Blåbär

Pappas tjej gillar att gå i skogen med sin pappa och plocka blåbär. Mamma stannar gärna hemma. Fotona var det ett tag sedan vi tog så jag kan meddela att alla fläckarna gick bort i tvätten!
Idag var det en speedad tjej här hemma. Det har pratats om åka plyplan HELA dagen och det var stora ögon när vi berättade att vi skulle väcka Dig i natt och att Du skulle åka bil mitt i natten. Sedan var det ju det där med snusen... Du ville ju ha den men var lite orolig för att den skulle glömmas så Du lämnade den till mig för nerpackning i Din ryggsäck. Fast Du har den i sängen nu...en natt utan snuse?!? Skulle inte tro det. Du har stenkoll på att Emil inte får äta någon mat "Eml inga tänder" "Eml äta båppe" säger Du och ser sådär snusförnuftig ut. Nu är det snart dags för att åka plyplan, "högt uppe" som Du säger. Jag undrar vad Du egentligen har för bilder i Din hjärna av vad som komma skall..

Trött blick

Usch vilket väder det är här hemma. Jag tror att vi drar till Mallorca i stället faktiskt.... Hela helgen har ägnats åt packning! I natt bär det av....iiiiiih! Du tjatat om att vi ska åka PLYPLAN och bada i pooooolen.
Du är på hiskeligt humör och envis som Din mor. Oj, vad det bråkas här hemma. Du får mig riktigt arg när Du klipper till Emil. När jag skäller på Dig och skriker att Du ska gå in på rummet så ser jag hur Du ler och hur Du gör hoppsasteg hela vägen in på Ditt rum och sen ser jag dörren smälla igen. När Du kommer ut får Du krama Emil och så säger Du förlåt och något som låter som "inte meningen...".... Jag smälter i alla fall. Du har även övertagit mitt uttryck Det räcker nu! En dag hörde jag Dig säga till Dig själv när Du gjorde något Du inte skulle...mamma, äcker nu och så slutade Du. Hahaha...Du är helt underbar min lilla trollunge och Du har så mycket bus i Dig. Det finns oändligt många saker att berätta om Dig. Igår hörde jag ytterdörren och då kommer Du in i bara pyjamasen och barfota. Har Du varit ute barfota? Jaaa, svarade Du. Det får man väl inte? Nääää, svarade Du och gick in och gjorde något annat. Sen såg jag att altandörren var öppen så Du hade helt enkelt tagit ett varv runt huset (med all säkerhet för att se om där fanns några tomater kvar att norpa på tomatplantan). En dag kom Du traskandes i blöja och gummistövlar och ville gå ut och Du såg helt oförstående ut när jag sa att det räcker inte att ta på sig skorna man måste ha kläder oxå när man ska gå ut.

Besök från Ystad

För ett tag sedan hade vi besök från Ystad, morfar och Sara. Trevligt. Vi var bl a på lekplatsen och härjade. Du älskar lekplatser.
Dopet är avklarat och det gick väldigt bra. Du var jätteduktig både i kyrkan och efteråt. Jag såg knappt röken av Dig eftersom där var ju så många roliga människor som gav Dig full uppmärksamhet.

Sagostund och healing

Ibland är Du riktigt gullig till Din lillebror och läser sagor för honom men annars är Du mest inne i en banka-period. Bank, bank, säger Du och klipper till honom....

Jag undrar vad du gör här egentligen men det ser ut som om Emil är lite nöjd i alla fall....
Igår var Du uppe länge. Du väntade på mormor och J-vlaJenny och när de väl kom så var Du överlycklig. Äntligen, full uppmärksamhet!! Och, en massa fina presenter....

Kräftor till kvällsmat...

Kräftor gick ju hem..
Idag när jag hämtade Dig på dagis så berättade fröken att Du gillade grönsakssoppa väldigt mycket. Du åt TRE tallrikar. Jag hade potatis, sås och kött som väntade hemma eftersom jag trodde att jag skulle få hem en utsvulten tjej från dagis men tji fick jag. Fast Du åt upp all maten här hemma också. Sedan åt Du ännu mer till kvällsmat och en full flaska välling i sängen. Ni hade varit ute i skogen med dagis så jag vet inte om det var det som satte fart på Din aptit....

Bakning på menyn

Åh, vad fin Du är i tröjan från mormor!
Du älskar att baka. Vi brukar baka bröd med en massa konstigheter i. Ibland gör vi chokladbollar. Det gillar Du.
Dagis går jättebra. Jag ser bara några snabba vinkningar i fönstret och sedan rusar Du in till alla kompisarna.
För övrigt så är det mycket humör i Dig och Du har inte varit helt snäll till Emil sista tiden. Du försöker men det blir för hårt ibland och säger jag till Dig att det gör ont på Emil så bara måste Du testa att trycka lite hårdare....
Igår hade vi prästen på besök. Jag gillade honom skarpt. En präst med humor och som dessutom gillade Tarzan. Han pratade om att Gud älskar alla barn och att kyrkan välkomnar alla men eftersom Du då var i full fart med att låta och hitta på bus och bl a var halvvägs uppe på bordet så undrade jag med ett höjt ögonbryn och en blick på Dig om han var säker på att det gällde ALLA barn. Han skrattade.... Desto mer förundrad blev han när jag frågade om alla låtarna måste vara såååå religiösa (när vi skulle välja två låtar till dopet). Han informerade mig då om att det faktiskt var en psalmbok jag bläddrade i...hahhhahhaa. Det kommer nog bli ett bra dop för Emil och det ska bli intressant hur Du sköter Dig i kyrkan...mitt i Din sovstund. Det kan verkligen bli intressant.

Mariekex

Kex går alltid hem. Inte det bästa att ge sitt barn kanske men jäkligt praktiskt att alltid ha några i bilen/handväskan/bilen/jackan. När Du börjar bli hungrig är det ett enkelt sätt att hålla Ditt humör uppe.
Igår hände inte så mycket här hemma. Vi åt kräftor på kvällen och Du var väldigt nyfiken på de stora röda, kalla sakerna som låg framme på diskbänken på eftermiddagen. Du hade käkat innan så när mamma och pappa skulle börja äta kräftor sprang Du runt och lekte och tittade på TV. Helt plötsligt fick Du syn på oss vid matbordet...lite, vad är det här jag missar? Du satte Dig genast vid bordet och fick först lite räkor. Det gick ner. Sedan skalade pappa en kräfta till Dig och vilken syn det var att se Dig smaka den! In i munnen, tugga, tugga, stilla, tittade på oss och sedan kom det ett GOOOOOTTTTTT! Följt av MEEEEA. Sedan lärde pappa Dig hur man även suger på kräfterna. Örk, säger mamma....
För tillfället är det mycket legobyggande här hemma. Klossarna är också roliga. Allt som har med rita och måla går hem och sedan funkar ALLTID lekplatsen.

Anje ålla illebo

Ibland biter Du ihop och vill ta jättehårt men Du lyckas alltid behärska Dig. Du är så duktig!

Lekplatsbus


Idag har vi varit på lekplatsen med morfar och Sara. De här bilderna är dock ifrån ett annat tillfälle. Du ÄLSKAR lekplatsen. Allra roligast är det när vi springer upp på klätterställningen från vars ett håll och sedan möts på gångbron och skriker på varandra. Sedan ska vi åka ner för rutchkanan tillsammans. Sist men inte minst så är det väldigt, väldigt viktigt med fika. Du tjatar om kex och juice men även banan går bra.
Nu ska vi testa byta dagisdagar. Du gillar verkligen Ditt dagis och är jätteglad när vi kommer dit men natten efter dagis är alltid hemsk. Du drömmer och är orolig och ledsen och nu ska vi pröva med dagis tisdag-torsdagar så det blir mer sammanhängande i stället för måndagar, onsdagar och fredagar som vi hade innan. Det är helt underbart att komma Dit och mötas av en liten gosig Agnes i blöja med snusen i ena handen och nappen i munnen. Om Du inte sover så kan jag studera Dig i smyg på lekplatsen och se hur kul Du har. När Du slutligen får syn på mig så skiner Du upp och galopperar mot mig och då får jag en bamsekram. Mysigt! Din fröken Lea ger Du gärna kramar när Du ska hem. Vilken tur att det fungerar så bra.
Det är mycket sång för tillfället och det är ju riktigt roligt. Du sjunger nästan hela vägen till dagis och är på ett strålande humör. Sedan är det ju även viktigt att titta efter månen och att hälsa på alla som vi möter längs vägen. Får Du då ett hej tillbaka så måste Du ju säga hej igen för tänk om de säger hej en gång till!!! Kul....
Du brukar vakna runt kl 06 numera och då tar pappa Dig när han går upp. Jag hör hur Du försöker vara så tyst som Du bara kan men det är ju så roligt att en ny dag är på gång. Sedan hör jag hur pappa sätter ner Dig och hur Du fullkomligt galopperar in i vardagsrummet. Dessa galoppsteg kan få även den tröttaste pigg och glad. Efter ett tag hör jag hur Nattas dörr knarrar och då hör jag dessa galoppsteg igen och en överlycklig Agnes utbrista HEEEEJ NAAAATTA!!! Då är klockan ca halv sju och Du vill busa med Natta. Morgnarna ser ungefär likadana ut. Frukost, lite tjat från mamma om att äta upp och att sluta tramsa vid matbordet och sedan är det alla hejdåvinkningarna. Först pappa, sedan Zacke och sist Natta. Viktigt, viktigt!

Badplatsen en höstmorgon. ...

dsc04540 (MMS)

Badplatsen en höstmorgon. Du gillar verkligen att bli fotograferad....not... Nu är det tidiga morgnar igen, kl 05.40 idag. Sedan pågår några timmars kamp om nappens vara eller icke vara. Fast jag hade gärna stannat tiden lite nu ändå. Det är helt underbart att höra dina glada galoppsteg även om klockan visar 05.40.


Utanför dagis. ...

dsc04546 (MMS)

Utanför dagis. Nu är Du, jag och lillebror utanför dagis på lekplatsen. Innan satt jag och höll Emil i famnen och Du satt bredvid. Jag pussade Dig på kinden och sa Jag älskar Dig. Du tittade på mig, böjde Dig fram och pussade Emil, tittade på honom och sa Älskar Dig. Fina unge...


Lek på rummet

Vilken dagistjej Du har blivit. Du lär Dig nya saker hela tiden som t ex att leka björnen sover och att sjunga "i ett hus vid skogens slut...". Du gillar verkligen att sjunga och mamma tycker också att det är lite kul.
Nu blev Du precis arg för att Du inte fick upp en av Dina största leksaker i soffan och jag förklarade att det är för att den är så stor och ska vara på golvet! Då la Du Dig i soffan, sa dumma mamma och sparkade med fötterna mot mig. Jag sa lugnt till Dig att det var dags för Dig att gå in på rummet och lugna ner Dig och så lyfte jag ner Dig på golvet. Du tjolahopplade in på rummet och sa "hejdå mamma".....
Saltkråkan är "sönder" i vårt hem och Du har slutat tjata om att titta på Saltkråkan men i morse, strax efter halv fem hörde jag "titta Bolibompa". Vad är det här? Du börjar bli helt besatt av TV:n fast när den väl är på så tittar Du inte så mycket. Det blev inte Bolibompa halv fem i morse!
Det blev ingen promenad till lekplatsen igår men vi gör ett nytt försök idag. Då kanske pappa kan passa på och ta fram lien och slå gräset....

Emil busar med Dig

Som vanligt så hjälper Du till vid blöjbytet....men den här gången tyckte Du att Emil petade på Dig..
och det var sååååå roligt!
I natt har Du vaknat massor och varit ledsen men Du har somnat om igen när Du fått nappen. Det verkar som om Du drömmer väldigt mycket för tillfället. Igår när vi hade ätit kvällsmat så gick Du helt plötsligt fram och kramade om mig och sa godnatt...sedan var det dags för Emil. Du var tydligen trött och kände att det var dags. Ganska imponerande faktiskt att Du vill gå och lägga Dig när Du är trött!
Igår när jag hämtade Dig på dagis så stod Du och tittade på SM i dragkamp som pågick utanför dagis. Finns det SM i allt?!? Hovmantorp sätter sitt märke på Sverigekartan....
Just det, efter dagis så gick vi till lekplatsen vid badplatsen. Där var fullt med barn i lågstadieålder som härjade runt. Jag skällde på en kille som sprang och jagade och sparkade efter ankorna. Droppen var när han började kasta sten efter dem. Då for jag efter honom med Emil i vagnen och upplyste honom att det inte var så j-vla snällt att ge sig på de stackars ankorna. Han skämdes och försvann snabbt och jag inser att jag börjar bli en surkärring :) Fast man ska vara snäll till djuren!
Dagis går jättebra och Du längtar efter att få komma till dagis. Ditt dagis är verkligen jättebra! Vi får nog gå dit och leka på lekplatsen idag och kolla lite på SM i dragkamp...det blir vårt lördagsnöje!

Tittut!!!

Välkomna in!
Titta mamma jag får fortfarande plats här inne...
Busigt att sätta upp fötterna lite...
Hem ljuva hem.
Agnes casa är skåpet där vi kastar in i vår smutstvätt. Cool tjej i byxor från mormor och tröja från EvaLena. I natt har Du sovit hyfsat och jag har precis varit och lämnat Dig på dagis. Det råder dock Saltkråkanförbud här hemma. Jag tror att Saltkråkan gör Dig tokig eller något för Du blev helt besatt. Nu är det enbart sånger och Bolibompa ett tag framöver.

Vid matbordet

Så många miner på den här söta tjejen. I natt var det inga glada miner. Skrik och gråt igen. Klockan var nog bara strax efter 01 när Du satte igång och tjata om Saltkråkan. Jag funderar på om Du har blivit beroende av det... Jag fick ett utbrott och uppförde mig som en tonåring, höjde rösten så Du hoppade till och smällde med dörrar...moget.... Du somnade i alla fall och vaknade sedan en gång/timme och var ledsen. Trött mamma idag.
Igår fick Du många utbrott. Det "roligaste" var när Du satt i vagnen och vi var på väg hem från dagis/lekplatsen (vi var där en sväng efter dagis men blev attackerade av alla mygg) och då sjöng vi på hemvägen. Jag skulle skoja till det lite och sjöng.
"Hujedamej, sånt barn hon var, ej värre tänkas kan, och Agnes var det namn hon bar, ja, Agnes hette hon".
Vilket utbrott Du fick!!! Jag var tvungen att filma Dig med min mobil och visa för pappa när han kom hem...

Pappa kom hem...

Du väntade och väntade..... Det är ju lite konstigt det här att pappa inte är hemma längre. Han har ju varit hemma med Dig jättelänge!
Du väntade läääääänge vid fönstret....
Till slut kom pappa men när Du väl fick syn på honom så hann jag inte fotografera Dig för då går det undan!
Detta var vid ett annat tillfälle när pappa kom hem. Springa, springa, springa till pappa!
Du är i trotsåldern!!! Det kom inte ens smygande utan det sa bara pang bom! I förrgår låg Du i sängen och skrek mellan kl 04 och 06. TIIIIIITTTTA SAAAALTKRÅKAN!!! Jag tackade högre makter för att vi inte bor i lägenhet. Vi provade gulla med Dig, byta blöja, erbjuda lite vatten, flera nappar, kramar och sedan gick det över till argare ton "du väcker lillebror, pappa måste jobba i morgon, mamma är j-vligt trött nu", sedan blev det "du kommer ALDRIG mer få se Saltkråkan och det blir INGET dagis". Jepp, Din mamma har inget tålamod. Till slut låg jag och pappa och skrattade åt eländet. Du var så arg och det blev inte bättre under dagen. Du har fortfarande ett jäkla humör och jag har förklarat att Du får gå in på Ditt rum och vara arg för vi tycker inte det är så kul att höra på Ditt skrikande. Du springer gladeligen in på Ditt rum och smäller igen dörren....ska inte det här komma i tonåren?!? Jag försöker krama Dig och gulla med Dig men Du pendlar mellan arg, ledsen och glad. Ibland är Du bara ledsen och jag tycker så synd om Dig. Alla dessa känslor. Jag undrar hur Du är på dagis...oj, oj, oj...fast de säger att det går bra där men att Du är bestämd...haha...

RSS 2.0