Titta Jenny!

Nu passar de fina kläderna Du köpte!!!!
Igår var vi hos farmor och farfar och pappa tog en massa fina foton på Dig som han ska fixa.
Det är helt underbart att få följa Din utveckling. Du göra nya roliga saker varje dag. Igår sa Du första meningen med tre ord. När vi satt och åt frukost så pekade Du ut och sa "där pappa bil". Sedan trillar det ut ord hela tiden så jag vet inte vilka Du har sagt innan och vilka som är nya fast ett nytt uttryck har Du lärt dig..."LALO" Det betyder love you och det säger Du när Du vinkar, säger hejdå och kastar slängkyssar. Vi trodde ju att faster Moppan skulle vara hos farmor och farfar igår och Du hade ju lärt Dig att säga "Moppan dansa" för ni hade ju så kul sist när ni träffades och hon dansade med Dig men hon var inte där! Fast kusin Jonathan var där och ni lekte så fint på golvet. Efter ett tag tyckte Du att han inte fick ha Dina leksaker så det kan nog vara nyttigt för Dig att börja på dagis! Du har fått plats på Smultronet! Det passar ju alldeles utmärkt för vår lilla smultronAgnes. När vi åkte till farmor och farfar sa Du helt plötsligt Muuuuu...där var ju en massa kossor på ängarna!
Jag undrar om Du inte har någon gen från min kompis Sussie eftersom det är lite väl mycket städpolis över Dig ibland. En dag kom Du traskandes med ett glas som jag hade glömt på soffbordet. Utan att jag sa något så öppnade Du diskmaskinen, satte in glaset och gick därifrån....ordning och reda!
Nu ska mamma vila lite!

Konstnär?

Sista lugna fredagen? Jag känner att jag passar på att ge Dig all uppmärksamhet nu eftersom jag vet att det snart finns en lillebror som kräver min uppmärksamhet. Igår var vi i Växjö och Du var väl inte speciellt rolig i affären! På Maxi åkte Du vagn och det fungerade hyfsat även om Du tycker det är tråkigt. När Du fick hjälpa till att KASTA sakerna i vagnen så blev det roligare helt plötsligt. När vi skulle inom på Netto så fick Du gå i affären....det gick inte så bra! De hade ju ingen kundkorg med hjul på och efter ett tag kunde Du ju inte bära den. Dessutom slängde Du ner allt möjligt i kundkorgen och när vi plockade ur och sa till Dig så kastade Du Dig på rumpan i affären och visade tydligt Ditt missnöje. Du vill ju hjälpa till!!! Det trillade krokodiltårar och jag blev arg så det hela slutade med att jag bar Dig ur affären och pappa fick handla själv. När vi kom till bilen förklarade jag att Du kommer få åka vagn ett bra tag till eftersom Du bara gapar och skriker annars. Det var en tyst Agnes i baksätet som satt och tröstade sig med napp och snuse....
Så mysigt att sitta och rita med pappa vid köksbordet! Titta på pappas halva ögonbryn! Så kan det gå när man ska göra sig fin....hihi.... Du älskar att rita och pappa har ju så mycket ljudeffekter för sig när han ritar!
Igår när vi kom hem efter vår shoppingtur så knallade Du in på Ditt rum. Efter ett tag såg jag Dig komma ut, vända Dig om, vinka, säga hejdå och göra slängkyssar. Jag blev lite fundersam och fråga om Du sa hejdå till rummet. Du tittade helt oförstående på mig och svarade näää och då frågade jag om Du sa hejdå till dockan? Näää, svarade du igen.....POOO! Det borde jag ju förstått...att det var Po Du sa hejdå till. Du hade slängt Po i sängen och det är väl självklart att även han ska få slängkyssar och vinkningar när Du lämnar honom själv på rummet. Helt logiskt!
På kvällen beställde vi mat och åt framför TV:n. Du fick dricka bubbelvatten ur ett vinglas och vi hade det så mysigt. Du är så himla duktig. Det är ju då det här med papper! Du är tokig att snyta Dig och torka. Igår spillde Du bubbelvatten i soffan och for iväg till toan för att hämta papper. Sedan torkade Du och torkade men vattnet försvinner ju inte från en tygsoffa och Du hämtade mer och mer. När vi sa att det gör inget och att Du skulle sätta Dig så såg Du nästan kränkt och ledsen ut och det krävdes mycket övertalning för att Du skulle låta det vara.... Vi försökte få Dig i säng vid åtta-tiden men eftersom Du sovit i bilen en stund så var Du illpigg. För första gången fick Du följa med ner i källaren och vara med på vårt fredagsmys. Vi tittade på film på projektorn och åt chips. Du var helt fascinerad men skötte Dig exemplariskt. Fast Du blev lite rädd en gång när det var lite otäckt. Strax efter tio sov både Du och jag i ena soffan. Mätta och belåtna. Vad mysigt det är! Vilken förmån det är att få vara med Dig varje dag och nu kommer jag få vara hemma ett helt år till!!!!

Inte utan min mysse...

Nu är Du ute och promenerar med pappa, eller rättare sagt Du åker vagn och pappa promenerar. I morse vaknade Du halv sju och det första Du sa till mig när jag la Dig på skötbordet var "gunga?". Jag förklarade att först skulle mamma dricka kaffe och vi skulle äta frukost osv. Du letade själv fram Dina vinterstövlar och satt och kämpade med dem en bra stund innan Du gav upp. För en stund sedan satt vi och ritade vid köksbordet. Du ritar lite streck och sedan kan det vara precis vad som helst i Din värld. Idag ritade Du Zacke, Natta, blomma, Tarzan, fisk och tomten. Du blir lätt kränkt och arg/ledsen när Du gör "rätt" men det ändå blir fel. I morse tyckte Du att Du var lite snorig och drog långa pappersbitar från toapappret, snöt Dig och kastade ner det i toastolen. När Du var inne på tredje snytningen tyckte jag att nu räcker det och snöt Du Dig i luften för att visa att där visst det fanns mer snor och när jag sa nej igen så blev Du upprörd....för vi brukar ju tycka att Du är så duktig som snyter Dig själv.... Som mamma tycker jag naturligtvis att Du är väldigt klok och duktig. En dag satt Du och tittade i en bok och då var där en konstig drake och Du utbrast BUMPA och jag fattade inte först men sedan föll det på plats, draken i Bolibompa så klart! Du älskar att hjälpa till med allt här hemma och förklarar på Ditt vis när. Tarzan får inte vara på bordet och är han det så säger Du "nej bord". Du har humor och kan säga "bajs" när vi ska byta blöjan men när Du väl ligger där så kan Du säga "nej bajs....kiss" för Du hade ju inget bajs i blöjan. En dag envisades Du med "dansa rum" för Du ville att vi skulle gå in och dansa i vårt sovrum. För några dagar sedan åt Du vindruvor och kiwi. Efter ett tag räckte Du ut tungan och sa ääääh....kiwin gjorde väl att det kändes strävt och äckligt på tungan. Du försökte pilla bort från tungan men där var ju inget. Pappa tvättade av Dig och tungan men det försvann inte så tillslut fick Du gå och titta i spegeln om där var något. Hur söt får man bli liksom....där stod Du framför spegeln och gapade stort, räckte ut tungan och letade efter något....
Gräsklipparen som Du fick av Bibbi används flitigt både inomhus och utomhus....
Hur var det nu man gjorde?
Om du får välja så blir det lekplatsen, gunga, ligga på gräsmattan (allt som händer ute är roligt!), dansa, rita, bada i badkaret (fast i morse duschade Du och jag), bygga lego, leka med dockorna eller Po (Teletubbies) och då ska de ha rena blöjor, dansa, åka dockvagn eller matas. Du gillar att sjunga och senaste tillskottet är "ooajajajaj buff". Igår när vi dansade till Elvis "don't" så sjöng Du också dånt, dånt, dånt.... Vi pratar mycket om lillebror nu och Du lyssnar nyfiket men har ingen aning om vad som väntar. Igår hade jag värsta ångesten och tänkte "vad har vi gjort?". Hur ska vi få Agnes till att förstå att hon kommer vara lika viktig som innan även om det kommer en liten skrikande lillebror och stjäl uppmärksamhet. Hon är väldigt mammig för tillfället och vill att mamma ska byta, följa med ut, hämta dricka, borsta hennes hår osv. Vi ignorerar det och låter henne inte bestämma vem som ska göra vad men det är lite annorlunda när hon kryper upp i soffan med snuse och napp och vill vara nära mamma....då gosar jag järnet för det hör inte till vanligheterna! Känner Du att något är på gång? Hur ska det bli när jag inte kan lyfta Dig och när jag kommer ta hand om lillebror? Mycket tankar som snurrar men Du är inte den första i världshistorien som får syskon vid 1,5 års ålder så det löser sig nog....men lite oroligt är det! Ni kommer förhoppningsvis ha väldigt roligt tillsammans om några år!

Underbart. Finns det något vackrare än ett...

dsc03934 (MMS)

Underbart. Finns det något vackrare än ett sovande barn? Så avslappnad... Du sov middag i mammas och pappas säng och jag kunde inte sluta titta på Dig. Så rosig om kinderna och så varm och go'... Idag har mamma varit hos tandläkaren. Jag lagade ett hål och blev ruinerad men jag är väldigt stolt över mig själv som vågade gå till tandläkaren! Pappa har hyrt släp och slitit som ett djur med att få undan en massa skräp. Dessutom har vi hunnit städa idag! Du hjälpte mamma med städningen men helt plötsligt var Du ute på gräsmattan och härjade. Du har Dina egna projekt hela tiden.... Helt underbart att bara sitta och titta på Dig.


Första utomhusbadet för i år...

I lördags var det dags! Då åkte badbaljan fram... Lyckligare unge får man leta efter!
Du är inte rädd för att plaska i alla fall...
Hur ska alla bollarna få plats?
Det gick!!!!
Arga blicken!!!!
Fast visst rycker det lite i mungipan.....busunge!!!!

Sista arbetsdagen för mamma. Märklig känsla. Längtar hem till min lilla goa unge men det är ju kul att jobba också. Fast nu ska jag njuta av Dig och lillebror i ett helt år!!!! Igår satt vi och kollade på Saltkråkan och Du gosade in Dig i soffan med filt och allt. Där satt Du i bara blöjan och följde äventyren i skärgården. Det går inte att låta bli Dig ibland och igår var jag bara tvungen att pussa på Dig hela tiden....fina kloka Agnes. Du tycker nog att mamma är lite jobbig ibland :)

Det är mycket ritande för tillfället. I morse satt Du och ritade vid köksbordet. Oftast förklarar Du vad det är Du har ritat. Det kan vara en fisk, blomma, mamma, pappa, Danne, Tarzan, tomten, bil...ja alla streck blir något och Du förklara gärna vad det är......

Dancing queen...

Vår egen lilla dansande Agnes....

En helg med mormor och morfar...

Mormor och morfar har varit här helgen och hjälpt mig med Dig. Pappa och syskonen har varit iväg så jag behövde lite "lyfthjälp" med Dig eftersom min rygg inte är vad den borde vara. Sedan var det skönt att ha dem här ifall lillebror bestämde sig för att titta ut....men det gjorde han inte. Vad mysigt vi har haft det. Morfars knä är skönt att sitta i. När Du vaknade i lördagsmorse kallade Du på mormor och inte mamma....märkliga unge :) Jag tror mormor var ganska stolt faktiskt.
Oj så roligt det är att åka kaaa....
Det var sååå varmt ute och när man härjar som Du gör så blir man alldeles blöt i håret....
Då kan man gå till mormor och få dricka och sitta och pausa lite....
På lekplatsen hittade Du en docka som Du lekte mamma till. Först fick dockan gunga och sedan kämpade Du med att klättra upp med dockan på klätterställningen...
Det var ju viktigt att dockan också fick åka med....fast Du slängde ner dockan först och åkte sen efter...
Underbara unge. Vad mysigt vi har haft det hela helgen. Vilket väder det har varit och Du har haft tre vuxna som har pysslat om Dig hela tiden....mysigt!!!!

Håll i hatten!

Hur skall det bara gå för den lilla tullan när pappa skall bort hela helgen med storasyskonen för att fira farfen.
70 år fyller han och vi skall till Aspö. Pappa är också orolig för att Emil ( lilleboen ) skall komma denna helgen.
Det kommer att bli full rulle för dig eftersom mormor och morfar har kunnat slita sig från katterna den här helgen, så håll i mössan.

Babblarna

Att titta på Babblarna på datorn är fortfarande väldigt roligt. Nu sjunger Du med och kan namnen....
UPP MED HÄNDERNA ALLIHOPA sjunger de....
Dansa och klappa takten....då går det ju inte att sitta still längre utan det måste dansas och hoppas i sängen!
Full koll på Babblarna på datorn samtidigt... Tuffa lilla tjej i Barcelonatröja från mormor och morfar. Vad som står på ryggen? Ibrahimovic så klart.....
Oj, vad det tar på krafterna att dansa och sjunga...sedan så är ju mammas och pappas sängar så sköna.
"Nej, nu får jag nog läsa lite om vad jag ska göra med alla mina besparingar....."
Nyklippt och allt....luggen blev lite kort och jag ser nu att det ser ut som en klassisk hockeyfrilla men det gör det inte i verkligheten...inte alltid i alla fall. Allt klär en skönhet. Barcelonatröjan är mysig men varm. En dag somnade Du i den och när Du vaknade på eftermiddagen så var Du helt genomsvettig och väldigt törstig.
Idag har Du och pappa klippt gräsmattan. Du blev lite rädd för pappas gräsklippare eftersom den lät så mycket. Din gräsklippare har ett behagligare ljud. I kväll cyklade Du och pappa ner till idrottsplatsen och kollade lite på när Natta tränade fotboll. Det var länge sedan Du åkte cykel men det var hur kul som helst och Du ville "mea". Sedan har Du hjälpt mamma städa idag. Du har Din disktrasa och jag min. Det är väldigt viktigt att den är blöt och Du torkar gärna bord, TV och golv. Din disktrasa har tyvärr en förmåga att smaka väldigt gott eftersom Du gärna går runt med den i munnen...suck... Idag kollade vi även på youtube på alla filmer med Dig. Oj, vad Du tycker det är roligt. Du skrattade jättemycket när Du var liten bäbis och får smaka någon burkmat som Du verkligen inte gillar och fryner och slår handen i bordet. Vi såg nog den filmsnutten 10 gånger....
Tur att inte barnavårdsnämnden såg det här......

Övning inför vad som komma skall.

Det är bra, man skall inte bära lillebror i ena benet. Man skall sitta stilla.
Du är så duktig.
Det är ju klart att lillebror skall ha halsband.
Såja, vad fint det blev. Nästan lika fint som när Tarzan fick låna ditt halsband förra veckan.
Pappa hann inte ta något kort för Tarzan var inte riktigt bekväm med halsbandet runt magen.

Orolig natt.

dsc03916 (MMS)

Orolig natt. Lilla Skruttelutta vad Du har härjat i natt. Så ledsen och orolig. Jag la mig i soffan till slut och i morse när jag gick in i vårt sovrum så sov Du så sött hos pappa. Vad fina ni är! Idag har Du varit hos örondoktorn. Enligt Din pappa så höll Du får på att somna men det var inget fel på Din hörsel! Igår hjälpte Du mig putsa fönster. Äntligen var det gjort. Sen kom regnet... Min rygg är helt värdelös så det blev mest ryggläge efter fönsterputsningen. Du verkar dock ha oändlig ork! Igår var Du riktigt gosig och jag fick många, hårda kramar och bitpussar på kinden. Jag njuter varje sekund och hur trött jag än är så räcker det med ett leende från Dig så kommer lite ork tillbaka...men fy vad Du är envis...och söt. Det sista jag sa till Din pappa innan vi somnade var "åh, vad jag längtar efter Agnes"...då visste jag inte att det skulle dröja några timmar bara tills Du skulle vakna... Älskade lilla fis. Snart kommer jag hem.


Sista Skåneresan

utan lillebror! Oj, vad uppmärksamhet Du fick under några dagar. Så många besök och alla gör som Du säger....hmmm... Du är så tacksam för alla som visar minsta lilla intresse och tar dem i handen och promenerar iväg. Vilken härlig tur trots allt regn. Vi hann träffa Bibbi (oj, vad Du leker med gräsklipparen som Du fick!), morfar från Ystad, morbror Danne och Maria, Mia och Lars, Jenny och Ola och sedan har Du sysselsatt mormor och morfar i stugan hela tiden...
Du älskar att vara ute och vill aldrig gå in!
Du tjatar minst 10 gånger om dagen att Du vill gunga och hälften av gångerna så hämtar Du skorna för att visa att Du vill UT!!!
Vilken lyx att få gunga på gunghästen ute på gräsmattan!
Det är mycket projekt nu. Ett av dem är att samla, flytta och hämta stenar. Saker ska vara i en viss ordning också....t ex så skulle alla napparna ligga med suggrejen uppåt i fönsterkarmen...viktiga saker.
Morbror Danne leker gärna doktor eller tittar på film med Dig.
Du är för rolig och tänker så logiskt ibland. En dag hittade Du en krämtub på morfars nattduksbord och skakade den. Den var nästan tom och Du sa bara TOM och sedan knallade Du iväg med den. Jag kände att det var läge för att kolla var Du gjorde av den och såg till slut att Du hade kastat den i soppåsen. Helt logiskt ju! Den var ju tom och skulle kastas. Gulliga lilla unge.... Du och Bibbi var ute och hoppade i vattenpölarna en dag när det kom en störtskur. Du hade regnkläder men det hade inte Bibbi! Jag har mest sovit och tagit det lugnt och försökt vila. Nu börjar jag få härligt svullna ben också...skitsnyggt... Pappa har förresten klippt Dig. Det blev.....kort lugg! Söt!

En stund på toan...

Det var en gång en liten Agnes som själv drog fram lilla sitsen till toan och tydligt visade att hon ville sitta på den stora toan. Därefter tog hon av sig strumporna och slängde in dem i smutsen på eget bevåg (vilken tur att vi andra inte slänger in strumporna varje gång vi går på toa...) och sedan hjälpte hennes mamma henne av med byxorna och blöjan. Hon ryckte genast tag i en tidning och var så mallig när hon fick sitta på stora toan. Hon visade även var mamma skulle sitta (på golvet) medan hon, prinsessan, satt och försökte uträtta sina behov.
När tidningen började bli tråkig kom hon på att hon ju faktiskt hade varit hos doktorn och fått spruta så då fick hon visa sitt plåster för mamma.
Efter ett tag började Du nog undra hur länge Du skulle behöva sitta där...vad var syftet liksom? Pappa satte på kranen och mamma sa kssssss och Du ville mest hoppa ner.
Tills Du kom på att toapapper är ju kul! Det brukar mamma och pappa använda när de sitter här... Mamma sa till henne att pappret använder man när man är färdig men Du hade ingen aning om vad färdig var så Du tog en bit papper och slängde ner i toastolen, sedan var Du färdig...

Bajsa kl 05?!? Jepp, Du vaknade verkligen...

dsc03893 (MMS)

Bajsa kl 05?!? Jepp, Du vaknade verkligen tidigt i morse. Pappa bar in Dig i vår säng och Du låg så fint och gosade med Din snuse. Jag bestämde mig för att gå ner i källaren och lägga mig och då fick Du fart. Det visade sig senare att det var bajsning på gång som gjorde att Du vaknade så tidigt. Du har kommit in i en kvällsrytm som vi inte riktigt gillar. Nu somnar Du inte förrän halv nio vilket är lite sent. Fast Du är bra på att sysselsätta Dig och igår hade Du lekar inne i prinsesstältet. Även Tarzan var med. Ni är för söta tillsammans. Du gillar inte tecknad film utan det ska vara riktiga barnfilmer. En dag kollade vi på Lotta på Bråkmakaregatan och Du satt helt paralyserad. Jag antar att Du såg hur man ska göra när man blir arg i alla fall (kasta saker, stampa i marken och skrika). Det kommer nog snart...


Låååång tjej...

Vackra lilla Agnes!
Idag var pappa och övningskörde med storebror så Du och jag passade på att vila lite tillsammans. Vilken tur att vi inte har Dig i sängen alltid för då hade jag inte sovit många sekunder. Du ligger helt stilla när Du sover men det är inte lätt att sluta titta på Dig. Helt avslappnad och rosig om kinderna och andas så ljuvligt. De få tillfällen Du sover i våra sängar gäller det att passa på och njuta för egentligen så gillar Du Din egen säng bäst.
Det är inte konstigt att Du växer ur Dina kläder fort för Du har blivit väldigt lång! I fredags var pappa på BVC med Dig och då fick Du Dina ett-års sprutor (jepp, ett halvår försenat men Du var ju sjuk hela våren) och så blev det mätning och vägning. 90 cm lång och 14 kg! Du är alltså nästan lika lång som en 2,5 åring och nästan 10 cm längre än jämnåriga! Långa fina gumman. Sprutorna gick bra även om den andra gjorde ont. Sedan ville Du inte gå därifrån för där fanns ju så roliga leksaker.
Vilken envis liten tjej vi har. Det har ösregnat hela helgen men vi begav oss ändå till lekplatsen så Du fick härja lite. När vi kom hem så skulle vi gå in men det ville verkligen inte Du. Det slutade med att både jag och pappa gick in och Du stod kvar i regnet med Din snuse. Pappa öppnade fönstret och kallade men Du rörde Dig inte en meter. Till slut fick jag ge med mig och gå ut och fråga vad Du sysslade med "GUNGA" var Ditt svar. Du ville gunga hemma också trots att vi gungat med Dig en timme på lekplatsen. Jag fick bära in Dig... Vill Du inte göra något så struntar Du i det och då funkar varken smicker eller "hot". Du bryr Dig helt enkelt inte. Igår gjorde Du "ultraljud" på min och pappas mage. Min mobil var något instrument i Din värld och sedan satte Du den mot våra magar. Underliga lekar men Du hade väldigt roligt.

Moppan titta inte!

En gång när pappa var liten och hans lillebror Andreas var lika gammal som du är nu, gick vi allihop på en äng i skåne. Hovshallar eller nåt hette det tror jag. Plötsligt ropar Andreas till och säger: - titta en pinne!
Det var ingen pinne utan en liten huggorm. Den slingrade till och han tyckte väl det var obehagligt, så innan din pappa hann fram hade Andreas kastat iväg "pinnen" som snabbt försvann i gräset.
På väg till stora stenarna låg den där i solen och gassade.
Det var inte du som fick syn på den men, du gick alldeles bredvid.
En smal men lång huggorm!
Den slingrade lite med.
Pappa tyckte det var spännande, men du brydde dig inte om ormen. Du ville klappa den.

Ensamlek i trappan

Din mamma är trött och jäkligt gravid vilket Du tycker är såååå tråkigt. Du löser det dock på Ditt sätt och sysselsätter Dig själv med hjälp av en liten trappa....fram och tillbaka...

Vad fort det gick...

Hur gick det här till? På bilden är Du inte ens ett dygn och nu är Du drygt 1,5 år. Tänk, jag hade ingen aning vad som väntade...att det här lilla knytet skulle bli en fin och klok Agnes så småningom. Lika märkligt är det att vi snart har en liten till. Jag sa till Din pappa häromdagen att det känns konstigt att man har så mycket kärlek att ge. Jag tror att kärleken till ens barn är den största kärleken eftersom den är helt ovillkorlig. När man har ett barn så känns det helt otroligt att man ska ge det barnet lika mycket kärlek. Helt plötsligt så bara finns det mer kärlek att ge....oändligt mycket...och det känns tryggt och bra. Barnen ska få mycket kärlek och lika mycket. I tonåren kommer de antagligen inte uppskatta min "kärlek" och omtanke utan då handlar det om andra saker de vill ha och jag kommer vara en elak mamma som inte fattar något.... :)
Du pratar himla mycket nu. Du säger Ditt eget namn så gulligt så.... Anje (Agnes). Du säger nej till allt och springer runt och skriker bajs när Du har kissat i blöjan. När Du är hungrig blir Du grinig (precis som mamma) och i kväll åt Du yoghurt för att två timmar senare trycka i Dig FYRA korvar och några tomatbitar. Vi var alla imponerade! Sedan rusade Du ifrån bordet och skrek BOMPA (Bollibompa). Den enda gången Du säger jaaa är när det är något som Du verkligen vill, som idag när Zacke frågade Dig om ni skulle gå ut och gunga! Allting som Du inte kan säga ordet för är DENNA och sedan pekar Du. Härmlekar är väldigt kul och helst vill Du att vi ska härma Dig i alla rörelser för då tjuter Du av skratt. Den senaste tiden har Du blivit väldigt medveten om Din omgivning och låter Dig inte styras. Du väljer själv vad Du vill göra och vem Du vill ska följa med. För tillfället är det väldigt stort att få vara med storebror. Du älskar att sjunga men vi förstår inte alltid vad Du sjunger. Imse vimse går hem och även Babblarna. Du vet vad alla i Babblarna heter.
Ibland kan jag bara sitta och titta på Dig och nästan spricka av stolthet. Min fina lilla unge med busig/trotsig blick och rufsigt hår. Hur kunde jag få något så fint? För tillfället är Du väldigt kramig och sitter gärna i mitt knä vid köksbordet eller ligger i sängen och gosar och pratar. Jag njuter av varje sekund och ibland önskar jag att jag kunde stanna tiden. Det går för fort.....men jag njuter!

Fina Agnes.

I morse vaknade Du kl 6. Då var jag i duschen så pappa hämtade in Dig och la Dig i vår säng för lite gos. När jag kom in i sovrummet så klappade Du på min kudde och visade att mamma skulle ligga där. Jag la mig och förklarade att jag skulle åka tåg och jobba idag men att det snart är helg och då kommer jag vara hemma. Du tittade på mig och sa NEJ TÅG... Sedan tog Du min hand och låg och tittade på mig. Usch vad jobbigt. Ibland undrar jag vad jag håller på med. Hur kan jag lämna den här underbara ungen för att åka och jobba? Är några pengar värt det? Snart har jag ett helt år med Dig och lillebror...
Det är mycket Saltkråkan nu. Du älskar det! Sen är det mycket prat med/om mormor. Du tar min stegräknare och låtsas att det är en telefon.... Tarzan och Du är verkligen kompisar. Igår hoppade han upp till Dig i soffan och la sig på filten på Dina fötter. Du klappade honom så fint samtidigt som Du fortsatte titta på Saltkråkan. Fast han är inte lika populär när han gosar med mig i sängen. Då blir Du lite avundsjuk och försöker gärna trycka Dig mellan oss. Pussar jag Tarzan så ska minsann Du också ha en puss.
Hoppas det blir fint väder i helgen så vi kan åka "rsch-ka" på lekplatsen!

Hjälpa till.

Det är viktigt att få hjälpa till. Du blir jättearg om vi bär in matkassarna i köket när vi har varit och handlat. Matkassarna ska ställas i hallen och sedan ska Du bära in varorna. Du gillar även att hjälpa mamma att städa och plockar med glädje undan från bordet och ställer sakerna i diskmaskinen. Jag är väldigt imponerad över att Du redan har koll på var besticken/glasen och tallrikarna ska vara i diskmaskinen!

Arga leken

Vi har en liten tjej här hemma som är väldigt duktig på att göra "arga blicken"....fast hon är inte arg...men vi skrattar ju så vi kiknar och då blir det väldigt roligt att se arg ut.

Söndagspromenad.

dsc03855 (MMS)

Söndagspromenad. Igår var hela familjen samlad. Först åt vi glass och sedan låg vi och hade det skönt i solen på en stor "gröning". Pappa och storasyskonen sprang och jagade varandra och Du försökte hänga med. Jag låg mest och försökte andas...det börjar bli lite jobbigt med magen nu... Underbar dag och det var så roligt att även Zacke var med. De är så fina Dina syskon och de är så gulliga mot Dig! På förmiddagen var Du och jag på lekplatsen i 2,5 h till Din stora glädje och Du ville absolut inte åka hem. Sara var oxå där med Viktor och Melker. Väldigt trevligt att träffas! Trots vår utedag så ville Du inte somna på kvällen. Märkligt. Du hann få i Dig TRE flaskor välling innan Du somnade!! Jag var tröttare än vad Du var...


RSS 2.0