Gammal favorit



Jag hittade det här fotot bland mina foton på facebook. Det är ett av mina absoluta favoriter... Så liten och så underbar och så trött....

Kan stå själv



Stora tjejen har börjat våga släppa taget. Igår hände det för första gången. Du stod hos pappa och sedan släppte Du helt plötsligt och började klappa händerna. Idag stod Du själv i sängen.


Enligt pappa är det full rulle här hemma och jag ser lite av det när jag kommer hem från jobbet. Du är inte stilla två sekunder. Allt ska undersökas och kännas på. Maten är fortfarande inget problem....minst sagt....allt går ner, utom tzatsiki då..


Igår morse sov Du till kl 08!!! Det har aldrig hänt och hela familjen var nog förvånad. Jag var ledsen som inte fick pussa Dig hejdå innan jag åkte till jobbet fast desto gladare blev jag när både Du och pappa stod på perrongen igår när jag kom hem från jobbet. Igår hade Du tydligen bara haft en sovstund på middagen så vi trodde att Du höll på att ställa in Dig men idag var allt som vanligt igen. Du vaknade tidigt och sov många pass under dagen. Varför ska man vara förutsägbar liksom?


Så här trött är Du efter maten när pappa försöker hålla Dig vaken så jag ska få en liten stund med Dig på kvällen....stackars liten...och nu ligger Du i sängen och dricker välling. Du älskar Din säng...

Sover gör Du

7607d4c8d8b045aecadbabbbb44127ec.png

Sover gör Du varje morgon nu till min stora sorg. Jag hinner ju inte krama Dig innan jag åker till jobbet och det skär i mig när jag inte får se Dig. Tänk om Du tror att jag lämnat Dig eller tänk om Du glömmer mig! Nu sitter jag i alla fall på tåget och tittar på foton av Dig och hittade en bild på en liten, liten gullunge. Du är en dag när bilden togs.... Var Du verkligen så liten?


Ojdå...

Hej, hej...

Då var Din och min Skånetur avklarad. I fredags firade vi mormors födelsedag och Du vägrade somna.... Kvällströtta Du lyckades hålla Dig vaken till klockan var över tio...det var ju fest! Din nästkusin, Liam, var där. Han var så gullig och gav Dig kex men Du var mest förundrad. En jämnstor kille som satt bredvid Dig!


På lördagen var Du i Ystad och tittade på när jag spelade fotboll....eller rättare sagt "rörde mig sakta framåt på en fotbollsplan". Innan matchen hann Du träffa morfar lite och han hjälpte till att ha koll på Dig medan jag försökte mingla lite med fotbollsgänget. Efter matchen fick Du åka till Bibbi och Kent och käka gröt (eller inte...för Du ville tydligen inte alls äta gröt...inte när poppor finns i närheten!). Jag var på fest med gamla fotbollsgänget och hade supertrevligt. Du åkte med mormor, morfar och EvaLena till stugan och blev med all säkerhet väldigt ompysslad.

Vad gör morfar med Din flaska?!?

På söndagen åkte jag och Sussie upp till stugan, packade in Dig och Tarzan i bilen och åkte vidare till Tingsryds camping där vi var hela eftermiddagen med Sussies familj. Där fick Du träffa två hundar för första gången. En liten bjäbbig sak och en superfin rottweiler. Du brydde Dig inte om dem alls...kollade lite men Du hade mer bry med Din nya favoritleksak, bilnycklar. Du har fått dille på bilnycklar och blir vansinnig när man försöker ta dem ifrån Dig. Mycket vilja i lilla fröken.

Du och Pricken är bästisar. Det är så roligt att studera Dig i smyg när Du vaknar (det kan man göra i stugan när vi delar rum, Du och jag). Du vaknar, pratar lite, reser Dig, kastar ut napparna, sätter Dig, gosar med Prickens öron, reser Dig, försöker nå allt möjligt i fönsterkarmen, sätter Dig, glädjeskriker lite, gosar med Pricken, känner på Prickens ögon, tittar mot sängen om jag inte ska vakna snart, reser Dig osv... När jag väl öppnar ögonen riktigt och tittar på Dig så spricker hela Du upp i ett leende som värmer långt ner i tårna....åh, vad Du är fin! Finns det något bättre sätt att vakna på egentligen?

Krypa, krypa, krypa...full rulle...
Idag fick Du nya nappar. Jag valde bl a en som ser ut som ett bi! Jättesöt...och den passade fröken!

Stressigt värre!



Ja Du lilla Skruttan...pappa hinner inte med att uppdatera Din blogg. Det är med all säkerhet full rulle här hemma om dagarna. Enligt pappa försökte Du idag resa Dig mot köksluckorna och är igång mest hela tiden. All energi som förbrukas kräver ju en massa energi...MAT....din aptit är det aldrig något fel på. All mat är mmmmm...fast när Du fick smaka tzatsiki i Kalmar så grimaserade Du illa. Det var nog för starkt! I måndags hängde Du, storasyster och pappa med till Kalmar och lämnade av mig och cykeln på jobbet. Sedan drog ni till Öland och badade och kom tillbaks till Kalmar lagom till lunch så då gick vi och käkade grekisk buffé...mmm...vad gott.

Aldrig låter Du storayster vara ifred. Här försöker Du slita av henne bikinin....


Storasyster är Din stora idol och Du skiner upp när Du ser henne. När hon satt bredvid Dig i bilen så skrek Du av glädje, när hon gick in på sitt rum så ålade Du efter och var nöjd när Du fick sitta på hennes matta och titta på när hon vek tvätt. Storasyster är ju helt underbar och gullar med Dig hela tiden....och vilket tålamod hon har! När storasyster skulle duscha en morgon hängde Du utanför dörren och storgrät. Mamma och pappa är inte alls lika roliga när syrran är hemma!



De senaste dagarna har Du börjat med något som första gången var hur kul som helst och jag och Natta skrattade så tårarna rann men nu börjar det bli ganska "skärande"... Du skriker....illskriker...allt vad Du kan....högt! Marlena Ernman kan slänga sig i väggen. Det är ett skrik som Du gör för att Du tycker det är kul...och ännu roligare blev det ju när vi skrattade. Det var inte lika kul när vi satt och åt grekisk buffé och Du satte igång. Tydligen är det ett släktdrag då jag har hört rykten om att en viss liten killkusin var bra på detta oxå, fast än har vi inte behövt stänga in Dig i ett rum. Pappa har dock lånat Dina hörselskydd vid ett tillfälle :)

Klädsim

Vatten är kul....


Krypdags

Du kan krypa...men bara på gräsmattan och i sängen...på de hårda golven vågar Du inte riktigt än....men Du kan =)

En dag vid sjön



Igår hade vi en heldag vid sjön. Du satt mest på filten och pysslade med Dina leksaker. Vattnet var sådär lagom kul. På eftermiddagen var det ganska skönt när det var lite varmare i vattnet. Äntligen är syskonen hemma igen.

Du blev så glad när storasyster dök upp igen efter två veckors saknande!

I morse vaknade Du fem igen...illpigg. När jag gick in på Ditt rum satt Du i sängen och strålade, nybajsad som vanligt :) Sedan var vi i köket och pysslade och när jag gjorde gröt så såg jag helt plötsligt hur Du ålade iväg. Innan jag hann reagera så var Du inne i sovrummet och väckte pappa. Du tyckte väl det var lite konstigt att inte hann var med i morse. Han fick krama till Dig ordentligt och sedan kunde vi fortsätta pyssla i köket. Pappa var väldigt stolt över att Du ålade in efter honom!

En eftermiddag hittade jag Dig så här...annorlunda sovställning...

Det är mycket badande för tillfället och så fort Du får chansen så ålar Du iväg till Din pool.


Det var en gång en liten Agnes som satt i trädgården och gungade. De röda vinbären var mogna och vi lät henne smaka några medan hon gungade. Den lilla Agnes fick ganska snart syn på vinbärsbuskarna och när vi satte ner Dig ålade Du snabbt dit. Sedan började plockandet och ätandet. Jag undrar hur många Du hann få i Dig egentligen.... Pappa plockade ett hallon som han gav Dig men det spottade Du ut...röda vinbär ska det vara av någon märklig anledning...

Igår fick Du en cykelhjälm

 

Igår fick Du en cykelhjälm och Du tyckte att den var helt ok. På kvällen tog vi en cykeltur. Du satt mest med fötterna på pappas sadel i stället för att ha dem på sin plats i cykelsitsen... Nu har Du sovit till halv sju tre morgnar i rad. Kan det vara Ditt härjande under dagarna som gör att Du sover längre?

 


Skånesammanfattning



I Skåne fick Du vara ute en hel del när vädret tillät det. Det blev en hel del bad i lilla poolen och en hel del gungande. Tant Eva-Lena var med oss flera dagar i stugan så Du hade många som pysslade om Dig hela tiden. När vi åkte hem hade vi en hel kasse med kläder från alla möjliga...mormor och morfar, Eva-Lena, J-Jenny, morfar, gamla farmor och farfar, Ann-Marie hade stickat spöket Laban tröja till Dig och sedan hade mormor varit snäll och bytt en hel del kläder till större storlekar som Du tidigare fått av bl a Bibbi och Kerstin. Det är helt sanslöst vad mycket fina kläder Du får hela tiden! Du fick även en hemsk leksak av J-Jenny...den låter HELA TIDEN och det går inte att sänka ljudet...phu!

Du fick testa på en stranddag...
Träffa fåren....
Räddas av mormor från fåren och titta på kaninen i stället....

Fara rundor i stolen hos J-Jenny och Ola....
Kasta boll med morfar.

Hos mormor och morfar gick vi och hälsade på fåren. Pappa körde fram vagnen ordentligt så Du skulle se fåren men då började ett av dem låta ordentligt BÄÄÄÄÄÄÄ och Du blev så rädd och ledsen. Sedan kunde Du knappt titta på fåren på flera dagar utan att bli ledsen.

Du tog Dina första krypsteg på gräsmattan hos mormor och morfar i söndags (den 12 juli) och fortsatte med några steg till på gräsmattan hos farmor och farfar samma dag. Din favoritsysslesättning för tillfället är att klättra upp mot mig. Att hänga i min kjol är även trevligt tydligen....

När Du har sovit så står eller sitter Du i sängen när vi kommer in i Ditt rum och Du är ganska bra på att sysslesätta Dig själv i sängen och kan ligga och prata ett bra tag innan Du tycker att vi ska hämta Dig. Pricken måste alltid vara med när Du ska sova nattsömnen och Du vet mycket väl vem Pricken är. Tarzan är "tssstsss", bilen säger "brrrrr", allting är "dä" och pekas på, lampan har Du koll på och Du är väldigt försiktig med Tarzan. Höjder är lite farligt och Du har humor (skrattade en dag när pappa fes...). All mat är mmmmm och vi slutar inte förundras över allt Du kan stoppa i Dig.


Hotellfrukost

70c570a63beeec72bc7d5d8da9fbd838.png

Hotellfrukosten i morse smakade utmärkt. Du fick i Dig macka, paté, korv, köttbullar, äggröra, pannkakor, färsk ananas och lyckades dessutom charma en massa danskar i matsalen. Du kände Dig nog hemma bland alla danskar. Sedan gick vi en tur på stan innan vi åkte hem till faster Ulrika och Johan. Faster gullade massor med Dig och hade köpt en fin klänning till lilla bortskämda Dig. Nu ska vi hem och spola upp vatten i bassängen så Du får bada lite.


Hovet

1c8ca154a401d0c9bbb3007a65eebc35.png

Hovet. Då var vi hemma i Hovmantorp igen. Nu är Du och jag ute på morgonpromenad. Nu går det undan. Du sätter Dig upp, reser Dig mot allt, trillar, Du har tagit några krypsteg, flirtar, förstår några ord, låter bli kontakterna när vi säger nej men Du måste först visa Ditt missnöje genom att skrika till och banka i golvet innan Du ålar iväg....


Agnes är på Degeberga marknad.

Agnes är på Degeberga marknad.... Trött...


Agnes och hästarna

0-55f5bd84f1d5940d88c8fb132fed669d.png

Agnes och hästarna. Så fina hästar som går i J-Jennys hage. Du tycker att de är jättefina och inte lika otäcka som fåren hos mormor och morfar.


Övraby borg

-b225846d6ed75c5ad436aa78186eff0.png

Övraby borg är vår boplats för tillfället. Nu bor vi hos J-Jenny och Ola två nätter. Det är intensiva dagar. Igår körde vi en Österlenrunda och sedan var vi hos morfar i Ystad. Det blev promenad in till stan och jättegod lunch. Du var så duktig hela dagen. På kvällen åkte jag motorcykel med Ola..fort..väldigt fort medan Du blev ompysslad av pappa. Idag har vi varit hos min kusin Jill och hennes söta barn, hos Pia och Mira och hos gammelmormor. Du har nu börjat resa Dig mot allt och i förrgår stod Du upp i spjälsängen hos mormor och morfar...jätteglad. Nu säger Du "da" vilket betyder där och pekar på allt möjligt. Äntligen har Du fattat att lampan är en sak i taket.


Rixfm

Rixfm. Då är Du på Din första festival. Rixfm i Kristianstad. Pappa köpte hörselskydd till Dig och Du verkar gilla dem eftersom Du inte försökte ta av dem. Nu sover Du så sött i vagnen medan mamma, pappa, mormor,morfar och Eva-Lena väntar på artisterna.


Dessa underbara poppor



Nä några poppor hittar du inte i kassen. Men gud vad skönt att du äter som vanligt. Fullportion gröt, Leverpastejpoppor och spaghetti och köttförssås. Efter maten går ögonen nästan i kors och du vill bara in till pricken och sova, det går inte fort nog så du gnäller lite. Väl i sängen, gosar du in dig med pricken, suttar på din tutte och njuter. Du är bara för underbar lilla knabelhona!

Illpigg



Nja, riktigt hundra är du väl inte än, men farten är det inget fel på. Vad skönt att ha vanliga lilla Agnes tillbaka!



Lite trött i ögonen bara. Annars märks det inte att du haft hög feber i tre dagar. 8-månadersgröten föll dig i smaken. Den var såå god. Omväxling behövs ibland. Havregrynsgröten är tråkig, särskilt när jordgubbsylten är slut. Nu har du somnat men det var så härligt i sängen idag att du bara var tvungen att prata med pricken en kvart innan du somnade.

Stackars lilla humplan



Dumma feber! Vi skulle ju bada i sjön för första gången idag. Istället får vi vara hemma och äta, dricka och sova. Den ser så god ut ramlösaflaskan, men det finns ju ingenstans att dricka.



Så glad man kan vara då med 39,4 i temperatur. Fast det går inte i många sekunder innan du vill sova igen.

RSS 2.0