Högt underhållningsvärde!

Den här dagen har Du verkligen roat Din mamma.... Det började med att Du hittade Dina gamla sandaler...
De var alldeles för små...
Sen hittade du Nattas mössa....
Fick ju kolla i spegeln så det passade :)
Sedan blev Du sugen på snusen
Innan vi gick ut så skulle Du lämna Din napp till Tarzan.
Han vägrade dock ta emot Din gåva...
Innan vi åkte till affären så fick jag på Dig ordentliga skor, jacka och en av Dina egna mössor. I natt sov Du till kl 05 och då blev det blöjbyte och välling. Sedan sov både Du och jag tills klockan var över sju! Helt underbart. Hela morgonen har varit jättemysig och Du har varit på ett strålande humör. I morse när Du vaknade var hela familjen redan borta och mitt hjärta brast nästan när jag såg hur ledsen Du blev. Jag förstod först inte varför Du hade så bråttom ur sängen och sedan var jag lika förvånad varför Du hade så bråttom ner på golvet men sedan förstod jag när Du rusade ut i köket.....Du ville ju träffa "Nanna" och så hade hon redan hunnit gå till skolan. Du stod helt stilla i det halvmörka köket och tittade på mig med besviken blick....stackars liten. Snart kommer hon hem så då får Du träffa henne igen! Förmiddagen har ägnats åt projekt. Jag satt och drack kaffe medan Du hade projekt på Ditt rum, sedan i TV-rummet och till sist i köket. Det är mycket pysslande nu som att flytta alla klossarna från punkt A till punkt B, hämta alla kläder i hallen och lämna till mamma, hämta vattenflaskan, gömma sig för mamma så man kan hälla ut vatten på leksakerna och sedan slicka på dem, organisera saker som är likadana t ex samla ihop leksaker som ser nästan likadana ut och låter ska helt plötsligt vara på ett stället. Sedan satt Du en stund och byggde torn. Tre klossar blev det idag och Du klappade själv händerna åt Ditt mästerverk.
Nu sover Du och mamma håller på med bloggarna...jepp, det har blivit en till, Sist och minst. Hur ska detta gå?

Blivande storasyster!



Är Du lika glad i juni när det kommer en liten skrutt och tar en massa uppmärksamhet från Dig? Det är både skrämmande och underbart att vi ska ha en bäbis till. Hur ska det gå för Dig? Vi har trots allt planerat bra eftersom vi kommer att vara hemma båda två i sommar så vi ska hinna med de andra syskonen också! Än så länge är Du i alla fall lyckligt ovetande och njuter av att vara minstingen här hemma. Jag är bara i v 13 och är orolig hela tiden för allt som kan hända men vad jag längtar efter vår lilla bäbis!  

Din relation med Natta är helt underbar och jag blir helt varm när jag ser hur Du avgudar Din storasyster och hur hon tar hand om Dig. I morse när hon lyfte upp Dig så gosade Du in Dig i hennes famn, när hon tittar på I drömmarnas trädgård med Dig så kramar Du henne så som Du aldrig kramar någon annan och när hon busar med Dig så kiknar Du av skratt. Nu har storasyster precis nattat Dig och då blev det inget gnäll. Du litar på storasyster.

Igår firade vi storebror som fyllde tolv år! Hela klanen var här och det var jättetrevligt. Storebror har nu fått pengar till en ny bas och är överlycklig. Lilla Jonathan var här och det gäller att knycka honom eftersom vi är många som vill gosa med minstingen.


Busungen!

Äntligen börjar magen bli bättre! Igår åt Du nog mest av alla på kalaset. Du startade med en tallrik med köttfärs, potatis och grönsaker. Sedan blev det 2 eller 3 tallrikar till med köttfärs, yoghurt, majs, gurka och tomat. Efter det åt Du en massa glass och frukt. I natt vaknade Du två gånger. Vi gav Dig en flaska välling och sedan sov Du till klockan 06. Pappa tog Dig i morse och jag gick inte upp förrän klockan var över 8. Du gick in och väckte storasyster i morse....suck...

Idag blir det konsert i Växjö när storebror uppträder. Pappa och storasyster åker in men vi får se lite hur vi gör. Efter konserten blir det i alla fall julskyltningspromenad. Mysigt!

Plask, plask!







Det är viktigt att få undersöka vattenpölarna ordentligt! Jag tog bort Dig från vattenpölen när jag såg att där låg en död mask i...örk!

Idag har vi varit på vårdcentralen hos den jättegulliga barnläkaren, Roberto, tror jag han heter. Nu har Du varit riktigt dålig i magen i över mer än 5 dagar och jag vet inte hur många gånger sängen har blivit nerbajsad den här veckan! Jag grävde ur lite bajs ur din morgonblöja och tog med....charmigt... :) så de skulle skicka iväg det för provtagning. Du kan ju ha fått salmonella eller något. Sedan fick Du träffa en mindre glad tant som stack Dig i fingret. Du sa inget och blev mest irriterad över plåstret som hon satte på Ditt finger. Kunde de inte ha lite roliga barnplåster på vårdcentralen? Nej då, Du fick et stort brunt plåster som täckte hela fingret. I drygt en timme efter det var Du sysselsatt med att försöka "vinka" av det. Alla som tittade på Dig trodde att Du vinkade till dem och sa hej, hej och vinkade tillbaka...Du stirrade bara.

Igår var jag på mammamiddag. Det är så himla trevligt att träffas och bara sitta och prata en massa strunt. Tiden rinner iväg och jag var nog inte hemma förrän strax innan elva så det är en trött mamma idag. Pappa såg lite för glad ut när jag åkte iväg eftersom han äntligen kunde ägna kvällen åt en sciencefiction film....





Mammas rufsiga hår..



Även om Du är väldigt lik Din pappa så har Du i alla fall fått en sak efter mig....jobbig morgonfrisyr. Mitt hår står alltid åt alla håll och kanter och även lilla Du har märkliga frisyrer när Du sovit. På det här fotot ser man ju alla fyra tänderna där nere. Nu går det undan!




I morse hade Du bajsat igenom igen så det blev byte av sängkläder kl 06 i morse och pappa duschade Dig. Stackars liten! Nu är det fjärde dagen som Din mage är helt i uppror och nu får vi nog ringa doktorn snart. Vi stannar hemma från Stor och Liten idag så Du inte smittar de andra barnen. Jag tror i och för sig inte att Du smittar eftersom jag och pappa inte har blivit sjuka. Hemmamys hela dagen!

Idag ska Du få en pappa på pappret. Vi ska till soc och skriva under något papper idag på att pappa är Din pappa. Bättre sent än aldrig :) De har inte hört av sig eftersom det stod att vi var gifta! Märkligt....

Varför bygga pool?



Underbart med vatten även tråkiga höstdagar. Efter det här badet blev det bad inomhus. En lyckad dag för Dig med andra ord....

Läkarkontroll

Trött liten Agnes bärandes på sin kofta.

Idag var vi på en försenad ett-års kontroll. Läkaren kände och tryckte på Dig och Du satt så fint i mitt knä. Han tyckte att Du var så snäll så....och när vi var på väg ut från rummet så vinkade Du till honom utan att jag sa något. Du är märklig Du. Det blev inga sprutor eftersom vi har bestämt att Du ska få vaccinet mot svininfluensan i alla fall och tydligen är det inte bra att ta alla sprutor samtidigt. Först måste Du dock bli frisk. Du hade gått ner nästan ett halvt kilo på tre veckor och vägde nu "bara" 11 700 gram! Du är fortfarande 80,5 cm lång. Nu äter Du som vanligt men fy vad Du är dålig i magen. I morse när pappa tog upp Dig så hade Du bajsat ner hela Dig själv och Din säng. Snälla pappa slängde in Dig i duschen och sänggrejorna i tvättmaskinen så när jag vaknade en timme senare så var allt redan fixat! Lyxigt värre!

Idag blir det kokt torsk och ris till middag och i förmiddags fick Du en burk blåbärspuré. Tycker så synd om Dig när Du inte mår bra. Fast Du är lika glad och busig som vanligt.

Söta Du i Tyras klänning.

Det här med spegeln är fortfarande intressant. Du drar fram mössor, jackor, skor och vantar som Du vill att jag ska sätta på Dig och sedan rusar Du till spegeln och skrattar innan Du sliter av grejorna. Var kom det här ifrån?

Du och alla ankorna



Titta mamma!!! Ser du....en anka!
Sen blev ankorna fler och fler...

Du var för söt helt enkelt. Helt orädd. Ankorna bet i Dina byxor och Du brydde Dig inte. Skönt att Du inte verkar ha någon djurskräck men jag tror att Tarzan har varit till stor hjälp.

Ankmatning med en springandes Agnes var en ny upplevelse. Där är ju en liten bäck som är väldigt intressant också... Som Du såg ut när vi kom hem. Ankbajs på skorna och på byxorna. Mindre trevligt faktiskt men Du tyckte att det var jättekul och spännande att mata ankorna och nu härmar Du deras kvackande....så söt så söt...

Vår lilla tuffing...

Igår var vi och tittade på när storasyster spelade innebandymatch. Du var trött och gnällig så vi fick åka innan matchen var färdigspelad tyvärr. På kvällen blev det bad och mys framför I drömmarnas trädgård. Strax efter sex såg jag att Du var jättetrött och frågade om Du ville att mamma skulle göra välling så Du kunde gå och mysa med Pricken. Du backade omedelbart ner från soffan och gick ut i köket och väntade tills vällingen blev klar. Sedan småjoggade Du in till Ditt rum och ställde Dig vid sängen och väntade. Hur gullig får man bli egentligen? Mamma och pappa hade en riktig myskväll sedan och såg på två filmer i rad och käkade chips dessutom!!! Det var verkligen länge sedan! Fast det var två trötta föräldrar i morse.... :) Din mage är inte riktigt okej eftersom Du har bajsat 5 gånger under senaste dygnet....undrar om Du fick i Dig något skit när Du slickade på alla stenar igår när vi var ute och promenerade....

Äntligen!

Så söt i kläderna från Bibbi!

Jag säger som Gert Fylking...äntligen....skiner solen! Nu sover Du men när Du vaknar ska jag kasta i Dig en banan och sedan ska vi ut i det fina vädret och mata ankorna. Du gillar att gå själv när vi är ute och jag får absolut inte hålla Dig i handen.
Här vinkar Du hejdå till mamma när Du och pappa skulle gå på promenad.


När mamma hade feber och Du var snorig hade vi en mysmorgon i soffan framför Teletubbies. Det gäller att passa på när Du vill mysa för det händer inte så ofta. Fast igår kväll var Du riktigt gosig och kramades och pussades med pappa. Sedan parkerade Du och jag oss i soffan och tittade på I drömmarnas trädgård (som Du börjar gilla nu...framför allt när de dansar) och då ville Du vara nära, nära hela tiden och la Din kind mot min. Mamma njöt varje sekund av sin lilla gosiga, snoriga unge.


Om Du är trött och gnällig vid fem (vilket är nästan dagligen) så finns det ett säkert knep att få Dig på gott humör. Badkaret!


Även tunneln går hem när Du behöver muntras upp.

I natt sov Du 12 h i rad utan att vakna en enda gång. Märklig känsla. Du brukar sova hela nätter men de senaste veckorna har det varit oroligt och vi har varit inne och gett Dig nappen flera gånger per natt. För tillfället är det mycket trots här hemma och Du ignorerar totalt när vi säger till Dig att låta bli t ex fjärrkontrollen eller så svarar Du bara "NAJ" när vi säger "lägg tillbaka den". Igår hotade jag med att pappa kommer bli arg (det händer ju aldrig men det vet ju inte Du :) ) och då svarade Du bara "arg" och gick iväg med fjärrkontrollen. I morse kom Du gående tuggandes på en pommes och jag vill inte veta om Du hittat den i slasken eller på golvet....phu...

Igår var vi förresten på öppna förskolan och träffade de andra barnen. Du och Ebba är ett radarpar och ni verkar ganska lika i humör, kunskapen att knuffa andra barn och att hitta på hyss. Igår var det Du som gick in ett annat rum och drog fram en massa saker som Du inte skulle medan Ebba hejade på i bakgrunden. Ni är för söta! 

Vår lilla städerska...

Städa, städa, städa....

Du är så duktig på att städa och stöka här hemma. Igår hämtade Du kläder som Du ville att jag skulle ta på Dig och sedan skulle Du titta på Dig själv i spegeln....suck...vad ska det bli av Dig?!? Jag knöt i alla fall en scarves runt huvudet så Du såg ut som en liten påskkärring och när Du såg Dig själv i spegeln så tyckte Du nog att Du var jättesöt i tre sekunder eftersom Du log, la huvudet på sned och sedan drog Du av scarvsen. Din fleecetröja kommer Du bärandes på ofta under dagarna och sedan säger Du "brrrr" och vill åka bilen. Jag börjar äntligen känna mig pigg och tänkte att vi skulle ta en lång promenad tills jag såg att det (som vanligt) regnar. Detta jäkla regn!!!

I morse satt Du och tramsade vid bordet (la ut all gröt på bordet i stället för i munnen...) och struntade fullständigt i att jag sa till Dig så för första gången åkte Du ner på golvet trots att det var en massa gröt kvar på tallriken. Det blev en arg och ledsen morgon...phu...

Nu har Du upptäckt Ditt "smultronmärke" på armen och Du tycker att det är jättefint. Vi pussar på det och säger att "åååh, vilket fint smultronmärke Du har på armen" så Du kommer nog tycka att det är synd om alla andra barn som inte har ett så fint märke på armen :)

Roligaste leksaken här hemma är fortfarande tunneln och att leka kurragömma. Natta leker kurragömma med Dig och när hon gömt sig så går Du runt och säger "Nana". Ni är för söta och bättre storasyster går inte att få!!

Bus i tunneln

423caa0b10d37e626a5560d1783fce9c.png

Bus i tunneln är det bästa Du vet för tillfället. Igår lyckades Du ta Dig upp i soffan själv så jag kände att det ska bli ganska skönt att snart börja jobba:-) Vi har gjort misstaget att lära Dig kasta saker i slasken...som t ex saker Du hittar på golvet och bananskalet när Du käkat banan. Fast idag kom Du på att slasken är ganska intressant och kom helt plötsligt gående med ett bananskal. På golvet i köket låg ner fruktskal, snorpapper, gammalt snus mm. Underbara unge!


Du och jag, Skruttan...



Eftersom det nästan alltid är bara Du och jag så känns det ibland som om vi har vårt eget "språk". Jag VET att Du inte alltid "lyssnar" på mina blickar eftersom Du så gärna vill ha fjärrkontrollen själv men oftast så vet Du vad jag menar. Det kommer kännas konstigt när jag jobbar och pappa är hemma med Dig och ni hittar ert språk och era grejor. Jag kommer ju missa så mycket och pappa kommer vinna så mycket. Kan vi inte bara vara hemma med Dig båda två...typ alltid? Just det, det är det där med ekonomin.....men tänk om....



Underbara lilla Humpla. En dag när vi var ute i kylan tog jag med mig kameran och passade på att ta en massa närbilder. När jag stannar vagnen och vill fotografera Dig brukar Du gnälla och bli skitsur så nu hade jag med mig kex så vi kunde mata ankorna. Sedan hade jag sådan tur eftersom tåget susade förbi och det är JÄTTESPÄNNANDE med tåg. Man ser nästan på Dig hur kallt det är ute. Jag höll på att frysa ihjäl!

Idag är vi hemma och tar det lugnt och försöker kurera oss. Mamma är inne på dag fyra med feber. Nu har Du också feber fast Du är väldigt förkyld också! Du verkar dock helt oberörd utan härjar på som vanligt. Du har varit lite arg hela morgonen och alla saker sparkas på och kastas iväg. Saker som ligger på bordet vräks ner och Dina dockor har fått sig några smällar. När vi säger till Dig skriker Du "NAJ" vilket vi tolkar som ett skånskt "nej"....så söt, så söt. Vi lever ett eget liv den här helgen, Du och jag, för att försöka undvika att smitta resten av familjen. Nu har Du somnat så nu ska jag också lägga mig lite... 

Den 30 oktober kl 06.00


Influensan?

0-3a15ec41689db79cba1ce76b47a452a3.png

Influensan? Nere i Skåne. Du är snorig och lite febrig. Idag blev det min tur. Helt slut men vet inte om jag har feber. Sov precis i över en timme och Du har sovit i snart tre timmar. I morgon kör vi till Småland.


Mys i soffan





En kväll hade Du och jag mys i soffan med riskaka och Teletubbies. Du tyckte det var jättetufft att sitta/ligga i soffan och få tugga på en riskaka samtidigt. Första gången Du fick smaka riskaka och jag hade ingen naturell hemma utan Du fick faktiskt testa en med ostsmak. Den gick hem.... Detta var någon vecka sedan och nu har vi naturella hemma och även dessa gillar Du. Nu är vi nere i Skåne och Du går runt i ett par lila benvärmare hela tiden som mormor stickat till Dig...så söt, så söt!

Sovmorgon!


Idag hade vi sovmorgon! Vi sov till kl 07 och det var helt underbart. Pappa sov till kl 08 trots Ditt skramlande här hemma....han kan sova trots ljud och ljus medan Du och jag är väldigt lika. Liv och ljud innebär att det är dags att vakna och vi vaknar båda väldigt lätt. Idag var en tyst morgon och vi lyckades sova länge båda två. Fast igår sov Du till halv sju och jag till kvart i sju så vi är inte uppe kl 05 längre...


Det märks att Du är av det kvinnliga könet eftersom Du har kapaciteten att göra två saker samtidigt, kolla film på datorn och klappa Tarzan...simultanförmåga!

Till lunch idag blev det en tragisk måltid, pulvermos, fiskpinnar och kokta grönsaker. Du åt fyra fiskpinnar och gillade tydligen det också. Det är mycket frukt numera eftersom det blev väldigt, väldigt mycket fruktsallad över från kalaset igår.

Vår älskade lilla Agnes har börjat gosa allt mer. Mammas båppar funkar som kuddar när Du är trött...mysigt :)

I morgon bär det av till Skåne!!!


Kalas för kompisarna


Det kändes nog märkligt för Dig när kompisarna var här och härjade med Dina leksaker. Du har ju börjat visa lite "mitt, mitt, mitt-tendenser".

Halv tio på förmiddagen stormade de in. Fyra mammor och fem barn kom på Ditt kalas. Du började med att dra i sönder ett jättefint halsband som Du fick. Kompisarna dök ner bland Dina leksaker och sedan var det full rulle. Vi fikade och skvallrade lite i vanlig ordning....väldigt trevligt. Nu undrar jag mest varför jag inte videofilmade mer? Det var ju så kul att se alla barnen dra i leksakerna, knuffas, kramas och ge varandra arga blicken. Alla barnen är ju för söta. Vid lunch vad Du så trött så Du visste inte hur Du skulle göra. Barnen var ju här och då kan man ju inte bara lägga sig! Du gick i alla fall och hämtade Din snuse och napp och sedan gick Du runt här och mös lite, la Dig på golvet och rullade runt och satt lite i mammas knä.

Viktor (ensam kille bland tjejerna idag), Ines och Alice.


Nyvaken Ebba som nog undrar var hon har hamnat....inte alla dessa ungar igen tänker hon nog :)


Agnes, Lovisa (väldigt duktig storasyster till lilla Ines), Alice och Ines.


Lovisa, Ines, Viktor och Alice.


Agnes försöker nog förklara för Viktor att tunneln är jätterolig om man kastar sig på den...

Nu börjar Du vakna efter drygt två timmars sömn...mamma har hunnit röja undan det värsta.

Vår grötäterska!


Kan själv!


Nu kan Du mycket själv (enligt Dig själv). Fast övning ger färdighet och i morse åt Du gröt helt själv för första gången! Innan har jag haft så roligt åt att när Du äter så ska Du själv fixa det men Du har inte lyckats få upp maten på skeden så då har jag fått skeden. När jag har "grävt upp" mat på skeden så har Du alltid tittat bort som om Du inte vill veta av att jag hjälper Dig. Idag kopplade Du dock att maten ska grävas upp och att den inte hamnar på skeden när man bankar med skeden i tallriken. Underbara Du äter själv!



I söndags var vi ute och promenerade på gräsmattan i det kalla vädret. Du hade massa, massa kläder på Dig och kunde inte resa Dig när Du trillat. Vi gungade, tittade på flaggan och busade på gräsmattan.

Lunch på hamburgarställe funkade för Din del.

Igår vaknade Du kl 05 så då kände jag att det skulle bli en så'n dag.... Vi åkte till Kalmar och hälsade på mammas jobb. På polisen härjade Du runt i korridorerna och verkar inte sakna Din mamma det minsta. Alla rum har ju glasrutor som är roliga att smaka och banka på. Du visade mammas kollegor att Du kan räcka tunga...mamma blir ju så stolt :)

Sedan körde vi till länsstyrelsen och hälsade på mammas förra jobb. Där härjade Du runt på Zeinabs rum och sedan for Du runt i matsalen. Jag försökte få Dig att sitta still och äta banan men oj, vad spring Du hade i benen. Alla russinen for ut på golvet och då visade Du dem att Du kan STÄDA och sedan gick Du runt och sa ÄDA hela tiden.

Du var trött och hungrig när vi körde hem. Trött mamma och ledsen Agnes...phu... Jag åkte till Kalmar för att flytta min cykel men det glömde jag så klart!!! Suck....

Oj, vilket kalas!!!


Oj, vad Du har firats! I lördags var vi 24 personer här hemma och firade vår ett-åring. Du njöt av att vara i centrum och det fanns hela tiden någon som kunde pyssla med Dig.

Du fick dockvagn med docka, påslakan, lektunnel, kanin med hjärtan till, vantar, skyddsängel, 4 böcker, fingerfärg och block, massa duplo, pengar, nalle med filt till, krokodilgosedjur, mössa, pippitröja, luvtröja, kulram, teletubbie, telefon, tamburin, pussel, leksaksklocka, tågleksak, 2 koftor, 2 par byxor, 3 par strumpbyxor, tights, 3 klänningar, 5 par strumpor, nattlinne, pyjamas, tröja, stickad kofta med coola benvärmare till, xylofon och en massa fina kort. Faster hade gjort ett eget kort och skrivit så fint så mamma blev helt rörd.


Din lillkusin Jonathan är så söt men Du vill inte vara nära honom. Rörde han vid Dig flyttade Du Dig snabbt och visade....TA BORT HONOM...vad ni kommer ha kul tillsammans om några år!

Mormor och morfar hade köpt jättefina och goda tårtor!

Vi sjöng för Dig och då klappade Du händerna! Du gillar att vara i centrum.....

Äntligen fick vi ha flaggan på bordet! Du gillade tårtan och börjar bli duktig på att äta själv men vi får gärna hjälpa Dig med att lägga maten på skeden.

Av faster med familj fick Du även en luciakrona. Hur söt får man bli liksom....

Tunneln är väldigt rolig men för tillfället är den superskön att kasta sig på. Även Tarzan gillar tunneln...

Igår byggde Du och pappa med Ditt Duplo (mest pappa) och Du kommer ha nytta av det i många år framöver. Min rygg pajade dagen innan stora kalaset så stackars pappa har fått bära det mesta och göra allt här hemma. Jag kunde inte ens lyfta in tallrikar i köksskåpet. Mormor bytte blöjor på Dig hela dagen vilket Du tyckte var helt ok. Säger vi till Dig att vi ska byta blöja så går Du till skötbordet. Du är så klok och Du hjälper gärna till med att städa här hemma....

Ett år....vad fort det gick...vår lilla, lilla Agnes har blivit stora tjejen och leker mest själv med sina grejor numera.


RSS 2.0