fast du börjar vänja dig. Tur att det är så mycket snö.
Pappa har aldrig varit med om så mycket snö. Inte Nattagumman heller.
Vi får se hur länge storebror kan hålla sig ifrån snökojan. När han var liten frågade jag honom vad han önskade sig om han fick välja vad som helst. Jag vill bygga en snökoja med dig pappa sa han då. Nu är han stor och tuff men snart kommer han att hjälpa sina småsyskon med kojan.
Det kommer nog att dröja innan du ser så mycket snö igen lilla humplagumman.

Trött liten gumma!

Första gången du somnade i soffan på dagen var i torsdags!
Riktigt påpälsade går vi till doktorn. Det här var i torsdags så du är inte sjuk igen. Två öroninflammationer på en månad får väl räcka.

Guuka


Böcker är favoriter nu. Djursångboken med ekorrn satt i granen och imse vimse är rolig. Rörelserna med uppstiger solen är roliga och den långa ludna svansen är så muk och fin. Bilderboken är jättespännande med fisken, guukan, tåget, hårspännet och orangutangen. Ohuohuohu säger den. Hoppas du blir helt frisk snart så du orkar läsa ännu mer.

Liten stackars!

Så här ledsen var du innan du åt.
Så här stort gapade du när du åt!
Så här glad blev du efter maten! Vi skall till doktorn vid kvart över 5.

En sån gosegumma

Hur gosig får man vara? Du har blivit lite sjuk igen. Det kommer smygande med att du inte äter så mycket. Sen blir du lite gnällig och klängig. Efter det smakar ingen mat gott, som tur är går vällingen ner. Du sover hela natten men vaknar några gånger och vill se så mamma och pappa är hos dig. Pappa kramar dig hela dagen ochpussar en miljon gånger. För det mesta tycker du det är mysigt och gosar med pappa.

Ruffsegullan

Pappa passar på att ta många kort när du sitter vid tv:n, skärpan blir av någon konstig anledning bättre där.
Hur kan man bli så ruffsig när man sover middag?

Bland Pinkeponkar och Mackapacka

Vad en liten Mackapacka på tv:n kan vara spännande.

Envis

Vi skall spela boll nu pappa och inte fotografera!

Rutschkanan!

Det är roligt att träffa de andra barnen men rutschkanan är nog roligast. Upp och ner, upp och ner och igen!

Så fort du har ätit färdigt är du på kanan igen. När vi kommer hem somnar du som en stock om du inte redan sover i bilen eller vagnen.
Haha, säger du!
Oj vad högt, eller?
Någonstans, någongång och långt borta skall jag åka nerför världens längsta rutschkana.
Allra högst upp står du och det känns som en annan värld att inte hålla i sig. Huh, pappa är lite rädd när du gör så.
Men i rutschkanan kan det ju vara lite svårt att sova. Det kommer ju andra barn som vill åka snart.

Färgstark tulla



Det är inte lätt att ta kort på dig som du far runt. Full rulle är det och dockan får gunga på din gungget. Pappa tycker du ser ut som Onkel Sam på de gamla Amerikanska värvningsaffischerna från första världskriget på den sista bilden. "Join me" ser det ut som du säger. Det syns inte på bilden att du vill att pappa skall läsa för dig!
Men det vill du hela tiden. Pekböcker, deckare eller världsatlas spelar ingen roll. Alla böcker kommer du springande med min lilla gullrumpa!

Bara halsband....

När Du är nybadad springer Du gärna runt utan kläder en stund.....
Mysigt att vara bara men halsbandet har Du gärna på Dig.... Jag måste hitta fler halsband och armband till Dig. De ska vara tåliga och töjbara! Det måste vara rejäla band eftersom Du drar och sliter hela tiden....
Igår satt jag i soffan och pratade med mormor. Du kom farandes och stod och studerade mig samtidigt som Du tuggade på något. Jag undrade vad Du tuggade på och pappa ropade att Du hade fått kex. Okej, tänkte jag och pratade vidare. Helt plötsligt började Du spotta ut "kexet" och jag tittade argt på Dig och frågade vad Du sysslade med egentligen?!? När jag ska ta upp "kexet" ser jag att det är ÄGGSKAL! Vi hade käkat ägg till frukost och skalen hade åkt i slasken. Där hittade Du dem och tänkte nog "det där är ätbart....". Suck! Lärdom? Göm äggskalen längst ner i slasken :)
Nu när storasyster har kommit hem från gympalägret ser jag inte röken av Dig.... Natta är nr 1 för Dig!

Snö och penicillin

Och så var helgen snart över....suck...vad fort det går! Nu när jag jobbar så vill jag ju vara med härliga Dig varje sekund som Du är vaken, nästan... Alla kloka brukar ju säga att "varje ålder har sin charm" och jag tänkte senast i morse att nu, nu är Du som härligast, fast så har jag ju tänkt sedan Du kom. När Du var pytteliten så var det så underbart för att Du var en liten bäbis och jag kunde inte titta mig mätt på Dig. Sedan kom Ditt leende och då var det underbart och så har det fortsatt. Känns helt märkligt att vi ska få ett barn till och att jag ska älska det lika mycket. Hur är det möjligt liksom? Fast det är det och det känns stort.
Igår var vi ute i snön och härjade. Det är mycket snö här nu! Pappa skottade bort all snön från garaget (som inte är ett garage). Du vandrade runt lite och för tillfället är det väldigt viktigt att hålla mamma i handen hela tiden.
Pulka är lite tråkigt men snowracer funkar bra. Jag tror att Du känner Dig lite "stor" när Du sitter på den...
Nu kommer det nya ord nästan varje dag. Det är inte alltid jag förstår men enligt pappa så betyder vissa ord banan, apelsin och ekorre. Gurka och boll går att urskilja väldigt tydligt... Du har blivit duktig på att "fräsa" sedan Du blev förkyld även om Du inte gillar det. Det är så härligt att bara sitta och studera Dig och se hur Du funderar ut egna lekar. Du är väldigt duktig på att sysselsätta Dig själv om dagarna. Fast det är kul att dansa och snurra med mamma :) Igår byggde Du ett torn med åtta klossar, nytt rekord! Nu börjar Du säga namnen på figurerna i "I drömmarnas trädgård". Vi tittar på det V A R J E kväll...phu...
Penicillin är äckligt men Du försöker trots det varje dag. Underbara unge!

Öppen förskola

I dag kom vi inte iväg till öppna förskolan. Men det är roligt att vara där och leka och träffa kompisar. Rutchkanan är allra roligast. Fikat brukar också vara en höjdare tills fikat är slut, sen måste du ner och leka igen. Gud vad skönt att din öroninflammation är borta. Nu är du som vanligt igen. Sprudlande glad och med massor av spritt och dans i benen.

Massor av snö

Snön bara vräker ner och du får inte gå ut. Snart är du frisk igen och då får du ut och leka i snön. Innan du blev sjuk var du ute i snön och det  var mycket. Nu har det kommit 20 cm till.

Det fortsätter bara snöa och pappa har varit ute och skottat. Du fick stå i fönstret och vinka.

Öroninflammation.

Då kom pappa precis hem med Dig från farbror Doktorn. Du hade öroninflammation! Stackars liten...inte konstigt att Du har varit lite gnällig och klängig.... Jag förstår inte att Du trots allt orkat vara så glad....det brukar ju göra väldigt, väldigt ont! Nu är pappa i alla fall på Apoteket och hämtar medicin.
Inte ser väl vår lilla Humpla så sjuk ut?

Krupp och kalas

I tisdagskväll/natt fick Du krupp och halv tolv hjälptes mamma och pappa åt med att ta på Dig ytterkläderna så att pappa kunde dra ut Dig i friska luften. Det blev bara värre så pappa åkte in med Dig till barnakuten. Där hade Du lekt med alla leksakerna i en timme och varit på gott humör tills Du skulle andas i masken med adrenalin. Det gillade Du verkligen inte. Som tur var så somnade Du till slut i pappas famn och då kunde Du andas in adrenalin medan Du sov. Du är ju lugnet själv och gick runt här hemma och pysslade medan mamma och pappa tyckte Din andning lät förskräcklig. Nu vet vi vad vi har framför oss....usch!
I helgen var vi nere i Skåne och firade gammelmormor Eugenia som fyllt 90 år! Mamma var inte helt pigg och började bli krasslig men det var som vanligt väldigt roligt att träffa släkten. Du påbörjade där en ny period...MAMMIG... Innan har det varit mycket pappa som gällt men nu var det mamma, mamma, mamma. Sedan har det fortsatt och igår var det riktigt extremt. Jag är sjuk och hemma från jobbet och orkar inte riktigt med Dig hela tiden och jag vet inte om Du känner det på Dig för Du är märkligt mammig för tillfället. Det är både jobbigt och mysigt. Himla mysigt när Du kommer för att kramas och vill sitta nära hela tiden. Äntligen får jag krama och pussa Dig hur mycket jag vill. Jobbigt är det när jag måste vara med Dig hela tiden. Du är för söt och hämtar oss (tar i handen och drar) in på Ditt rum och visar vad Du vill att vi ska ta fram.
Gott med smörgåstårta...
På kalaset var Du så stilig i Din nya klänning. Du tyckte nog att Du var extra fin när Du fick låna mormors halsband :)
Du och nästkusin Edith fann varandra. Eller rättare sagt Du fann henne och Du var så gullig mot henne. Hämtade en sked och matade henne med en tom sked. Edith gapade stort och såg lite förvånad ut när där inte var något på men hon är nog van vid konstiga lekar eftersom hon har två storasyskon.
Du lekte även med nästkusinerna Hannes och Ellen. Det är helt ok att de leker med Dina leksaker bara Du får vara med :) Innan lekte alla stora barnen i korridoren med gammelmormors rullator och Du hann ju inte med dem men sprang efter hela tiden. Gullunge! Gammelmormor tyckte det var roligt att sitta och titta på alla barnen som lekte.
Mormor och tant EvaLena har lärt Dig säga gurka vilket Du övar på hela tiden här hemma nu. Gur-kaaa och biiiiil är de ord som används mest här hemma för tillfället (förutom mamma och pappa). Igår överraskade Du oss även med att säga tack! Vi tjatade om tack för ett tag sedan men då vägrade Du och helt plötsligt sa Du tack igår vid frukosten. Nu säger Du det väldigt ofta när Du får något. Fy vad det går undan här!

RSS 2.0