Viken härlig dag!



Tarzan gillar dina leksaker. Precis när pappa tar kortet vaknar den ludiken! Kan man ha det skönare?



Du undrar nog om jag inte kan kasta lite mer kex till ankorna? De är ju så spännande.



Storasyster busar med dig på stranden. Det fläktar skönt i skuggan och popporna är extra goda på stranden.



Så trött du är och sover på stranden. Det är mysigt att ligga i vagnen. Idag är det inte lika mysigt. du har fått feber och är gnällig och stackars. Pappa pysslar om dig och bär dig hela tiden du är vaken. Du dricker mycket vatten och äter litegrann. Fast andra skulle nog tycka att du äter mycket. Men vi vet ju hur mycket du skall äta. Nu är febern bara 37,5 och du sover så skönt i din säng med pricken.

Sur, eller?

5e51cfc27df074ce6d8786172022289a.png

Sur, eller? Jag hittade ett gammalt foto på Dig i mobilen som jag var tvungen att skicka till bloggen. Du är ju bara för söt. Förhoppningsvis är Du på bättre humör idag när Du är med pappa vid sjön.


Bort värme bort...



Jag är redan trött på värmen och jag tror nästan att Du håller med.... Även om jag inte hade varit sjuk så hade ligga och sola ändå varit uteslutet med Dig i närheten. Du ska ju helst vara i skuggan och vill gärna ha sysselsättning hela tiden. Fast ibland tycker Du det är skönt att bara sitta på gräsmattan och känna på gräset...

Du har verkligen Din egen stil...men visst funkar det att åka vagn med en eller två fötter upp. Samma sak är det vid köksbordet. När Du sitter och äter slänger Du gärna upp fötterna på bordet och GUNGAR!!! Jag trodde att vi skulle ha de här diskussionerna om fem år eller så...

Idag har pappa varit trött efter gårdagens partajande men han lyckades ändå promenera iväg till sjön med Dig och storasyster. Ni var där några timmar men det blev inget badande för Dig förrän Du kom hem och fick plaska i poolen.

Igår när vi hade tjejkväll hade vi lite bus på skötbordet. Du har en massa roliga miner för Dig hela tiden nu...,.och det är mycket bus och skratt!


Vart tar napparna vägen.....egentligen?!?

Du är ganska bra på att sysselsätta Dig själv....


Det går framåt...

När vi säger shake it (eller som jag säger ibland shaken baby) så skakar Du på huvudet och ser lite galen ut. Sedan kan Du ju även vinka och klappa händerna. Nu finns filmbevis....



För varmt...men inte för vår "Fluffy"



För en badflicka som Du är det helt perfekt väder men för en snorig, febrig mamma är det helt värdelöst. Idag har Du badat i poolen och pappa fyllde på med en massa varmt vatten. Du är ju trots allt lite snorig. För säkerhets skull så satte jag på Dig den fina baddräkten oxå...hihi....
Kul att ligga på magen och åla runt i poolen!

Inte lika kul att komma upp från poolen!
Desto roligar att känna på rosorna med pappa!
 Roligast är nog att ligga naken på gräsmattan...



Världens finaste tjej med världens fluffigaste hår. När klockan var fem i kväll blev Du lite gnällig så jag satte mig med Dig i soffan. Du gosade in Dig och det dröjde inte många sekunder förrän Du var på väg att somna. Det är så mysigt när Du gosar riktigt med oss och borrar in Ditt lilla huvud i famnen och håller riktigt hårt om halsen. Vi är inte så bortskämda med det eftersom Du aldrig har somnat när vi gått och burit på Dig eller velat ligga i famnen (förutom när det vankades mat) så varje gosstund är unik...fast det blir fler och fler...

Redan ett år, eller?



Gullunge, det är mamma här men pappas foton. Du tycker allt det är lite konstigt nu...,först försvinner mamma (jobbar) och sedan är hon hemma men då är hon skiiiiittråkig. Vad Du inte förstår är att jag bara hann jobba en vecka sedan blev jag sjuk och har nu legat hemma två dagar. Du är också förkyld men verkar helt oberörd....

Vi trodde att Du kanske hade öroninflammation eftersom Du tog Dig för örat hela tiden men det var inget. Däremot så blev det invägning och mätning. Fröken är nu lika lång och tjock som en ettåring...ganska imponerande med tanke på att Du inte är åtta månader än. 75 cm och 9 990 gram. Helt perfekt! Varenda gram!

I morse försökte Du kalla på Tarzan och fick fram ett svagt tsss, tssss. Behöver jag skriva att det var urgulligt? Ålningen går allt fortaren och fortare och nu får vi verkligen ha koll på Dig. Det går inte att springa och gömma sig för man har en liten ålfis efter sig. Du blir så lycklig när Du ålar till ett rum och får syn på att där faktiskt är någon i rummet!

Du och pappa är ute mycket i det fina vädret och Du har fått lite färg på de gosiga kinderna.


Visst vill man bara äta upp den lilla nakenfisen :)


Man måste ju smaka på vattnet....

Så skönt att sova i vagnen.



Du ligger och sover så skönt efter en tur till Ica. Jättebra för då hinner pappa stavmixa lite mat till dig. Grönsaker, kött och pasta blir det.

Gunga







Du gillar att gunga. Alltid. Även om du är hungrig, ledsen eller arg så älskar du att gunga. Fast man ser på dina miner att allt inte står rätt till om det inte gör det. På morgonen i dag tränade pappa dig på att vara själv på golvet. Det gick ju bra en stund, men sen ville du pappa skulle komma och ta upp dig. Fast skam den som ger sig. Du var i köket och pappa i sovrummet. Du kämpade dig ända från tidningarna till mattan i hallen. Så duktig, innan pappa kom och lyfte upp dig. Jag la dig efter du ätit din gröt. Somnade du? Nähä, du låg och pratade en stund så jag tog upp dig en vända för att du inte skulle bli ledsen. Du blev jättetrött efter tio minuter och då la pappa dig igen och du somnade som en liten gulleplutta.


Tittar ni på mig? Tittar ni på mig?



Idag är du inte att leka med. Tuff brud.



Men du är jättegullig i din solkeps. Den är jättebra när solen lyser i dina ögon.



Ännu en promenad i vagnen? Du är lite skeptisk.

Liten badflicka




 Det är underbart att bada!

Sommar, sommar, sommar...





Solen skiner och det är dags att vara ute mycket. Då måste man skydda en liten tulla som dig. jag plockade fram tuben med solskyddsfaktor 50 och förberedde mig på mycket slingrande och gnäll. Men du tyckte det var jätteskönt att bli insmord. Till och med när jag gnodde in smörjan i ansiktet var du glad och jag tror till och med du blev lite besviken när jag slutade smörja. Sen tappade vi upp vatten i din swimmingpool och efter det gick vi en tur på byn. Nu sover du i din säng. Jag lyfte in dig från vagnen utan att du ens vaknade.

Nu går vi mot mörkare tider...



Då var midsommar över. J-vlaJenny och Ola kom hit och fredags och åkte i morse. Du blev sååå glad när Du såg J-vlaJenny...eller i alla fall när Du fick syn på hennes halsband...ett hjärta som Du tydligen kände igen och som var väldigt spännande att stoppa i munnen. Ola busade med Dig och det är ALLTID uppskattat...

Hur spännande är det inte med ett halsband i munnen... Jenny har även roliga örhängen att pilla på...

Midsommarafton slutade självklart i regn...hallå...vi bor i Hovmantorp...orten som vädergudarna glömde. Det regnar ALLTID här! Du, jag och Jenny gick och matade ankorna midsommarafton med pappa och Ola fixade käk (trodde vi men det visade sig att det var väldigt, väldigt viktigt att dricka öl :) ). Naturligtvis började det spöregna när Du satt i sulkyn. Jenny räddade Dig lite genom att lägga sin tröja över Dina ben och till slut fick Du min tröja över huvudet men vi var alla dyngsura när vi kom hem!

 Så här söt var Du midsommarafton...eller ja, detta var tredje klädombytet efter en del missöden. Så fina kläder som Du fått av Jenny!

Midsommardagen åkte vi till Kosta outlet. Vi fokuserade mest på maten faktiskt...käkade skitgod buffé. Jag har fortfarande svårt att komma över informationen att Ola alltid beställer två pizzor till sig själv. Först en med en massa gott och sedan en vanlig, typ med ost och skinka, som ska vara klar en kvart efter den första. Han älskar pizza....

Jenny och Ola...Jenny gillar verkligen att bli fotograferad....

Idag har vi haft väldigt varmt så jag passade på att sitta med Dig en stund på gräsmattan. Det är så mysigt att få vara med Dig särskilt nu när jag vet att jag ska jobba hela veckan. Min lilla söta gullunge som är världens snällaste. Jag passade på att ta en massa fina foton på Dig när vi satt på gräsmattan. Idag smakade Du både gräs och jord...spännande! Du är så fin i de lila kläderna som Du fått från Gunilla i Åhus. Äntligen passar de!




Det är mycket miner för tillfället...och vifta med ögonbrynen....



Små små tänder....

Sjusovare



Vilken goding du är. Gissa om du var pigg och hungrig när du vaknade sju idag? Japp, lite ovanligt med en pigg och hungrig Agnes. Skönt att du somnade lite nu så att pappa hinner skriva om dina bravader. Idag har du hunnit med att krypa på golvet, klappa Tarzan, äta en vuxenportion havregrynsgröt, prata med mamma och Natta, dricka en halv flaska vatten, hjälpa pappa med att bära upp datorn, titta på Teletubbies, krypa i vardagsrummet och springa i gåstolen. jag orkar inte skriva att du räknat böckerna och hälsat på Tattaias på väggen, kattungen på almanackan, lille vovven i näthyllan, spelen, hästen, sminkdockan och de tre Bratzen innan du la dig för att sova. Du gnällde i två sekunder sen sov du.


Oj vad du kan!


Tänka sig vad duktig du är, bara för pappa är hemma så äter du själv. Du kan säkert gå innan fredag också.Gnälligheten mamma pratat om undrar när den kommer? Kanske om jag låter dig vara ifred någon sekund? Fast jag tror inte jag hinner måla trappan, baka bullar eller installera värmepumpen idag. Kanske imorgon?

Sista dagen...


Usch vad konstig det känns. Jag undrar om Du känner att något är på gång eftersom Du är sjukt närhetsberoende för tillfället. Så fort jag försvinner ur sikte blir Du störtledsen på två sekunder. Du inte bara gnäller utan blir helt förstörd och tårarna sprutar så det är nog dags för mig att börja jobba... Hoppas att Du inte kör lika mycket med pappa som Du gör med mamma. Idag lyckades jag få Dig att gråta när jag sa NEJ på skarpen (Du var på väg att kasta Dig mot min kaffekopp) så då blev Du så chockad så Du började gråta. Det är en lite försiktig tjej vi har som inte gärna står själv om inte jag är där och stöttar. Du släpper inte gärna taget. Du är så försiktig när det gäller att känna på nya saker som blommorna i trädgården, löven och buskarna och det tar ett litet tag innan Du känner så försiktigt så....det kan ju vara farligt. Fast när det gäller bus är det fullt ös som gäller. Det fick faster känna på i lördags när hon satte Dig på axlarna och fick springa fram och tillbaka för att få Dig att skratta ordentligt.

Det har varit mycket gråt....
mycket kex....
många besvikelser...
mycket skratt och mycket saliv....
och många nyheter!

Mitt lilla lilla gryn...nu blir det pappa som får skriva till Dig över sommaren eftersom det är han som kommer ha mest koll på Dig nu. Det här har varit de bästa 7 månaderna i mitt liv och Du är den där extra kryddan som gör att allt smakar bra. När man väl har fått smaka så går det inte att vara utan den. Det är Du, mitt hjärta!


Tänder och förkylning


Så här har våran dag varit.... Jag trodde att vi skulle ha två riktiga mysdagar nu, Du och jag, innan jag börjar jobba men tji fick jag. I morse vaknade Du jätteförkyld och allt har varit fisigt idag tycker Du...inte ens Tarzan är kul.

 Ett litet halvhjärtat leende lyckades jag dock locka fram ibland.

Du sov två timmar i förmiddags och blev sedan trött efter två timmars vakentid igen. Det är verkligen inte likt Dig eftersom Du brukar ha en timmes sömn på förmiddagen och en på eftermiddagen. När Du fick Dina poppor var Du glad en liten stund och klappade händerna efter varje poppa. Klappa händerna är för tillfället väldigt, väldigt spännande. När vi säger shake it baby, så skakar Du på huvudet fram och tillbaka...men det där med lampan....suck... Du måste vara j-kligt trött på mitt tjat om lampan för nu har Du börjat titta ut genom köksfönstret, bort mot grannen, när jag frågar var lampan är. Jag brukar säga att det är inte lampan...det är gubben....som tvättar bilen så ofta. Pappa brukar då rätta mig och säga att det heter farbror....farbroren som tvättar bilen så ofta :) Det här med tack, tack och varsågod börjar Du också koppla...OM DET ÄR NÅGOT SOM DU KAN TÄNKA DIG ATT LÄMNA IFRÅN DIG... Om Du har fått tag på något som Du inte ska ha och jag säger tack, tack och sträcker fram min hand så totalignorerar Du mig och vänder gärna ryggen till för att skydda saken..hrmpf...men annars, om det är en napp eller en vanlig leksak så lägger Du det i min hand när jag säger tack, tack..men jag måste skynda mig och säga varsågod och lämna tillbaka det för annars blir Du förbannad.

Idag hann vi gunga lite i alla fall. Vi passade på en liten stund när det var hyfsat väder. Nu fick Du ju användning för den tuffa overallen som Du fått av mormor!
Här ser Du verkligen inte pigg ut...lilla gumman. Du sov Dig igenom bilresan till Lessebo, hela rundan i affären och vaknade till först när jag skulle betala, och då såg Du helt chockad ut. Det var ju inte så konstigt faktiskt... Det var ju inte riktigt så det såg ut när Du somnade.

Fina, fina Du med två tänder och en blöt sträng från munnen som vanligt.

När det är kalasdags

032eeb5bb7bea329b0b6b46ca73b3de6.png

När det är kalasdags är Du så här glad. Idag ska vi på kalas i Diö och innan vi åkte var Du så här glad. Det skiftar snabbt Ditt humör men på morgonen är Du alltid superglad. Idag är mamma trött... Storasyskonen är på väg till Gotland. Vem ska nu underhålla Dig om dagarna? I morse såg jag Dig klappa händerna med öppna händer för första gången. Du såg väldigt förvånad ut...


Nu...

Nu....är tand nr 2 här. Det var ju därför Du var så gnällig igår så klart. Idag är allt som vanligt förutom att Du sov till 06.45! Det har aldrig hänt...och ändå så somnade Du innan åtta igår kväll. Jag vaknade hela morgonen och tittade på klockan och blev lite orolig till slut. Det var så ingen fara...en trött Agnes bara..


Spegel, spegel på väggen där...

 Säg mig vem som sötast och gnälligast är...AGNES!!! Tand nr 2 är på gång och det gör nog väldigt ont för Du är inte alls som Du brukar och sover väldigt oroligt.

 Äntligen passar tröjan som Ann-Marie stickat till Dig!

Idag har Du och jag badat i badkaret med en massa skum...åh, vad det var spännande. Fast det är ju mest plaskandet som är Din grej... Nu luktar Du så gott! Du måste ju vara fin till studentkalaset.....
Lite skeptisk...vad är det där för något?

Första natten...


Åh, vad jag är stolt över Dig lilla gumman. Du var så duktig när Du sov hos J-Jenny. Jag och pappa åkter ner till Jenny på fredagen och sov över. Du somnade vid halv tio och sov som en stock till fem på morgonen. Sedan lekte Du lite och käkade frukost innan vi fixade oss fina till bröllopet och åkte iväg. Du sov när vi åkte och det gjorde ont i mitt hjärta att inte få pussa Dig hejdå men det var nog bäst att lämna Dig när Du sov trots allt. Det hade gått såååå bra och Du hade varit så lugn och fin. Jenny var snäll och gav mig en massa lugnande sms hela dagen. Jennys katt, Skäggbiffen, är väldigt väldigt snäll och lät Dig bland annat dra henne i öronen. När Jenny och Ola kom och lämnade Dig i söndags så brydde Du Dig inte särskilt mycket om mig och pappa utan allt var som vanligt... Jag är övertygad om att jag stod för den mesta längtan och hela söndagsförmiddagen gick jag bara och längtade och längtade... Pappa och jag konstaterade att vi inte skulle kunna resa iväg en vecka någonstans utan Dig....helt omöjligt. Vi tog med gåstolen till Jenny (som Du fått låna av Jenny) och den var tydligen helt underbar att använda där hemma. Jenny har ett gigantiskt rum på ovanvåningen som inte har så mycket möbler förutom en massa soffor och där hade Du fritt åk. Du tog värsta farten i stolen och sedan lyfte Du benen och bara åkte med! Lite karusellvarning över det hela faktisk...

Fin tröja som mormor köpt...

Jenny kommer bli världens bästa mamma en vacker dag....det finns inget som stressar upp henne. Som vanligt åkte vi hem med fler saker än när vi åkte ner.. Nu hade både Bibbi, Jenny och Jennys mamma Kerstin köpt en massa fina kläder till Dig. Mormor och morfar hade dessutom köpt en badblöja och en gåvagn som Du snart kan få användning för. Morfar hade köpt en rolig badsak som Du kan sitta i när Du badar i sjön i sommar...,herrejesus vad folk handlar. Det enda som jag har handlat själv är strumpor och pyjamasar till Dig....Du har väldigt, väldigt många sponsorer!



Bröllopet....åh, vad fina de var och vilken kul fest! Brudklänningen var sååå fin och min stora söta lillebror gjorde mig så stolt. Alla dessa fina tal om brudparet, god mat, trevligt sällskap, mycket vin och sprit och dans gjorde hela dagen oförglömlig för alla som var där. Vilken solskensdag! Jag får börja köpa trisslotter helt enkelt :)  Nu vill jag ha brorsbarn så jag oxå kan börja handla babykläder!

Tanden syns verkligen nu...jag undrar om inte den andra tanden oxå är på gång...

Idag har vi varit ute och promenerat och matat ankorna. De är väldigt intressanta....


Nu är de gifta.

Nu är de gifta. Vad jag har lipat...lillebror har gift sig med fina Maria. Du är hos jävlaJenny och det går förhoppningsvis jättebra. Det är nog mest jag och pappa som längtar...


Miner och mys



För tillfället är Du inne i en göra roliga ljud/miner-period. Hela morgonen har Du suttit och sett ut som en fisk som gapar och stänger munnen hela tiden...jättesöt! Det är väldigt mycket "studera mamma" under dagarna och Du söker hela tiden min blick. Om jag ger Dig busblicken så börjar Du skratta.

Det har visat sig att Du älskar att bli kliad/smekt på ryggen. Häromdagen när Du låg i vår säng och ålade runt så lyfte jag på tröjan och smekte Dig över ryggen med fingertopparna och Du blev helt paralyserad. Efter 20 minuter var jag ganska trött i handen och när jag slutade så började Du åla vidare igen...

En av favortisakerna för tillfället är att förstöra...helst ska det vara tidningspapper. Ger man Dig en tidning så ligger det tusentals små remsor över hela golvet efter en stund. Du är väldigt fokuserad när Du arbetar Dig igenom hela tidningen...allt ska strimlas.

Idag åker vi till Skåne och ska gå på bröllop...tjooohooo! Lillebror ska bli en gift man...oj, vad jag kommer lipa. Han är så fin Din morbror och jag är så stolt. Jag hade aldrig kunnat hålla ett tal för då hade jag lipat mig igenom hela talet...fy vad jag har blivit blödig sedan Du kom till världen. Du kommer dock missa hela händelsen eftersom Du ska terrorisera jävlaJenny. Jag är inte ett dugg orolig men har för säkerhets skull skrivit låååånga listor om hur Du brukar fungera...som att Du t ex gärna vaknar kl 04 för tillfället (fast i morse så fick jag Dig faktiskt att somna om så Du sov till 05).


Årets badflicka

Så här håller Du på tills vattnet nästan är helt utskvätt....hihi....

Soliga dagar

Du och Dina handbojor...

Igår hade vi en riktig mysdag. Vi var ute på gräsmattan, gungade, busade i sängen och så fick Du bada i baljan utomhus för första gången!


Du var helt galen. Baljan var fylld med vatten när Du började Ditt bad men efter en halvtimme var nästan allt vatten bortskvätt. Tarzan höll sig på säkert avstånd. Efter det långa badet fick Du ligga naken på filten under trädet och dricka vatten.

Under eftermiddagen mulnade det på ordentligt och jag satte mig med Dig i soffan. Du klamrade Dig fast och jag fick långa bamsekramar. Det är inte ofta som Du är riktigt gosig eftersom Du hellre vill titta på allt som händer omkring Dig men igår lutade Du Din lilla kind mot min axel och det var så mysigt. Tillslut la jag mig i soffan med Dig ovanpå mig och Du somnade efter två minuter. Där låg vi i en halvtimme och jag låg och lyssnade på åskan och Dina andetag. Jag har blivit duktig på att njuta av dessa ögonblick i stället för att göra alla måsten....disken, tvätten, maten osv....de försvinner ju inte utan skjuts bara upp en halvtimme.


Jag undrar hur många pussar Du får av mig varje dag? Jag brukar pussa Dina gosiga kinder, Dina mjuka fötter, Dina händer när Du ska stoppa in dem i munnen på mig, Din lilla mage när vi busar, Din panna när Du är ledsen, Ditt hår när Du har kletat ner hela Dig med mat, Din näsa när vi gnider näsorna mot varandra osv... Tänkte jag skulle räkna alla pussar Du får idag men det glömde jag ju i morse... Jag får pussar av Dig oxå men det är mer "suga Dig fast i min kind".

De senaste kvällarna har Du börjat tramsa vid kvällsamningen och jag skrattar så tårarna rinner... Vi brukar ligga i sängen under amningen med magarna mot varandra. Det börjar som vanligt men efter några minuter så rullar Du ifrån mig och lägger Dig på magen. Sedan ålar Du bort mitt bröst och kastar Dig över det så Du ligger alltså på mage och käkar. Du attackerar bröstet, lyfter på huvudet och skrattar, kastar Dig över bröstet igen, lyfter på huvudet och skrattar och sedan håller Du på så..... Det skulle filmats...

En rolig eftermiddag

Så här kul hade vi en eftermiddag för någon vecka sedan....och jepp, det är Du som hörs i bakgrunden :)

Vad fort det gick.....



Vart tog helgen vägen? Du har varit såååå orolig på nätterna så vi har haft fullt upp med att få Dig att somna om. En natt höll Du på i 1,5 timme men sedan vände det och i natt sov Du till 04 i morse, fick nappen och somnade om till 05. Helt plötsligt så känns det ok att gå upp vid 05...bara Du sover hela natten!

Så trött och så ledsen...

I lördags var jag och pappa på bio och Du var hos kusinerna i Växjö några timmar. Du var lite ledsen när vi gick men sedan hade det gått bra. Jag och pappa såg Män som hatar kvinnor (jättebra!) men när bion var över så längtade vi så mycket efter Dig så vi skyndade oss till bilen och körde och hämtade Dig. Det hade gått jättebra och Du blev med all säkerhet ompysslad av lilla Tyra. 



Igår var det mors dag. Min första! Du hade köpt jättefina blommor till mig :) Igår var en helt underbar dag. Vi var uppe tidigt och pappa tvättade en massa maskiner tvätt. Vi körde till Kosta outlet och gick där en stund. När vi kom hem så sov Du först en stund och sedan hade vi det mysigt ute på gräsmattan. På kvällen blev det en låååång promenad och vi var ute i nästan två timmar! Promenaden avslutades med glass till Din stora glädje. Du blir helt galen när Du ser att vi äter glass och skulle nog få ner en hel glass utan problem. 

Igår kväll var det lite oroligt när Du skulle somna och jag vet inte riktigt hur vi skall göra. Du får välling i Din säng och vill helst att vi skall vara hos Dig under tiden Du dricker den och tills Du somnar. Hmmm...det löser sig nog. 



Just det. Nu vinkar Du för fulla muggar....jag är inte säker på att Du har riktigt koll på när det ska göras men Du är supergullig. Igår reste Du dig upp mot Turtles låda och hängde över den och kollade ner på hans hem. Fy vad det går fort nu. Än så länge så kan Du inte sätta Dig upp själv men när det kommer så räknar jag mig att möta en stående Agnes i spjälsängen...phu. Du har ju inte riktigt förståndet till att stå än så Du trillar ju hela tiden.

 
En till tand på gång?

RSS 2.0