Agnes trädgård


Trädgårdsmästaren

Vår lilla trädgårdsmästare. Jag undrar om det är mormor som har lärt Dig så bra hur man sköter om blommorna för Din mamma har inga gröna fingrar. Det är med stort allvar och full koncentration som vattnar och tar bort vissna? blommor...
Du är fortfarande förkyld och igår när Du skulle sova så höll Du på och hosta i flera timmar. Jag tycker att det räcker med sjukdomar nu faktiskt!
Som Du pratar på! Du är inte tyst i många sekunder. Jag sjöng Trollmor en dag för Dig men det ville Du inte... "mamma nej trollmor pappa". Det är bara pappa som får sjunga Trollmor. En morgon sa Natta "Agnes, kan du säga att Natta är cool". Du svarade "tattaias cool...t...". Det är tydligen Zacke som är cool. Varje morgon vaknar Du och säger "Agnes gunga" eller "Agnes bil brum bada". Du älskar att åka till sjön och bada! Idag blir det bad hemma i lilla poolen.

Sommar, sommar, sommar.....

Lilla busunge vad Du njuter av det fina sommarvädret. Om Du hade fått bestämma så hade Du varit ute från kl 06 till kl 19.

Bus med storasyster.
Midsommardans!
Storasyster fixar ofta tofsar till Dig. Du tycker Du är fin när Du har tofs men även hårklämma går hem...ja, en dag hade Du till och med en påsklämma i håret!

Du och lillkusinen

Jonathan med familj var här och då fick Du ju leka storasyster igen :) Du var så snäll och hjälpte honom när han tappade bollen. Jonathan hade nya tuffa skor på sig. Han fick låna Din gamla keps eftersom han hade glömt sin egen. Det funkade utmärkt. Ni kommer nog ha kul i framtiden!

Mammas fotbollstös

Idag har vi firat midsommar i hembygdsparken. Du tyckte det var kul att springa runt och härja. Fikan var inte helt fel heller.... I natt vaknade Du och sa "maaatt" (mat!) och när pappa inte ville att Du skulle gå upp och äta så sa Du "hungrig"...det blev välling....
Vi har en tjej som både kan sparka boll och kasta inkast. Mamma tycker det är minst lika roligt som Agnes att sparka boll på gräsmattan. En dag sköt Du till och med en höjdare....imponerande! Du kanske har fått något mer än Ditt humör från mamma? =)
Man kan ha bollen som en solstol....
Man kan ha bollen att leka med...
Överstegsfint?
Snurrfint...

Dessa Babblarna....

Vi har en tjej som verkligen gillar Babblarna...

Utedag

Idag har Du varit ute nästan hela dagen. Kusinerna från Diö var här och det var så mysigt att kunna sitta ute och låta barnen härja. Vi åt rabarberpaj och glass och det kändes äntligen som "sommarlov"... Du krånglar fortfarande med maten med glass gick ner! När Du satt ute på filten och åt vaniljglass så sa Du "mmmm" och "gott" och "MERA"...
Du älskar att sparka boll...
Du styr och ställer och tar hand om både Tarzan och lillebror. I morse skulle Du sätta in Din tallrik i diskmaskinen och ville efteråt stänga luckan till diskmaskinen. Pappa visade då hur man först måste putta in backarna innan man stänger luckan. När Du puttat in backarna och var på väg att stänga luckan så stannade Du upp och började titta i facket där man lägger i maskindiskmedel. Väldigt snabbt konstaterade Du att det var tomt och gick till skåpet där vi har maskindiskmedel och pekade. Hur kan Du ha sådan koll? Det tog en stund innan vi lyckades övertala Dig att det var okej att stänga luckan utan att vi lagt i maskindiskmedel...

Uppfinnare?

Det var en gång en tjej som hette Agnes som gärna satt och klurade på en massa saker. En dag upptäckte hon att dammsugaren blåste ut en massa varm luft. Hur kan man använda det till något bra, tänkte Agnes. Pling, hon gillade ju när snusen var sådär varm och go'. Självklart kan man värma sin snuse i den varma luften från dammsugaren!

En snorig prinsessa

Lilla söta unge vad go' Du är. En kväll fick Du prova Din prinsessklänning och det tyckte Du var hur roligt som helst. Du är så snorig och har stora sår på näsan men Du kämpar på...
'
Idag har vi haft fint väder och varit ute en hel del. Pappa var inne i Växjö och besiktigade bilen så Du, jag och lillebror hade en förmiddag på gräsmattan. Vi låg på filten och ritade, sparkade boll, gungade, sjöng, plockade blommor med mera. Lillebror låg mest och sov i sin vagn.
Stolt storasyster är ute och går med lillebror....(jag släppte bara vagnen de sekunderna jag tog fotot....).
Ikväll tänkte mamma och pappa ha lite mysigt och titta på film. Det tänkte inte Du. Vi la Dig vid halv åtta men Du skulle verkligen inte sova. Efter en flaska välling hörde vi i babyvakten hur Du låg och pratade och det var prat om bl a mamma och mormor. Efter ett tag gick pappa in och frågade om Du ville ha mer välling och det ville Du inte men pappa gav Dig lite till i alla fall. Sedan åt Du den och bad om napp. När pappa gick in och gav Dig nappen så var Du illpigg men låg ändå kvar i sängen och försökte somna. Du är så duktig. Hur lätt är det att sova när det är ljust och varmt? Du fick komma upp efter ett tag i alla fall.
När vi var med lillebror på BVC så kollade hon i Din hals. Den såg inte så värst bra ut. Svullen! Inte konstigt att Du inte vill äta något! Nu har vi hållt på med penicillin i 5 dagar och jag vill att Du ska bli frisk! Stackars.

Mammas hjälpreda

Så här var Du för några dagar sedan men nu är det full rulle igen. Snorig och hostig men det har lugnat ner sig för övrigt. I natt sov Du hela natten och det var riktigt skönt. Du är fortfarande tjurig med maten och det är en kamp varje måltid. Du äter nästan ingenting och vi är verkligen inte vana vid det! Igår struntade Du i lunchen och rörde inte ens den, sedan sov Du middag och när Du vaknade så sa Du "burk". Fröken älskar burkmat och eftersom Du fortfarande inte är riktigt frisk så får Du som Du vill. Idag var det samma sak....Du struntade i lunchen och åt en burk vid tre-tiden i stället. Snart får vi dock ta tag i det....
Ikväll har Du lekt med Din docka i köket. Du är sååå söt oc sååå klok. Dockan fick sitta i lillebrors babysitter och sedan fick dockan ligga i lillebrors liggdel till vagnen. Du bäddar och fixar och när han låg nerbäddad så sa Du "schyyyyy" till oss och höll ett finger för munnen.
Du hjälper till och fixar här hemma och jag slutar inte förvånas över vilken koll Du har på allt! Vad jag än ber Dig om så fixar Du det... Du hämtar saker till lillebror och hjälper mig hela tiden, släcker lampor efter mig och packar upp alla matvarorna. Lillebror får många pussar av Dig och jag och pappa är så tacksamma och förvånade över att Du inte har reagerat negativt över hans ankomst. Du tycker det är helt ok att han ligger i mitt knä eller att jag inte kan hjälpa Dig bums när jag ammar honom. Helt otroligt!
Idag satt Du och kollade på Saltkråkan och då blev Stina ledsen (hon hade kallat Westerman för tjuv). Du tittade med Din fina stora ögon och sa bara "napp"....visst hade Stina behövt en napp när hon var ledsen :) Så logiskt...
Nu har Du förresten börjat säga "haaaaaj" till alla vi möter, på riktig skånska dessutom. Mammas tös....
Är Du inte lite för liten för att välja kläder själv? Idag hämtade Du kläder i Din byrå (rosa byxor och svart/rosa tröjklänning med Barbapappa på), ställde Dig utanför toan och skrek "baaajs". Dags att byta blöja och ta av pyjamasen med andra ord....

Mina första blommor

Igår hände det....Du plockade Dina första "blommor" till mamma. Helt plötsligt kom Du in och ropade "maaamma" och sedan fick jag en hel hand med grässtrå som Du plockat. Underbara unge! Naturligtvis fick "blommorna" sättas i en vas på bordet för allmän beskådan.
I natt hostade Du lite men inte som innan och Du slapp kräkas. Äntligen börjar vi se ljuset....och penicillinen har vi fått i Dig...22 gånger kvar bara!
Igår var det bröllop på TV:n. Du tyckte väl inte att det var jättespännande så Du gjorde högvakten på Ditt sätt...
Tittut!!!


Örk för penicillin

Så här fin var Du en dag när Du gjorde konstverk i badkaret! Du fick sitta naken och kladda med en massa färger och göra fina mönster på papper. Jättekul! Däremot tyckte Du att pappa var lite jobbig som kladdade färg på Dig....hihi... Fast det var ju inte så farligt och allt gick ju bort i badet efteråt!
Fy vilka dagar och nätter vi har här hemma nu. Du mår verkligen inte bra och i natt hostade Du så att Du kräktes igen. Vi var nog uppe med Dig två timmar i natt och försökte få Dig att dricka lite men Du är så jäkla envis. Vill Du inte äta eller dricka så finns det inget sätt att locka i Dig. Nu ska Du käka penicillin i 10 dagar, tre gånger om dagen och för mig är det bara ångest. Vi har kämpat med penicillin tillräckligt den här våren...jag tror att Du har haft fyra öroninflammationer och nu var det då dags för halsfluss. Kåvepenin smakar skit och vi har provat flytande, granulat och nu tabletter. Först var det några tabletter som vi fick dela och det funkade inte för då smakade Du penicillinen. Sedan var pappa inne med Dig på barn och då fick Du en ny sorts tabletter som är mindre men Du ska i stället ta två stycken åt gången. Nu kämpar vi på varje måltid med att lura i Dig dem med lite fil eller liknande. Jag köpte chokladpudding till Dig för att jag tänkte att då slinker tabletterna ner lätt men Du ville inte ha chokladpudding! För mig är varje måltid en ångest och jag är så trött på att kämpa med penicillinen och jag är så trött på att Du har ont så en kväll bara bröt jag ihop och grät. Mina hormoner är väl inte riktigt i balans heller men jag känner mig värdelös när jag inte kan hjälpa Dig och jag känner mig maktlös när Du har ont och hostar så Du inte får luft och kräks. Jag skiter i det jäkla bröllopet idag (hur kan både SVT och TV4 sända HELA dagen?) och vill bara att Du ska bli frisk.
När Du är feberfri springer Du runt och sjunger Halleluja eftersom storasyster har övat på den här hemma. Jag undrar vad grannarna kommer tänka när de hör Dig sjunga Halleluja....haha....

Halsfluss!

Stackars lilla Humpla. Idag har pappa varit på vårdcentralen med Dig och då visade det sig att Du har halsfluss. Tur att pappa tjatade till sig en tid där. Jag förstår inte varför de ska vara så svåra på vårdcentralen! Tro fasiken att Du inte vill äta något! Nu ska vi proppa i Dig en massa febernedsättande och försöka få i Dig något att äta. Vi måste ju gömma penicillinen i något....jag har redan ångest för att få i Dig penicillin....phu!
Idag är det två trötta föräldrar. Pappa har varit inne hos Dig en gång i timmen i natt och lille Emil har varit lite kinkig han också. Igår höll jag på att få ett utbrott när Du bara kinkade timme efter timme och ville ingenting. Jaaa, jag vet att det inte är logiskt och jag fick inget utbrott men jag har svårt för maktlösheten. Du är ju bara ledsen hela tiden och det skär i mig...och inte ska Du sova något! Till slut tog pappa ut Dig i vagnen och då somnade Du efter 5 minuters promenad. Din pappa är så bra! Pappa sa "tänk på att hon alltid är så himla glad annars" och han har ju så rätt.... Lilla hjärtat!

Lilla sjukling

Så här pigg är Du verkligen inte idag....
I natt åkte pappa in med Dig till barnakuten. Du var hostig och vaknade vid ett med världens frossa. Du skakade så mamma blev helt rädd och jag kunde inte få Dig att sluta. Fast Du hade ingen feber och pappa la Dig i sängen mellan oss. När pappa ringde barnakuten försökte jag värma Dig och sjöng Trollmors vaggvisa. Lillebror sov som tur var. Jag frågade om jag skulle hämta dricka till Dig och då tittade Du med Dina fina ögon och sa "nej, mamma här" och klappade på kudde bredvid Dig. Jag trodde att Du hade krupp men det var det inte. Precis innan pappa skulle åka med Dig så kräkte Du ner hela pappa, Dig själv och våra sängar. Det var så hemskt att behöva ta av Dig alla kläderna när Du var så skakig. Sedan kräktes Du i bilen också. Väl på barnakuten så hade febern stigit till 40 grader och de tog sänkan på Dig men det var ingen fara. Du fick en piggelin och alvedon. Jag ägnade natten åt renbäddning och tvättning. Trött mamma idag.... Nu ligger Du här och sover i soffan lilla Skrutta. Äntligen blev det fint väder och då blev Du sjuk!!!

Vi kan alla vakna på fel sida ibland...

Även världens sötaste hönapöna kan vakna på fel sida ibland... Idag sov Du till sju men hujedamig vilket humör Du har varit på hela morgonen. Frukosten var skit, inga kläder skulle Du ha på Dig, när vi var ute gick allt emot Dig och det slutade med att Du slängde Din vattenmugg i asfalten. Jag har ju inte alltid världens bästa tålamod och blev arg och slängde in muggen i hallen. Du skrek, grannarna tittade och jag sansade mig till slut och kramade Dig och då blev allt bra. Det är ju inte alltid lätt att vara liten.... Sedan laddade jag över foton till datorn och fick se söta Dig i fina klänningen från Moppan. Åh, vad stilig Du är!
I morse när jag ammade Emil och Du ville vara med så föreslog jag att Du kunde amma dockan. Det gillades! Du hämtade dockan, öppnade upp pyjamasen och satte Dig bredvid mig och började amma....fast dockan åt mest från naveln men det är ju inte så lätt....hihi...
Du är för rolig och har verkligen koll på allt här hemma. Du vet vilken fjärrkontroll som är till Saltkråkan (dvd:n), Du har stenkoll på diskmaskinen och var allt hör hemma och i vilka låder vilka saker ska vara, skräp kastas i slasken och snytpapper i toan, nappen ska vara på byrån, Tarzan har koppel på sig när han ska gå ut (Du går runt med hans koppel och kallar "Taaaarzan, KOM" men han brukar undvika Dina rop), pratar mamma i telefon så är det alltid med mormor och en massa annat. Igår satt jag och ammade i soffan när jag hörde en massa ljud närma sig...det var Du som kom dragandes med Din stol och tallrik med kall spagetti och köttfärssås. Till slut fick jag Dig att lämna stolen och ta in enbart tallriken till soffbordet. Sedan fick jag äran att mata Dig med kall kvällsmat vilket Du tydligen gillade... Jag tror det var igår också som Du ropade "paaappa KOM" och ibland följer även ordet "pippa" som betyder hjälp mig. Pappa gick ut i köket och där visade Du att köksluckan till slasken inte gick att stänga (full) så pappa fick ta och gå ut med soporna...i samma veva visade Du även att luckan till diskmaskinen inte var stängd...ordning och reda. Du är nästan alltid glad och väldigt tacksam för lite uppmärksamhet och Du är så försiktig med lillebror. Du kommer nog bli en bra storasyster som tar hand om honom för redan nu så har Du koll på honom, hans napp, när han vaknar, blöjbyte och allt. Du är duktig på att säga vad Du vill och Du har verkligen en egen vilja. Du säger till när Du vill gå ut "guuunga", byta blöja ("bajs"....fast ibland när vi frågar om Du verkligen har bajsat så svarar Du "nej...kiss" och ler), rita, hungrig, dansa och förstår vi inte så visar Du oss. Nu är jag dock på jakt efter leksaker till Dig. Det är helt hopplöst att försöka sysselsätta Dig så nu pågår jakt efter leksaker på Blocket. Fast det är svårt. Du är lite för stor för vissa saker och för liten för andra. Någon som har något bra förslag på hur man roar en 1,5 åring inomhus?
Klart att lillebror ska få en puss!
Vi har inte bara fått ett barn till som behöver blöjor...det har visat sig att även Dina dockor och gosedjur bajsar och behöver regelbundna blöjbyten. Nu ligger här dockor, nallar och krokodiler med blöjor på sig.... Du kommer nog bli en underbar mamma en gång min lilla fröken.

När kommer det fina vädret?

Vi vill ju kunna gå ut och plocka blommor och härja i det fina vädret. Det är tråkigt att hitta på lekar inomhus. Det blir mycket ritande, läsa böcker, bygga med klossarna och docklekar. Du är en expert på att vara extramamma. Ibland går Du själv in till skötbordet och leker att Du byter blöja på Dina dockor. Du har stenkoll! En dag fick krokodilen sitta i Din stol vid matbordet och Du matade honom. Nyligen sa Du "bajs" och rusade iväg. Jag satt med lillebror men efter ett tag hörde jag "mamma KOM". När jag kom in i badrummet hade Du klättrat upp och lagt Dig på skötbordet. Du hade ju bajsat! Underbara unge....

Ibland är det mysigt att bara lägga sig och vila lite. Du hämtade själv filt, napp och snuse och sedan bäddade Du ner Dig ovanpå några säckar med jord.
Som Du pratar på för tillfället!
Nu ska mamma försöka vila och bli frisk. Trött på att vara sjuk nu....

Rolig storasyster

Du är så duktig och hjälpsam och rolig... Dina kommentarer nu är helt oslagbara. Vi har försökt vara pedagogiska och förklara att lillebror skulle komma, att han skulle äta från mammas boppar osv. Så var det då dags...första amningen hemma med Dig närvarande. Du tittade med stora ögon när han åt och pekade på mina bröst och sa båppe. En stund senare var det dags för blöjbyte och Du står på en stol bredvid och är med hela tiden (vår lilla duktiga hjälpreda). Först kollar Du på lillebrors märkliga navel och sedan är det dags för blöjbytet och då ser Du den....den stora pungen....och utbrister förvånat och frågande "BÅPPE?!?". Helt logiskt egentligen för det ser nästan ut som en båppe men pappa förklarade pedagogiskt att vissa har snopp osv.....

Bara bra!

Jag köpte bomma till mamma på mors dag.
Den doftade!
Som en laserpistol.
Vi mår bara bra här hemma med syskonen och lilla Emil. Nähä, nu måste du äta upp ditt mellanmål.

Agnes lillebror

En alldeles ny lillebror! Du lyste när du fick se honom. Sen fick han låna både din napp och snuse.
Har nog aldrig sett ett stoltare barn. Du är så stolt och försiktig när du håller lillebror!
Uppdateringarna av bloggen blir sporadisk eftersom det är lite att göra. Bland annat skall 500 bilder göras i ordning.

Snart storasyster!

Älskade lilla fina Agnes. Nu är det inte lång tid kvar. På torsdag blir Du storasyster....vår lilla minsting ska bli "stor"! Lillebror har en egen blogg http://sistochminst.blogg.se/ så vi kommer förhoppningsvis lägga upp bilder på honom där.
Fy vad det går fort nu med Ditt språk. Det trillar ut nya ord hela tiden. Det roligaste ordet för tillfället är "pippa" vilket betyder hjälpa. När vi ska hjälpa Dig med så kommer Du rusandes och säger PIPPA.... Du börjar även säga ifrån när Du är hungrig vilket är jättebra. Oftast tror jag att vi har koll men i morse hade Du käkat lite till frukost och efter ett tag kom Du och pekade på bordet och stolen och när jag frågade om Du ville äta svarade Du jaaaa. Om Du får bestämma så tittar vi på KaaaKååå, vilket är Saltkråkan. Även Din mamma tittar gärna på det!
Idag har vi myst, läst böcker, ritat, lagt pussel, städat (Du är en riktig hjälpreda och härjar runt med Din egen disktrasa och torkar fönster och speglar....suck....), tittat på Barnen i Bullerbyn och kramats i massor. Idag lekte vi även att vi hade svansar. Du och jag gick runt här hemma med vars en diskhandduk som svans och Du tyckte att det var jättespännande. Du har stenkoll på att mormor ska komma i morgon och att hon ska vara med Dig för att mamma och pappa ska till doktorn. Vi skrivs in i morgon men får komma hem över natten innan det är dags för lille Olle att lämna mammas mage. Jag undrar hur stor han är. Jag har alltid trott att Du vägde 3755 g när Du kom men var de siffrorna kommer ifrån vet jag inte. Du var 53 cm lång och vägde 3836 g. Jag tog precis fram dopbeviset för att säkerställa Dina namn som är Agnes Eugenia Elvira. Jag vet, jag är helt värdelös men jag tror att jag har koll på Ditt personnummer....
Igår fick jag värsta rycket och gjorde i ordning spjälsängen. Vad sur Du blev och Du vill ligga i den. Visst, det hade Du allt tyckt varit mysigt att ligga inne i mammas och pappas sovrum och ha en snurrande mobil över sängen.... :) Du såg inte alls förtjust ut när jag förklarade att lillebror ska sova där!
Igår var jag på mammamiddag med Din föräldragrupp, väldigt trevligt. Pappa fick Dig i säng tidigt så han kunde mysa med Dina syskon. Du ska gå på dagiset Smultronet (passar bra för vår lilla SmultronAgnes) tillsammans med flera av de andra barnen. Väldigt roligt! 16 augusti blir det inskolning! Lite ångest är det allt för Din mamma. Ska Du gå på dagis...vår lilla tjej...suck....

RSS 2.0