Det här med kex....





Du tycker om Dina torra tråkiga kex men som det kladdar! Det finns snart kexkladd överallt och alla rester som efterlämnas på gräsmattan tar kråkorna på kvällen. Jag tycker att det ser ut som om Du har ätit 20 kex minst men jag tror att det bara handlar om fyra stycken (minst hälften av dem är utspridda på gräsmattan och filten).

Handbojorna är spännande och goda... Storebrors handbojor fick Du syn på och "käkade" sönder så mamma fick investera i ett par nya som är ok men inte lika spännande som storebrors...

Trötta, trötta, griniga gullunge...

Idag hade jag ännu ett försök med att hålla Dig vaken...suck. Jag ger upp. Du vaknade fem i morse och sedan lyckades jag hålla Dig vaken till halv tio men sedan har hela dagen varit förstörd. Tjurigare Agnes får man leta efter! Det slutade med att Du låg och skrek på gräsmattan när jag hängde tvätt fyra meter bort eftersom jag ska ju helst sitta bredvid Dig! Gav upp till slut...insåg att det var synd om grannarna som försökte sitta och njuta av det fina vädret. Det enda som funkade idag var gåstolen och efter alla råd om att den kan förstöra motoriken och göra så att Du skippar krypningen så har jag lovat mig själv att Du får vara i den max 2 ggr/dag och max 30 minuter åt gången. Ditt gnällande kan trots allt bero på tänder (hur mycket saliv produceras det egentligen?!?) eller på att Du är hård i magen och bajseriet inte funkar som det ska...eller så är Du bara en liten Agnes som behöver kramar och sysselsättning....men mamma blir galen även om det är mysigt att kramas.

För att försöka få ordning på Din mage så stavmixade jag katrinplommon med lite vatten som Du mumsade i Dig. Det funkade inte.... Testade även kiwipuré...funkade inte... Är det popporna som är jobbiga för lilla magen? Du är en jäkel på att dricka vatten. Det spelar ingen roll om det dricks ur flaska eller mugg - Du bara älskar det! Mamma föredrar vin...gärna rött :) DET gillar min mage. Pappas mage gillar öl.


Så bekymrad....

Idag har det varit helt sjukt varmt och vi har suttit på en filt i skuggan hela dagen. Eftersom jag mer eller mindre varit tvungen att sitta bredvid Dig så har jag bläddrat lite i gamla tidningar och haft det riktigt lugnt och skönt. En maskin tvätt hann dock fixas (torkade supersnabbt idag och det luktar sååå gott) och sedan tog vi en promenad till affären efter kvällsgröten när det blev lite svalare. Du satt i vagnen och förundrades över långa tåget som susade förbi. Tänk vad mycket som händer i Din hjärna...Du har ju ingen aning och allt är nytt. Du bara studerar, lyssnar och suger in alla nya intryck...som i morse när vi gick och kände på träden, blommorna och gräset (allt för att Du skulle hålla Dig vaken).


Du och coola storasyster gosade på gräsmattan igår innan hon skulle iväg på ridning. Stackars Natta är sjuk igen men förhoppningsvis så kan vi åka till Kalmar allihopa i morgon!

För första gången sover Du nu utan pyjamas. Det är så varmt så Du fick äntligen användning för Dina trosor. Jag förstår ingenting dock...Du har sovit mindre än tre timmar sedan fem i morse och somnade inte förrän halv åtta i kväll. Det kan bli en intressant morgondag....


En vanlig lunch


Tur att inte pappa var hemma och såg att Tarzan satt på köksbordet :)

I morse vaknade Du halv fem! Jag blir galen....fast efter blöjbyte och amning (försökte att Du bara skulle somna om men Du visste vad Du ville ha...) så somnade både Du och jag om till kl 07!!! Sedan har vi käkat ostmacka, druckit lite fil ur nappflaska och duschat. Tänkte att jag skulle kolla lite på Dina sovtider och ska försöka hålla Dig vaken så mycket som det bara går under dagen så Du kanske kan sova till 05.30 i alla fall. Som tur är så är Du en solstråle kl 05 och jag bara smälter när jag ser Dig. Där ligger Du i Din spjälsäng med benen upp i luften och pratar för Dig själv, känner på Pricken och de andra gosedjuren tills det blir långtråkigt. Då säger Du (på Ditt eget språk) att det börjar bli tråkigt och att blöjan inte är så skön längre. När jag reser mig upp och Du förstår att  NU är det morgon...ja, då skiner Du upp och sträcker armarna mot mig och sedan kramas vi hela vägen till skötbordet. Du är så fin min lilla, lilla Agnes.



Fina tjejen i klänning från mormor som är i storlek 86 och knappt passar!!! Små storlekar.....

Du och Tarzan

Tarzan är ju så spännande....och svansen vill Du så gärna känna på (och dra i)...stackars, stackars Tarzan...
 men...vart tog han vägen?


Agnes busar med pappa

Din och pappas favoritsysselsättning på kvällarna är att "räkna böckerna"....


Du och jag har vår relation och Du och pappa har er relation. Ibland undrar jag om Du är trött på mig eftersom Du kan vara jättetjurig och gnällig och sedan dyker pappa upp och då skiner Du upp som en sol. När pappa ser Dig så visar Du upp Din bästa sida och skrattar bara han tar tag i Dig....nästan. Mig ser Du varje timme, varje dag och är ganska trött på mina skämt och bus. Visst är Du oftast väldigt glad och kramar Dig fast vid mig och ger mig Dina underbara leenden och vi har verkligen våra mysstunder (oftast när Du ska sova och jag ammar Dig i vår säng och jag nästan inte vill gå därifrån för det är så mysigt att bara ligga och hålla om Dig, gosa och andas in Din doft) men pappa är verkligen speciell för Dig....och det är mysigt att se....ni har verkligen hittat varandra!

Sommarvärme



Igår var vi ute hela dagen. Du satt i skuggan under ett träd medan mamma och pappa fixade i trädgården. Äntligen är värmen här! Du låg och studerade omgivningen hela dagen. Det som gjorde Dig mest förvånad var en citronfjäril som flög förbi och Du vred nästan huvudet ur led för att se var den blev av...



Du åt till och med lunchen utomhus på filten. Du tyckte dock att det var lite jobbigt att både äta och ha koll på trädgården samtidigt. Desto roligare var det att ligga och dricka vatten ur nappflaskan sen....

Som Du funderade... Det stora gräshavet var oxå intressant att känna på. På eftermiddagen fick Du smaka makaroner och köttfärssås som stavmixats ihop till en salig röra. Du var inte speciellt hungrig då men fick ner några teskedar ändå så det ska nog gå bra nästa gång. Favoriten är verkligen leverpastejspoppor. Du blir helt galen när Du får syn på tallriken med popporna och sedan ska det gå undan.

Så här söt var fröken när vi åkte på kalas i lördags. Du är så cool i jeankjolen som Bibbi köpte.

Idag har vi varit och köpt blommor. Du var gnälligare än gnälligast så jag fick bara rafsa ihop lite blommor och kasta in Dig i bilen igen... Nu har Du somnat så nu ska jag passa på att rota fram lite krukor till blommorna. Eftersom jag inte har minsta lilla tendens till gröna fingrar så räknar jag inte med att blommorna kommer klara sig över sommaren trots att vissa av dem är perenna.

Sexmånaders kontroll

Så här såg det ut när vi var och fikade med tant Sofia. Du var på ett strålande humör och var så fin i de lila kläderna som Eva-Lena köpt.



I fredags var vi på sexmånaders kontroll hos läkaren. Allt var bra och Du var så duktig. Han lyssnade och klämde och Du bara tittade förvånat. Det var även dags för den stora invägningen...phu...med en vecka kvar till sexmånaders dagen så är Du nu 71 cm lång och väger 9 210 gram (fast Du hade faktiskt inte bajsat ordentligt på hela dagen). Du är nu lång som en 9 månaders tjej och väger som en 10 månaders tjej...hihi...som barnmorska sa " Du följer Din egen viktkurva jättefint"... :)

De senaste dagarna har vi varit ute väldigt mycket i det fina vädret. Vilken skillnad det är så fort solen tittar fram. Alla mår mycket bättre, det luktar grill på kvällarna, grannar pratar väder och vind, vi matar ankorna (Du är väldigt skeptisk!) och Du sover så gott i vagnen. Så mysigt att vara UTOMHUS!!!!



Igår var Du och alla kusinerna på ett lekland i Växjö. Du satt mest och sjöng med en boll men var helt nöjd med att titta på alla de andra barnen. Sedan åkte vi hem till kusinerna och firade Isaks födelsedag och åt en massa god mat. Du låg mest på golvet och testade en massa nya (väldigt gälla) ljud. När vi kom dit var Du väldigt, väldigt hungrig men efter lite gröt så blev Du som en solstråle igen. Mat är mycket viktigt.....

Glädjeskrik


Hela morgonen har Du legat på köksgolvet och använt Dig av en ny väldigt, väldigt gäll ton. Jag och pappa har suttit och skrattat åt Dig vilket gjort att Du glädjeskrikit ännu mer. Du är så nöjd när både jag och pappa är hemma. Pappa är verkligen Din stora idol. Igår var vi på stan med Sofia och det gick bra. Det satt två kvinnor bredvid oss när vi fikade som Du var helt fascinerad av och stirrade på i en halvtimme ungefär. Den ena kvinnan var svart men Du tittade minst lika mycket på den andra kvinnan så det kändes skönt att Du redan förstår alla människors lika värde...hihi... Sedan åkte vi och handlade och då började det bli tråkigt för Din del och det var mycket gnäll. Då dök helt plötsligt pappa upp Du sken upp som en sol och strålade mot pappa.....

En Agnes som inte skäms för att stirra på folk...

Igår bytte vi även liggdelen på vagnen till sittdelen. De hjälpte oss med detta i affären och under tiden gick vi på stan. Du fick sitta i sulkyn för första gången och det gick jättebra. Du somnade så skönt i den efter ett tag. Fy vad smidigt att ta med sig sulkyn...den vägde nästan ingenting och tog nästan ingen plats!



Idag åker tant Sofia hem vilket vi tycker är jättetråkigt. Vi har haft några riktigt mysiga dagar och det var skönt för mamma att ha en sällskapsdam här om dagarna :)

Igår stod Du riktigt ordentligt. Ingen längre tid men Du stod först och hängde upp mot soffryggen när mamma och Sofia fikade och sedan när pappa kom hem så stod Du och pillade på Din vagn. Ser lite roligt ut och Du är svajig men väldigt envis. Det går inte att missa att det finns väldigt mycket humör i Dig. De senaste dagarna har Du kopplat att Du kan göra oss glada. Om Du gör något som vi tycker är kul och skrattar så gör Du det gärna igen och igen och igen och igen....phu...som i morse när Du hade Dina glädjeskrik som var så gälla så pappa fick hålla för öronen... 
Du tyckte det var väldigt kul att duscha även om det inte ser ut så på bilden....

Nästan modell....



Några trodde att det var Du som var modell för pixiekids. Den bäbisen är jättelik Dig....fast så mycket äldre antagligen :)


Födelsedag och besök...


Så här söt är Du i kläderna från Ann-Marie...och otroligt nog så nöjer Du Dig med att ha en hätta på huvudet!

I söndags fyllde pappa år så då var jag och storasyster uppe och fixade frukost, blomma m m. Storebror var oxå med och sjöng och sedan blev det presentöppning. Pappa blev jätteglad för sina presenter!
 Men vart tog Du vägen????
Här låg Du...i säkert förvar hos storebror bakom pappas rygg...

Sedan kom farmor och farfar och gratulerade pappa. Även Du fick present...en sulky!! Du satt jättefint i den redan...åh, så bra! Det var så skönt att Du var Dig själv när farmor och farfar var här eftersom Du var så ledsen sist hemma hos dem. Farmor matade Dig med "poppor" (små, små mackbitar med leverpastej) och sedan var hon Din bästa vän :) De senaste kvällarna har Du ratat gröten men poppor går alltid hem...
I tryggt förvar hos farfar...

På eftermiddagen gick storasyster klädesmodell men det missade vi eftersom klockan rusade iväg som vanligt....och sedan skulle vi hämta tant Sofia på stationen. Sofia hade med ett paket till Dig och Du var väldigt fascinerad av pappret men till slut fick vi hjälpa till att öppna och då var där en leksak i! Lycklig Agnes...

Jag undrar när Du ska få användning för Din baddräkt. Faster är för rolig i sina kommentarer :)

Idag har vi varit ute och promenerat i det fina vårvädret. Du vaknar fortfarande kl 05 och är illpigg. Idag försökte jag få i Dig lite bananskrap men Du gillar verkligen inte banan. Om Du hade kunnat prata så hade Du önskat poppor och burkmat (även hemmamixat funkar). Till snacks käkar Du helst "majsbågar" men även vanliga rån funkar. Enda drycken är vatten men oj så kul det är att dricka....och ännu roligare är det att spotta ut vattnet...Du tycker det är jätteroligt trots sura miner från Din omgivning (fast det är inte lätt att hålla masken alltid).
Vår lilla glada (oftast) gullunge...

En dag i tvättstugan



Man tager vad man haver.......

Snälla stora Agnes


Du har världens gosigaste kinder som jag bara vill pussa på hela tiden!

Igår var det en konstig dag. Du fick smaka vår hemmagjorda barnmat (kött, potatis, morot, broccoli med smak av lagerblad) och det var mums, mums. Däremot föll den hemmagjorda äpplepurén Dig inte i smaken (äpple, lite kanel och lite havregryn) utan Du klöktes efter ett tag. Jag tänkte att jag skulle försöka skapa lite matrutiner eftersom Du snart ska klara Dig på "riktig" mat så igår introducerades även macka med leverpastej....mmmmm vad Du gillade det. Fast det var väldigt konstigt med saker i munnen och Du vände och vred på det så tungan nästan gick ur led men mer macka ville Du ha. Du är som en liten fågel som bara gapar och gapar när det vankas mat.

Så söt i kläder som Du fått från Bibbi.

Idag när vi var på öppna förskolan satt Du med vid fikabordet och jag trodde att jag skulle kunna ta en kopp kaffe och en macka i lugn och ro. HA, så fel...Du fick ju syn på mackan så det var bara att börja mata lilla fågeln med små, små mackbitar.

Mitt första riktigt onödiga köp till Dig. En baddräkt....men jag kunde inte låta bli. Det måste vara något fel på storlekarna dock eftersom den har storlek 86 och passar utmärkt nu :)

Igår somnade Du redan kl 18 så jag räknade med en morgonpigg Agnes men kl 04 är väl ändå att ta i. Fast Du är så söt så det nästan gör ont i mig. Där ligger Du i spjälsängen, klarvaken och känner på Din snuse och tittar på ljuset som tittade in utifrån och säger INGENTING. Jag låg och smygtittade på Dig länge. Sedan blev det bajsdags och då var det bara att gå upp. Du fick mat vid 05 och sedan somnade vi båda om till kl 07.30!!!! Det har aldrig hänt tidigare!

Så mysigt att vi kan vara ute nu. Äntligen är våren här....

Skånesammanfattning...



Det var äggpickning (där Danne och Anders inte var helt överens om reglerna), god frukteftermiddag med Jenny, besök hos morfar i Ystad där Du även fick träffa moster Camilla med låångt härligt hår som är enkelt att få tag i, första träffen med framtida? pojkvännen Liam och Din blivande svärmor, god mat hemma hos Pia (Sussie lät även Dig smaka den goda efterrätten som Mira gjort) och en massa massa kramar och mys....


Bortskämd?

Vad vill Du säga med detta?????


Inget Blåkulla i år heller...



Påsken börjar närma sig sitt slut och det har varit en himla massa god mat och vi har blivit väldigt bortskämda. Till slut kom pappa oxå ner och pysslade om Dig. I natt tog pappa nattpasset och stoppade in nappen ca 20 ggr mellan kl 00-05 sedan tog jag morgonpasset (gav Dig mat vid 05 och lyckades sedan somna om till 06 och sedan var det full rulle).

Du är lyckligt lottad med så många människor som bryr sig om Dig...
En morfar som vill låta Dig smaka sprit...
En morfar som har en jätteskön mage att sitta på...
En mormor som har en jättegod näsa...

I förrgår var Jävla-Jenny här och hade med sig en hel kasse med rolig frukt till kaffet. Det var bl a jordgubbar, ananans, minipapapaya, physalis, pomelo, kiwi och någon korsning av äpple och päron....bäst var nog trots allt pollypåsen som hon hade med sig...julutgåvan.
Du gillade ananas!

Igår var vi hos morbror Danne en sväng och sedan en liten snabbvisit i Åhus. Du var inte på Ditt bästa humör så det var bara att åka hem med en skrikandes Agnes. Du fick en ny liten pipgroda men inte ens den lockade. På kvällen gick Du, jag och pappa ner till stranden och Du fick se stora havet för första gången. Tänk vad mycket som händer i Ditt liv för tillfället....alla dessa människor och alla nya intryck. Det är kanske inte så konstigt att Du sover oroligt på nätterna. Efter några dagar här så har mammigheten släppt lite och det är helt ok att hänga med mormor och morfar ett tag.

Idag har Du legat på fällen i uterummet och studerat katterna. Om vi säger mjaaauuu eller ksssksssksss så letar Du efter katterna och skiner upp som en sol när Du ser någon av dem. Du sitter jättebra nu men jag vågar inte riktigt lämna Dig utan "skyddskuddar" på hårda golv eftersom det händer fortfarande att Du trillar bakåt. Favoritleksaken är fortfarande ett par handbojor. När jag börjar sjunga "snälla, snälla, snälla, snäääälla" så skiner Du upp som en sol....Du gillar Caroline af Ugglas precis som Din mamma gör :)

Så söt (och sur) i fina påskkläder från mormor.

Just det...igår köpte jag en jättesöt baddräkt till Dig på rean. Jag vet att det är helt onödigt och att Du mest kommer springa naken i sommar men oj så söt Du var i den. Vi måste nästan åka till badhuset bara för att Du ska få ha den på Dig.

Allting går så snabbt nu....för några veckor sedan låg Du mest stilla på golvet och nu kan Du vända Dig (även om det inte händer så ofta), sitta och gå när vi håller Dig i händerna. Dessutom har Du även börjat med maammmammmamaa och inte bara paappaapaaappaaa. Så nu säger Du både mamma och pappa om man lyssnar riktigt noga :)

Vårt lilla hjärta när hon är en solstråle...

Nu är Du nästan gratis....



För tillfället överväger jag att sätta in en annons på Blocket....Du är hysteriskt mammig, gnäller så fort jag lämnar rummet, inget är kul, trött, äter som en häst, sover oroligt och vaknar till varje timme, är illpigg kl 05, vill inte ligga, vill inte sitta, vill inte göra något själv. Nöjd endast när jag BÄR på Dig och det är inte det lättaste eftersom Du väger en hel del. När Du somnar för natten är jag helt slut men är såååå tacksam för att Du i alla fall sover på natten (trots att det är oroligt). Trots allt så är Du ju ändå världens finaste och i morse provade vi kläder som Du fått av tant Bibbi. Du var så cool i Din nya jeanskjol och prickiga blus men Du hann kräka ner Dig innan jag hann ta ett foto....

Idag har vi gungat och varit ute och promenerat med Bibbi i över en timme. Mormor har mest stökat i köket hela dagen och fixat för påskmiddagen i kväll. Då ska vi picka ägg och äta en massa god mat.

Jag hade tyckt att det var lite kul om Du ville spela fotboll i framtiden.....
men Du har helt andra tankar när Du ser en fotboll.....


Än så länge har vi hunnit med en tur till Ystad, då var Du hos morfar och hos tant Bibbi, mamma fick massage, gamla farmor och farfar har hälsat på oss i mormor och morfars stuga och hade med sig en jättefin klänning till Dig, Du har fått en gunga av mormor som används flitigt i stugan, morbror Danne har gosat med Dig och lärt Dig allt om snusdosans betydelse, Bibbi har försökt roa Dig medan jag duschade i morse, morfar har tagit hand om Din innan han åker till jobbet m m. Skåneresorna är effektiva!

Grodan kan användas till mycket...

Du är inte dum Du....när man precis har ätit och är så mätt så mätt och magen är i vägen för en vändning, då finns grodan till hjälp....


Älskade Agnes


Igår såg vi lite på familjen Annorlunda (programmet med familjer som har väldigt, väldigt många barn...till och med större familjer än vår familj!) och då sa den skånska pappan något bra i stil med att det är ofta när han tittar på sina barn på avstånd och studerar dem som han känner hur mycket han älskar dem.... Jag älskar Dig hela tiden så klart men ibland när Du sitter i soffan och är helt inne i Din värld med att studera Ditt ena finger, eller utforska en clementin så hinner jag stanna upp och faktiskt se Dig och då är Du så fin så det nästan gör ont....eller när Du får syn på Din pappa och skiner upp som en sol när han tittar på Dig....då blir jag så varm och glad....Du är ju världens finaste Agnes.... Jag kommer att sakna Dig när Du ska flytta in på eget rum. Det är så mysigt att vakna av Ditt morgonprat och studera Dig lite i smyg....oftast så slutar det dessvärre med stora bajsningen men det är väl ett teckan på att det är dags för oss att stiga upp.


Idag har mormor köpt en gunga till Dig så när morfar kommer hem ska han få sätta upp den (men det vet han inte om än) och sedan ska vi gunga!!!!

Sittflickan...

Lite ostadigt nu i början....men så glad Du är när Du får sitta själv....

Skånevecka



Innan vi åkte ner till Skåne hann Du bestämma Dig för att det var dags att sitta själv. Nu sitter Du utan stöd men gör fortfarande några sido- och bakfall då och då. Vanligtvis brukar jag fånga upp Dig men igår råkade Du trilla bakåt innan jag hann med. Som sämst kände jag mig nog när Du satt i Din fåtölj och jag bara skulle ta en av Dina sångböcker och Du hann trilla framåt....usch, vad Du blev ledsen....det blev trots allt några sånger till slut.



Jag hann även rensa lite i Din garderob innan vi åkte ner och då hittade jag Tyras hatt som Du kan ha i sommar. Du var inte helt nöjd men Du vänjer Dig väl.... Däremot så var Du helt nöjd idag med Dina solbrillor...

Så här mysigt hade vi det hos mormor och morfar idag i stugan. Vi drack kaffe och åt bakelse och njöt av vårsolen. Du fick smaka lite grädde och var helnöjd. Din morfar kom oxå och hälsade på Dig. Du, jag och mormor körde och tittade på tranorna idag. Vilken vacker syn det är....alla dessa enorma fåglar...och vilket liv de för. Du märkte dock inget av detta utan satt mest i bilstolen och filosoferade för Dig själv.

Mormor hade köpt majskrokar till Dig. De är helt perfekta att sitta och tugga på men det blir rejält kladdigt efteråt...

Nu ska vi vara nere i Skåne ett bra tag och vi ska hinna med en hel del. Förutom alla de vanliga som vi brukar träffa så ska Du förhoppningsvis även träffa Liam som kommer på besök från London (och jag ska hinna prata en hel del med Liams mamma!), sedan ska vi fira påsk på torsdag med en massa roliga människor, kanske besöka badhuset, åka två turer ner till Ystad (den ena gången ska jag få massage...tjooohoooo), gå i en massa affärer och bara njuta av en massa god mat, trevligt sällskap och härlig vårsol....men vi saknar ju pappa och syskonen. Stackars storasyster kom hem till oss igår med en massa feber och hosta och det visade sig att hon har både öroninflammation och lunginflammation..lilla söta storasyster får bli ompysslad av pappa (precis som hon pysslade om honom när han var sjuk).

Åh, så fina tranor...


Solbrillorna funkar till allt.

0-455505741f4d65c9b485487ad05d8faa.png

Kolla varifrån!

Solbrillorna funkar till allt. När mamma och pappa käkade lunch på Max smakade Du på brillorna...eller så satt Du och flirtade med de som satt bredvid... Sedan var vi hemma hos kusinerna i Växjö och fikade. Oj, vad Du blir ompysslad. Du fick låna en massa leksaker av kusinerna så nu är det full rulle här hemma...hihi...


Nya solbrillor

0-2d8853d5abca3eb512418ad736eb811e.png

Kolla varifrån!

Nya solbrillor måste man ha när det är vår i luften. Coolaste tjejen i Växjö idag. Det är såå spännande att sitta i vagnen och titta på stora världen...


En prinsessa...



Prinsessklänning från morfar som han köpt i Thailand...så söööööt....


Den efterlängtade vändningen!

Så fin i stickad kofta och mössa som Ann-Marie gjort.

Då hände det....Du vände Dig från rygg till mage mitt framför ögonen på både Din mamma och pappa. Den stora händelsen utspelade sig på golvet i TV-rummet. Du såg minst lika lycklig ut som Dina föräldrar och när det väl hände så såg det ju enkelt ut... Dessvärre höll Du på med vändningsförsök en låååång stund i sängen på kvällen när det var dags för Din skönhetssömn men till slut så somnade Du.

Igår var vi ute i det fina vädret nästan hela dagen. Du var ganska mycket i vagnen (sov, lekte, bajsade och studerade omvärlden). Äntligen kan Du använda alla stickade kläder som Du fått.
En liten jordgubbe (Eva-Lena har stickat kläderna till Dig).

Trots att Du inte somnade förrän sju igår så var Du illpigg fem i morse....phu... Är det konstigt att Din mamma har fått sina första gråa hår?


Kommer Du snart bli så här glad igen?

Magknip, tänder, mammig eller bara jobbigt att vara Agnes?


 
Just nu är inget kul...jo, pappa och storasyster (särskilt när hon hoppar och sjunger och dansar). Jag funkar mest som tröst och Du håller fast i mig som om Du tror att jag ska försvinna.

Igår var mormor och morfar här. Du fick en ny leksak och nya jättefina kläder. Mormor var barnvakt medan jag passade på att klippa mig. Du passade på att bajsa och sedan sov Du en stund i vagnen medan mormor satt och njöt av vårsolen.

Så här glad blir man när det dyker upp en ny leksak!

Du älskar att busa och pappa är duktig på att busa upp Dig. Igår drog han runt Dig i en filt på golvet och Du tjöt av glädje. Sedan har ni en rolig grej då han håller Dig och går förbi bokhyllan. Du sträcker då ut handen och känner på alla böckerna samtidigt som pappa svischar förbi dem. För övrigt är allt mest jobbigt för tillfället, tycker Du. Helst vill Du aktiveras hela tiden vilket inte riktigt mamma vill.... Ibland är Du nöjd med att sitta i soffan och pyssla med Dina leksaker men sedan kommer Du helt plötsligt på att jag inte är där och blir helt förtvivlad. Amningen krånglade oxå igår kväll och Du somnade inte förrän vid sju-tiden. Sedan vaknade Du halv fem i morse och fick mat. Innan har Du sovit hela natten men nu är allt upp och ner. Du sov i alla fall till sju i morse så mamma fick en riktig sovmorgon!

Du och mormor kollar på film, Baby Einstein, på datorn. Det funkade ett tag i alla fall...fast Du blir rädd för den gröna ormen i filmen när den sträcker ut sin tunga....

Nyklippt mamma och fundersam liten gullunge i kläder som farmor stickat.

Idag har vi varit på öppna förskolan och träffat en massa bäbisar. Du älskar när vi sjunger och särskilt om vi är uppe och går och "kastar" Dig upp/ner/sidan.... Här hemma spelar vi Caroline af Ugglas och dansar när det bara är vi hemma...då är Du glad...

Man måste ju vara ute när det är fint väder!

RSS 2.0