En vanlig dag med Agnes....


Det hela började med att jag skulle ta foton på Dig och letade fram sjömansklänningen som Du fått av mormor. Sedan fick Du ha tofs i håret för första gången (mamma tyckte att Inez var så söt i sin lilla tofs på Ebbas kalas så nu fick Du också testa). Efter en del kämpandes med tofsen...Du gillade inte att jag höll på med Ditt hår så var det fotograferingsdags...
Säkert Du ville sitta i stolen.... Du ville hellre krypa ut i köket och öppna köksluckorna....

Om man står på tå så går det lite bättre..
Här funderar Du nog över varför köksluckorna inte går att öppna längre. Mamma tyckte inte att det var särskilt kul med en Agnes som hängde med huvudet i slasken.... Arg blev Du i alla fall när Du inte fick göra som Du ville...

Som tur är så finns Teletubbies. När jag satte på Teletubbies kom en viss liten fröken krypandes i 190 km/h. Upp i soffan och mysa framför TV:n lite....
Teletubbies och mys med mamma i soffan gör Dig glad igen....och MAT!

Bla, bla, bla...

Det här har Agnes börjat med själv....jag undrar om hon menar att mormor alltid pratar i telefon eller om det är att hon brukar prata i telefon med mormor...


Kvällströtta Agnes


Du är en kopia av Din mamma. Riktigt kvällstrött och väldigt morgonpigg. Vårt största problem för tillfället är att hålla Dig vaken på kvällen. Om Du hade fått bestämma så hade Du somnat för natten innan kl 17 vilket vi tycker är lite tråkigt. För att hålla Dig vaken har jag nu infört kvällsbad. Att fråga Dig om Du vill bada får Dina ögon att tindra (i stället för att blinka bort John Blund pulver) och sedan härjar Du mer än gärna runt i badkaret en halvtimme. Det är så kul att fråga Dig om Du vill komma upp för Du slänger Dig ner i badkaret och visar verkligen att Du vill bada MERA! Du är en vilding i badkaret och ligger mest på mage och doppar ansiktet i vattnet. Du älskar att dricka det varma vattnet och blir inte rädd när det blir för mycket utan då sätter Du Dig bara upp, hostar hysteriskt och sedan ner igen. Nu har jag vant mig men i början var jag livrädd...

Lilla Du med världens sötaste rumpa!
Vattendjuret!

Vissa saker förändras inte...

3bfbd65d976c2fd11f51601f818e6743.png

Vissa saker förändras inte...som Din vagnstil. Alltid minst en fot upp. Nu har vi varit i affären och Du sitter och bankar sönder en chipspåse. Mamma är en riktig pms-tant idag och ville precis skälla ut en snorunge som körde bil väldigt mycket för fort i vårt lilla samhälle..tänk om Du kommit cyklandes eller om ankorna varit på vägen...grrr. Han körde så fort så jag han varken se bilnummer, vart han körde eller ta upp en sten och kasta på bilen...pms som sagt!


Grå tråkig lördag med snorig Agnes


I morse vaknade jag av att Du nös tre gånger i rad. Då var klockan halv sex! Du satt och pysslade i sängen ett bra tag så klockan sex gick jag in och hämtade Dig. Nu är det så mörkt på morgonen så även om jag drar bort lakanet från fönstret (jepp, Du har inga persienner än så det hänger ett lakan för Ditt fönster på natten) så kommer det inte in något ljus. Det är så hemskt när jag tänder lampan i fönstret och Du blinkar förskräckt mot ljuset och gnider Dina små ögon....hemska ljus innan ögonen vänjer sig!


Idag ska pappa fixa fönsterna så jag vet inte riktigt vad vi ska hitta på. Det är så himla tråkigt väder så promenad är uteslutet, städningen är uteslutet eftersom pappa ska fixa fönsterna, utrensning i köket känner jag verkligen inte för, tvättmaskinen är igång för fullt, stan blir det inte eftersom mamma nu får pengar från FK igen vilket inte tillåter några utsvävningar....tråkig, tråkig lördag. Det får bli Du som förgyller den här dagen men med tanke på Din förkylning så är ett strålande humör inget att räkna med.... Dessutom är mamma lite sur för att hennes barndomskompis bor i London med sin man och son, Liam som är ganska exakt ett år äldre än Dig. Vilket ofog att bo där! Mamma vill ju träffa henne och Liam och att Du och Liam ska växa upp tillsammans som mamma och hon gjorde! Bajs rent ut sagt...


Du är i alla fall världens sötaste i Din nya mössa....fast inte gillar Du att ha den på Dig...

Första 1-års kalaset!


Idag var det 1-års kalas hos Ebba. Vi var nog 10 barn om jag inte räknat helt fel. Det var väldigt trevligt och Du åt en hel del fruktsallad.... Hos Ebba fanns en massa, massa roliga leksaker (tyckte mamma) men Du valde och fokusera på ballongerna och bollarna. Lilla söta Agnes, vi har en massa bollar hemma (ballongerna har mamma plockat undan dock). Till slut fick Du även smak på en lång tunnel. Du är lite försiktig i början men sedan såg Du hur Ebba bara svischade igenom och då vågade Du också. Det är så kul att se alla er barn och hur ni studerar varandra. Mamma måste börja gå på fler träffar på Regnbågen (även om de är kyrkliga...). På tal om kyrkliga så tycker jag det är lite kul att bonusdottern häromdagen berättade att hon inte ville sjunga i kören mer eftersom det bara var en massa sång om Jesus....hon är ju bara för härlig!
Ebba både promenerar och springer och Du tittar nyfiket på... Vi är inte riktigt där än!

Du och Alice var inte riktigt överens om vems ballong det var....hihi...

Innan kalaset var Du på BVC för mätning/vägning. Du har en vecka kvar tills Du blir 11 månader och uppmätte imponerande 79 cm och vägde drygt 11,2 kg. Ganska imponerande faktiskt. Mammas mat är mmmmm (all mat är mmmmm).

I kväll blev Du på ett helt hemskt humör och visade Din nya arga/ledsna sida. De sista skedarna på gröten spottades ut, vattenflaskan slängdes iväg och tårarna sprutade. Det blev ju inte bättre när jag blev arg och gick därifrån. Du kröp snabbt efter mig och när Du satte Dig på knä framför mig och sträckte upp händerna och grät "mamma" så insåg jag att jag inte har en chans att motstå Dig....Du är ju så fin.

Du och Dina favoriter...

Storasyster älskar att busa med Dig och hon får göra roliga frisyrer av Ditt flygiga hår. Allt syrran gör är kul och Du förstår inte varför hon går in på toa och stänger dörren efter sig och när hon går ner i källaren så står Du och skakar trappgrinden... Jag tror att hon kommer vara en av Dina största idoler även om tio år. Då flyttar hon kanske hemifrån och Du kommer antagligen vilja åka och sova över hos henne och tycka att det är jättespännande!
Syrran får fixa Dig utan att det blir protester.

Pricken....och Din snuse är två viktiga favoriter i sängen...

Sist men absolut inte minst, Tarzan. Vad vore väl livet utan Tarzan. Denna gosiga, tåliga, snälla katt som låter sig bli "penslad" av en illpigg Agnes och som inte reagerar när Du kryper gallskrikandes mot honom i 190 km/h. Han är lugnet själv och stressar inte ihjäl sig. Du får både klappa och pussa honom men han gillar inte när Du försöker resa Dig upp och använda honom som stöd....

Även storebror är rolig när han busar med Dig och i morse skrek Du av glädje när han härjade med Dig...mamma glömde tyvärr att ta fram kameran..... De är så fina Dina syskon och de är så gulliga mot Dig. Du dyrkar dem!

Du är en glad humpla Du...


Du gillar när storasyskonen är hemma och allra roligast är det att sitta med vid middagsbordet. Jag tror att Du känner Dig stor när Du sitter med oss och äter mammas middag (som alltid är mmmmmm, enligt Dig). När storasyskonen är hemma så är det mer liv och rörelse och det älskar Du. Fast jag tror att Du tycker det är lite mysigt att ha några timmar själv med mig oxå. Då brukar vi busa, leka, prata och gå en promenad ner till affären.



Det stegas lite varje dag och jag blir fortfarande lika förvånad varje gång. Igår härjade Du med kuddar på golvet och helt plötsligt började Du storgråta. Du hade trillat och landat på munnen så det blödde från Din ena tand. Usch, vad ledsen Du var och vad ont det gjorde i mig....stackars liten....Du är ju oftast så försiktig så.

Pappa är duktig och fixar fönster varje kväll så han hinner inte träffa Dig så mycket eftersom Du somnar så tidigt. Han är nog färdig med fönsterna snart!


Nya leksaker hos mormor!!!



Det är kul med en massa leksaker men mormors katter är också väldigt, väldigt spännande.....

Det här med bowling....


I helgen firade vi som sagt morfars 60-års dag och det blev bl a bowling. Du tyckte det var så kul så länge Du fick krypa fritt och känna på alla kloten och krypa framför banorna och så men när Du var på väg mot alla skor så fick jag nog och lyfte bort Dig. Du är otroligt intresserad av skor och sitter väldigt ofta i hallen och tuggar på våra skor men när Du fick syn på alla okända människors skor kände jag att det får faktiskt finnas gränser.... Du fick helt enkelt sitta i vagnen...och det var Du inte nöjd med!


Som tur var så har Du världens bästa storasyster och hon leker gärna med Dig även om hon blev lite irriterad när Du förstörde hennes tågbana =)

Du blev desto nöjdare när det blev matdags. Först smaskade Du i Dig en burk barnmat och sedan fick Du våra melonskivor till Din stora glädje. Du tuggade i Dig en massa melon och var kletig hela Du när vi skulle åka hem.
Så duktig på att äta själv....
Du, jag och födelsedagsgrisen. Du håller hårt i burken med russin.....

Vilken trevlig kväll det var och det var kul att träffa släkten. Du var i full gång och var vaken mycket längre än vad Du brukar. Under hemresan sov Du så det blev en konstig kväll igår eftersom Du vägrade somna. Så det blev en sen kväll även igår (med sen menar jag att Du var vaken till kl 20) och sedan sov Du till halv sju i morse...tjoooho! Sovmorgon!!!

För en timme sedan traskade Du hela sex steg själv. Du är för rolig eftersom om vi står och lockar med något eller kallar på Dig så går Du ner på alla fyra och kryper mot oss men helt plötsligt så får Du för Dig att testa gå lite och då gör Du det utan att Du egentligen är på väg mot något. Du bara reser Dig, går några steg och sedan trillar Du och kryper vidare....hur lätt är det att få med det på film liksom....




Lite trött faktiskt.

0498ef7fe077f12dce8eed9a91522546.png

Lite trött faktiskt. Nu är vi på väg hem efter en helg i Skåne. Igår gick vi en runda i Åhus. På kvällen firade vi morfar som har fyllt 60 år. Han hade bokat bowling i en timme och sedan åt vi väldigt god mat där. Kvällen avslutades med mumsig tårta som mormor bakat. Du var uppe och härjade länge men var illpigg kl 05 i morse....phu. Det har som vanligt varit en väldigt trevlig helg i Skåne! Tarzan rymde 2 gånger igår. Han kom hem halv 6 i morse och lämnade en död näbbmus utanför dörren så nu är han kaxig. Tarzan kände väl att han ville dra sitt strå till stacken :-)


Tre snabba

3872b51b952ca37153e267c1cd0c47eb.png

Tre snabba steg blev det idag! Det har varit stiltje på stegfronten men idag överraskade Du med tre korta snabba steg. Sedan kröp Du vidare precis som vanligt. Underbara Du! Idag kör vi till Skåne och firar morfar som fyllt 60 år.


Mammas fishumor

Kul att äta mammas scones själv.De smulade dock så det krävdes koncentration.

Du upphör aldrig att förvåna. För någon dag sedan satt jag och gav Dig gröt. Jag råkade släppa mig lite vid matbordet (det var bara Du, jag och Tarzan hemma) och för att skoja till det lite sa jag "Nämen, vad sa mammas gump?". Du svarade omedelbart med ett "prrrr" och spottade ut all gröt över hela mig.... Så nu vet Du det.... Jättekul att fråga Dig vad mammas gump säger för Du har verkligen svaret :)


I förrgår var mormor och morfar här. Innan det var dags för Din nattsömn satt Du och mormor och kollade på Teletubbies. Du älskar introt men resten klarar Du Dig utan. Thomaståget och Baby Einstein är också helt ok....och den röda pricken på TV:n som inleder TV4:s nyheter......



Igår skulle jag packa ihop gåstolen som Du fått låna av JJenny eftersom Du är för stor för den nu och aldrig använder den längre. Vilken separationsångest Du måste ha fått för helt plötsligt var gåstolen roligaste saken i hela huset och Du tryckte ner Dig i den hoptryckta stolen....


Idag har vi varit och träffat en massa andra barn. Din favorit är rutchkanan. Det funkar bra med de andra barnen fast jag tror inte att Du har så stor glädje av dem än så länge. Det är nog mer Din mamma som uppskattar att träffa andra mammor ibland. Nästa fredag ska vi på ettårskalas! Jag insåg idag att jag måste börja öva mig på att välja mina ord. Det flyger ut en hel del fula ord ibland och än så länge snappar Du inte upp dem men det är lika bra att försöka skärpa till sig nu! Mamma glömmer ibland att det finns större barn i närheten.....



Jag funderade mycket när jag var gravid över hur allt skulle kännas och hur det skulle bli. Det var så mycket som jag var orolig för och hur allt skulle lösa sig. Alla pratade om den jobbiga småbarnstiden men att det självklart ändå var värt det eftersom kärleken till ens barn är obeskrivbar. Vi hade ingen jobbig småbarnstid med Dig. Du har varit väldigt, väldigt enkel och det handlar kanske lite om hur man väljer att se på saker och ting. Vi kunde valt att fokusera på att Du var illpigg och vaknade kl 05 varje morgon i ca ett halvår men i stället så anpassade vi oss (efter många olika försök att få Dig att sova längre...) och somnade innan kl 22 varje kväll, även helgerna!, och orkade med att stråla i kapp med Dig kl 05 varje morgon (inte pappa kanske....han är sååå morgontrött...). Vi har valt att vara tråkiga och inte vara iväg på så mycket eftersom vi visste att Du garanterat skulle vakna 05 morgonen efter. Jag har varit trött och pappa har varit trött men inte i närheten av vad jag förväntade mig. Jag trodde att jag skulle sitta upp och somna så fort jag fick en chans men jag somnar inte ens om jag bäddar ner mig på eftermiddagen. Kärleken till Dig min lilla Humpla är obeskrivbar och ibland måste jag bara lyfta upp Dig och krama Dig, pussa Dig i Din gosiga nacke eller smeka Dig över Ditt flygiga hår för att jag kan inte låta bli helt enkelt. Du är helt underbar och varje dag med Dig är en gåva!




Så kul i en liten balja....

Du är en riktig liten underhållningsfröken. Ju mer vi skrattar desto mer härjar Du...lilla linslus! Så här kul kan man ha i en badbalja på mormor och morfars gräsmatta.....


Brandfara.

0-2a67ac54e0738cbbb7d642ec2d3fcb12.png

 

Brandfara. Nu är vi på väg till affären för att handla nya nappar. Idag samlade jag ihop alla Dina 15 nappar och kokade dem i en kastrull. Jag trodde att jag hade stängt av plattan men det hade jag INTE! Helt plötsligt hörde jag ett smällande och gick ut i köket. Oj, vad det kom rök från kastrullen! Kastrullen åkte ut på gräsmattan och av Dina nappar fanns inte mycket kvar... Usch, vad rädd jag blev och nu funderar jag på hur mycket plastånger Du hann få i Dig.

 


Klappa lilla magen, lilla magen....


Nu kan Du klappa lilla magen och Du vet även var näsan är....oj, vad det går undan!

Idag är farfar här och hjälper pappa med fönsterna. Vilket evighetsprojekt det är!!! Du är på ett strålande humör och härjar rundor och har koll på vad de gör hela tiden! I morse sov Du till halv åtta men vad hjälper det när Din knäppa mamma låg vaken sedan fem och undrade när Du skulle vakna....suck!


Idag har jag sorterat babykläder och lagt i fina påsar....kan inte fatta att Du varit så liten! Du hade 30 st bodys i storlek 62....lite sjukt faktiskt! Alla är lika fina och jag satt mest och var nostalgisk...


Du älskar Pricken och Din "snuse". Eftersom Pricken inte går att dra ut från spjälsängen så tar Du ut snusen och gosar med när Du blir sugen. Helt underbart att se!

I fredags hade vi en ny upplevelse. Du badade i badkaret här hemma och allt var som vanligt. Sedan kissade Du i badvattnet och det brukar Du göra (Du gör det väldigt tydligt eftersom Du alltid reser Dig upp och kissar...). Sedan bestämde Du Dig även för att bajsa i badkaret....och det var en ny upplevelse. Det var inte helt enkelt att försöka få badvattnet att rinna ut, hålla Dig med en hand och försöka få Dig att stå upp (och inte jaga bajskorvar i vattnet), duscha av Dig, lyfta ur Dig och plocka upp bajskorvarna som stoppade vattnet från att rinna ut...phu.... tillslut blev Du ren och fin och luktade inte bajs alls faktiskt :)


Nu ska vi äta paj och dricka kaffe....mmmm....

Första steget!



Idag hände det....Du tog första steget. Helt plötsligt reste Du Dig upp och stod och balanserade en stund, sedan såg det ut som om Du bestämde Dig och så tog Du ett steg fram bara...precis som om det var enklaste saken i världen. Sedan trillade Du och reste Dig upp och tog ett steg till....mamma blev så stolt och förtvivlad över att Du är sååå stor. Hur kunde det gå så här fort?


Idag har vi varit i Växjö och gått på stan. Det blev två nya mössor och två nya pyjamasar....till Dig alltså. Sedan handlade jag lite leksaker till en viss liten Agnes som snart fyller ett år! Nu har Du en massa roliga saker här hemma och Du härjar runt för fullt i alla rum.


Att pussas är mysigt. Du är för go' helt enkelt och både kramas och pussas rejält numera. Det är väldigt mysigt att pussa pandan som Du fick av morbror Danne i julklapp! Den har så bra pussmun liksom....

Idag åt vi Tikka Misala, ris och grönsaker till lunch...jag och pappa alltså. Jag tänkte att Du oxå skulle äta det men det var nog för starkt eftersom Du spottade ut det hela tiden. Pappa och jag tog bort Din arm hela tiden eftersom Du envisades med att stoppa in handen i munnen. Tillslut såg Du att vi tittade argt på Dig och då började läppen darra och jag såg hur Du kämpade med tårarna. Det såg så hemskt ut och jag började nästan gråta själv....lilla Du ville ju inte ha starka maten och så sitter mamma och pappa och tittar surt på Dig när Du plockar ut starka maten ur munnen..... Skar i mammas hjärta.....

I morgon kommer farmor och farfar hit! Farfar ska hjälpa pappa med fönsterna.


På väg till Småland.

0-16df85084798fa20a34c2fabb41d2cb4.png

På väg till Småland. Du sover gott där bak medan mamma lyssnar på Titti, Roger och Gert Fylking. De är helt galna men får alltid mamma att skratta. I kväll ska vi mysa med pappa!


Min lilla godisbit

0-4acb3c43a554255db1c207a95ca57f50.png

Min lilla godisbit är vad Du är. Du är så söt, fin, klok och gullig så jag vill äta upp Dig hela tiden. Igår fick Du testa att äta med sked själv. Det var inte helt enkelt men Du tyckte nog att det var lite spännande...


Pappasjuk



Nu är Du allt lite pappasjuk (mamma med) och i morgon bär det av till Småland igen. Storebror hade feber och hosta så vi valde att stanna kvar en natt till. Du börjar precis bli frisk från Din förkylning så det är skönt om Du håller Dig frisk några dagar nu.


Ditt senaste påhitt är att mysa. Det började för några veckor sedan med att Du kröp runt på golvet och sedan kunde Du helt plötsligt stanna upp några sekunder och lägga kinden mot mattan innan Du kröp vidare. Nu myser Du mot allt. Gosedjur, golv, oss, mattor, stolar....Dina micropauser är helt underbara....dessutom säger Du "aaaaaaah" när Du myser och ser så nöjd ut. Du börjar även tycka det är lite mysigt att sitta i knät och mysa till mammas stora glädje.


Igår hade vi en heldag på gräsmattan. Du blir allt modigare och kryper låååångt bort. Ibland stannar Du upp och kollar så att vi sitter kvar men det gäller att hänga med för helt plötsligt försvinner Du runt husknuten eller så smakar Du på stenarna... Fast Du är så himla duktig och låter bli det mesta när jag säger till. Du rör aldrig kattmaten och drar inte ner saker från bokhyllor eller borden och TV:n får vara ifred....än så länge....


Det blev en hel del bus på gräsmattan igår och för tillfället är det jäääättekul när man stoppar ner en boll under tröjan. Lättroad!

Sedan kom det ju en tant på cykel som stannade och pratade med mormor och det måste Du ju ha koll på....Du är så nyfiken så....tänk om Du skulle missa något liksom!


Det går absolut inte att vara i närheten av Dig när Du badar. Det är mycket plask, plask och Du är inte rädd för vatten. Du är ju bara helt underbar. Idag ska mormor åka till Ystad så vi får sysselsätta oss själva här i stugan. Jag undrar vad vi kommer hitta på....fast jag har ju en hel del packning som ska lastas in i bilen för morgondagens hemfärd. Som vanligt är packningen dubbelt så stor när vi kör hem som när vi kommer hit. Märkligt det där.....

Att bada i duschen...


Det funkar faktiskt alldeles utmärkt att bada i en liten balja i duschen. Du plaskade och härjade precis som vanligt...och drack badvatten. Vår lilla badtjej. Sedan blev det ju så fint väder så då fick Du bada i baljan utomhus oxå. Du har tuffat till Dig ordentligt och ställer Dig upp i badbaljan och klappar händerna och hänger lite coolt mot kanten. Vi skrattade gott åt Dig. Ju mer vi skrattar desto mer härjar Du...en riktig liten linslus är Du.
Coola tjejen med fötterna upp som vanligt.

Igår lyckades Du härja i sängen så mamma inte hann med riktigt. Du studsade av sängen och landade på huvudet vilket resulterade i ett jätteskrik och en stor bula i pannan. Stackars liten....


Jag imponeras av Ditt ordförråd. Du pratar hela tiden och det kommer inte så mycket ord som vi förstår men nu säger Du även mamma faktiskt. Igår var mormor med Dig på gräsmattan och när Du fick syn på mig inne i stugan så sa Du "mamma, mamma". Ord som Du förstår nu är bl a gunga, boll, klossar, strumpa, äta, bada, bil (både leksaksbil och riktig bil), Pricken, nappen, tack (ge mig betyder det), försiktigt, ischisch (betyder rör inte), upp (betyder ska du komma upp ur sängen/badet), hämta, knappar, lampa, städa och sedan vet Du vem Tarzan är eftersom när vi frågar var Tarzan är så kan Du titta på mormors andra katter och sedan hittar Du Tarzan och säger "där".


Du står nu och balanserar hela tiden och igår tog Du några steg själv även om det var helt omedvetet. Det var mer steg på väg ner i fallet :) Du kämpar på hela tiden dock....


Oroligt....


Du och jag är kvar i Skåne och Du är på ett eländigt humör. För tillfället är det inte mycket som funkar. Du var vaken en timme i fredags natt. I lördags skulle Du inte somna på kvällen utan fick vara med på vår kräftskiva (jag, mamma och moster Bibbi) och det tyckte Du var jätteroligt. Sedan vaknar Du kl 05 på morgonen igen. Du vill inte äta gröt och inte äta middag och Du vill inte sova. Förkylningen hänger sig kvar och Din mage är inte riktigt bra. Stackars liten!


Du har fått en massa kläder och leksaker av mormor & morfar, Bibbi och morfar. Lilla griniga bortskämda tös...vad ska det bli av Dig. Bibbi hade med sig en leksak med ankor som Du kan dra i ett snöre och så kvackar de fram en truddelutt....det var mest vi vuxna som gick och nynnade på den hela kvällen...



Medan vi roade oss på egen hand i helgen så har  morbror Danne, Ola, farfar och Dina bägge "morfrar" hjäpt pappa att sätta upp fönster i huset. Vilket jobb de har gjort. De passade inte så de har fått såga en massa och jobbat väldigt, väldigt många timmar. TACK alla snälla människor! Jag hoppas verkligen att vi kan hjälpa er med något i framtiden!


Poppor går alltid hem men gröt och lagad mat ratas. Idag pillade Du själv i Dig lite majs, ärtor och kött. Jag undrar om Du börjar komma in i en "kan själv"-period....

En tallrik med poppor är lycka...

Även ostmacka går hem hos fröken....lyckan lyser i Dina ögon....


Och så kom syrran hem

-3c262cc106dd41e8e703e6cb68afa9c.png

Och så kom syrran hem och Du blev glad igen. Det är så kul att se hur snoriga, gnälliga Du förvandlas till en solstråle när Natta kommer hem. Tand nr 4 är på gång, vi är på väg till Skåne, Tarzan gnäller i bilen, Du sover och pappa är nervös inför fönsterbytet. Det är mycket nu...och jag har ont i halsen och är stirrig över den här jäkla svininfluensan. Vill inte att Du ska bli sjuk!


Tiiiiiitttttiiiiiittttt

Agnes kan nu gömma sig och leka tiiitttiiiiittt....samtidigt som hon äter majs!


Lilla snorunge


Du lilla gulliga förkylda Humpla. Din näsa bara rinner hela tiden och Du är så ledsen. Idag körde Stor och Liten igång och vi var där så Du fick träffa andra barn och leka lite. Du hade ingen feber och behövde sysselsättas lite. Att studera Dig när Du kommer in i ett rum som är överfullt med leksaker var en syn. Du trodde nog inte riktigt att det var sant och ville känna på allt samtidigt. Sedan upptäckte Du rutschkanan och åkte både på mage och rygg.



Trots att Du är så snorig så är det ingen fel på Din aptit. Du dricker och äter och sover precis som vanligt. Till lunch blev det pasta med svampsås (champinjoner och kantareller). Jag klippte över lite skinka oxå och maten blev tydligen mmmm.

Vi har en grej som man kan suga ut snoret med och Du tycker det är skitrolig. När jag tar fram den så ler Du och ligger helt stilla. Det kittlar nog i näsan när snoret sugs ut för Du verkar bli helt full i skratt.

Regnet vräker ner och det är så tråkigt när vi inte kan vara ute. Det får bli en eftermiddag med mys i stället. Sedan kör vi och hämtar pappa vid bussen. Så får det nog bli....



I morgon kör vi ner till Skåne och hämtar fönster. Du och jag stannar kvar i stugan och har tjejkväll på lördag med mormor, mostrarna och JJenny. Åh, vad kul!

En låååång dag!


Vilken dag vi hade igår, Du och jag. Du var på ett uruselt humör och var ledsen eller arg från morgon till kväll. Inget var kul och Du kunde sitta på golvet och bli jätteledsen helt plötsligt. Jag trodde att det var tand nr 4 som var på gång men i morse fick jag förklaringen. Du har blivit förkyld!


Jo förresten, en sak funkade igår. Bad i poolen. Medan Du sov skrubbade jag poolen och bar ut en massa hinkar med varmt vatten. När Du vaknade satt vi först på gräsmattan och fikade lite innan det blev dags för poolen. Du älskar det och blir helt galen. Helt orädd och kastar Dig fram och tillbaka, lägger Dig på mage och dricker lite vatten, reser Dig upp och skrattar högt när Du trillar. Allt var jättebra tills Du BAJSADE i poolen....örk....innan jag hann reagera var där bajs i hela poolen. Det var bara att lyfta ur Dig och bära in Dig i badkaret. Avspolningen i badkaret och sedan fick Du bada i badkaret med lite skum i stället. Badkaret funkar oxå men det är inte lika kul nu när mamma har köpt en halkmatta och lagt i badkaret för då kan man inte kana lika fort i badkaret...fast mamma tycker det känns skönt att Du står stabilt när Du står och balanserar i badkaret! Efter en 10 minuters badande så reser Du Dig upp och kissar i badvattnet! Det var bara att spola av Dig och hela badkaret och sedan brottas med en tjurig Agnes resten av dagen. När pappa kom hem och skulle nattfixa Dig så kissade Du ner hela skötbordet... Det var en så'n dag.....


I morse gick pappa ner i källaren för att dammsuga (kl 06.30 i morse!). Då stod Du och tittade ner och sa "pappa, pappa"....gissa om pappa var mallig. Fast Du säger mamma oxå....i smyg....när bara jag hör det. Igår när Du stod och var ledsen i sängen så sa Du "maaaammmma" och då var jag ju bara tvungen att rusa in.




I helgen ska alla fönster bytas i huset. Du och jag och Tarzan flyr till Skåne så kan de ha öppet och banka hur mycket som helst. Så nu är det stortvättning på gång här av filtar, handdukar och alla sängkläder....sedan ska jag pyssla om Dig. Hemmet är äntligen hyfsat barnsäkrat nu. I helgen hade jag en stor rensning i badrummet och flyttade runt alla grejor för att få undan allt farligt. Så nu står alla rengöringsmedel högst upp så jag når knappt upp där själv. I måndags blev det kökets tur. Lådorna klarar Du inte av än så länge eftersom de är så tunga men alla köksluckorna är väldigt intressanta. Skafferiet blev städat och alla diskmedel mm hamnade högst upp där oxå. Jäkligt opraktiskt men nödvändigt eftersom det inte gick att sätta en dörrspärr på vaskskåpet. Du hjälpte till oerhört mycket. Du började med att välta ut Tarzans vattenskål så vi hade vatten att plaska i, sedan flyttade Du runt allt. Jag la all pasta i en plastback som vi ska ha i skafferiet (ordning och reda) och Du drog ut all pasta på golvet. När jag sa till Dig att Du skulle städa efter Dig så la Du pastan i Din leksaksback...gullunge....så duktig och ändå blir det så fel ibland :)


IKEA funkar för vissa....



Du var enda barnet som inte kunde gå där men det var minst lika roligt att krypa runt och Du står ju faktiskt och balanserar helt själv lite oxå.....

Pappas tjej



Du är pappas flicka Du. I lördags när pappa fixade med fönsterna utvändigt så stod Du här inne och bankade på altandörren och sa "pappa, pappa". Så nu är det inte bara Tarzan (Tsss) och dä (där) och titta utan nu kan Du även säga PAPPA. Stora tjejen!


Du har i alla fall mammas intresse för bollar!!!

I söndags var vi först i Växjö och handlade en massa inför bytet av alla fönster (som blir av i helgen om de j-kla leverantörerna kan leverera i tid....grrrrr). Sedan körde vi till IKEA och handlade en massa och sedan blev det hem till lilla Jonathan. Vilken söt liten kusin Du har fått. Han är så liten och ser så klok ut. Du tyckte att han var jätteintressant men blev helt förtvivlad när jag höll honom! Vad är det här? Det gick ju jättebra på BB och nu storgrät Du och klämde fram en hel del krokodiltårar.

På IKEA blev det banan. Du hade fullt upp och titta på alla miljarder människor som var där och trängdes....

Du är förresten världens enklaste....om vi följer Dina rutiner. Det bästa är att vänta köra hem tills Du är kvällstrött så innan hemfärden fick Du kvällsgröt och pyjamas. Sedan sov Du hela bilresan hem och vaknade till när vi kom hem. Det vara bara att gå in med Dig, gosa lite, byta blöja, göra välling och sedan sov Du lugnt vidare. Just det...vi letade lite efter Tarzan oxå som hade lyckats smita ut genom ett fönster. Han kom hem igen!


Du är inte helt enkel att sysselsätta om dagarna. Dina leksaker börjar bli tråkiga och alla köksredskapen, armband, halsband, burkar, skor mm har undersökts. Vi har letat efter leksaker på Blocket till Dig men folk är ju helt galna där. Visste ni att det finns folk som åker hem till någon och tittar på två pussel för 20 kr styck! När någon har satt in en annons med en massa leksaker så var väl mer vår tanke att typ köpa allt för 500 kr och sedan ta fram lite efterhand. Nähä...då finns det folk som åker dit och köper en sak typ. Hur orkar folk? Det blev lite småsaker på IKEA och sedan har jag börjat gömma undan vissa leksaker som jag ska ta fram om ett tag.

Något som Du aldrig verkar tröttna på är böcker.....inga kommentarer....

Tarzan "polisen" studerar eländet....


RSS 2.0