Vi kan alla vakna på fel sida ibland...

Även världens sötaste hönapöna kan vakna på fel sida ibland... Idag sov Du till sju men hujedamig vilket humör Du har varit på hela morgonen. Frukosten var skit, inga kläder skulle Du ha på Dig, när vi var ute gick allt emot Dig och det slutade med att Du slängde Din vattenmugg i asfalten. Jag har ju inte alltid världens bästa tålamod och blev arg och slängde in muggen i hallen. Du skrek, grannarna tittade och jag sansade mig till slut och kramade Dig och då blev allt bra. Det är ju inte alltid lätt att vara liten.... Sedan laddade jag över foton till datorn och fick se söta Dig i fina klänningen från Moppan. Åh, vad stilig Du är!
I morse när jag ammade Emil och Du ville vara med så föreslog jag att Du kunde amma dockan. Det gillades! Du hämtade dockan, öppnade upp pyjamasen och satte Dig bredvid mig och började amma....fast dockan åt mest från naveln men det är ju inte så lätt....hihi...
Du är för rolig och har verkligen koll på allt här hemma. Du vet vilken fjärrkontroll som är till Saltkråkan (dvd:n), Du har stenkoll på diskmaskinen och var allt hör hemma och i vilka låder vilka saker ska vara, skräp kastas i slasken och snytpapper i toan, nappen ska vara på byrån, Tarzan har koppel på sig när han ska gå ut (Du går runt med hans koppel och kallar "Taaaarzan, KOM" men han brukar undvika Dina rop), pratar mamma i telefon så är det alltid med mormor och en massa annat. Igår satt jag och ammade i soffan när jag hörde en massa ljud närma sig...det var Du som kom dragandes med Din stol och tallrik med kall spagetti och köttfärssås. Till slut fick jag Dig att lämna stolen och ta in enbart tallriken till soffbordet. Sedan fick jag äran att mata Dig med kall kvällsmat vilket Du tydligen gillade... Jag tror det var igår också som Du ropade "paaappa KOM" och ibland följer även ordet "pippa" som betyder hjälp mig. Pappa gick ut i köket och där visade Du att köksluckan till slasken inte gick att stänga (full) så pappa fick ta och gå ut med soporna...i samma veva visade Du även att luckan till diskmaskinen inte var stängd...ordning och reda. Du är nästan alltid glad och väldigt tacksam för lite uppmärksamhet och Du är så försiktig med lillebror. Du kommer nog bli en bra storasyster som tar hand om honom för redan nu så har Du koll på honom, hans napp, när han vaknar, blöjbyte och allt. Du är duktig på att säga vad Du vill och Du har verkligen en egen vilja. Du säger till när Du vill gå ut "guuunga", byta blöja ("bajs"....fast ibland när vi frågar om Du verkligen har bajsat så svarar Du "nej...kiss" och ler), rita, hungrig, dansa och förstår vi inte så visar Du oss. Nu är jag dock på jakt efter leksaker till Dig. Det är helt hopplöst att försöka sysselsätta Dig så nu pågår jakt efter leksaker på Blocket. Fast det är svårt. Du är lite för stor för vissa saker och för liten för andra. Någon som har något bra förslag på hur man roar en 1,5 åring inomhus?
Klart att lillebror ska få en puss!
Vi har inte bara fått ett barn till som behöver blöjor...det har visat sig att även Dina dockor och gosedjur bajsar och behöver regelbundna blöjbyten. Nu ligger här dockor, nallar och krokodiler med blöjor på sig.... Du kommer nog bli en underbar mamma en gång min lilla fröken.

Kommentarer
Postat av: mormor Karin

Lilla gulliga Agnes, hur skulle mamma och pappa klara sig utan din hjälp. Det är tur att du håller reda på allt i hemmet. Du kan komma till mormor och hjälpa mig med blommorna i trädgården och så kan mormor få mysa lite med dig. Det tycker jag låter som en god idé,eller hur?

2010-06-14 @ 14:11:35
Postat av: Cia med Emma från AFF

Detdär med humöret låter väldigt bekant :)))))

OCH Emma vill hjälpa till med allting och är det något som mamma inte hittar, så vet nog Emma var det är. Ska hjälpa med maten, att duka, att plocka undan, diska, städa, tömma kassarna när vi varit till affären, ska sätta på TV:n, hjälpa pojkarna med allt (och de vill sällan ha hjälp!!), tvätta kläder....



Du är så duktig med lillebror söta Agnes, helt underbar PUSSbild, man blir så glad! :)



Ge en stor styrkekramis till mamma och en blöt puss av Emma åt lillebror OCH så får du en superstor kram av mig och Emma!!!

Cia

2010-06-15 @ 06:28:33
Postat av: faster Ulrika

Lilla snuttetulla!



Du får tala om för din mamma och pappa att du faktiskt helst bara är med dem och hjälper till. Eller så vill du vara ute och "rabatanga". Det är faktiskt inte alla barn som gillar att leka själva med leksaker när det finns andra människor och riktiga saker att dona med. Men å andra sidan så gillade du ju Fisherprices "little people" när du var mindre.....



Pussisar Moppan

2010-06-15 @ 08:13:12
Postat av: Anonym

Gör egen lera...behöver du recept hör av dig...håller en vecka typ i kylen - allt hon sen behöver är liten kavel och pepparkaks formar(inte säkert hon behöver men kul) och en vitlökspress att göra maskar!

2010-06-15 @ 12:21:41
Postat av: Tant Pia

vet inte varför den inte ville skriva vem det var från...

2010-06-15 @ 12:22:37

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0