Fika

MMS

Fika med mamma på Åhléns blev det när hela klanen Pelz var på badhuset. Jag handlade lite fina kläder till Dig på rean men Du märkte inget som vanligt...sömntuta! Jag lyckades tappa den ena nya illrosa overallen på marken så den blev snyggt smutsig...suck.. Som livet förändras..Dina kläder kostade mer än min blus från H&M..hihi.. Vi hade det mysigt när vi fikade och sedan åkte vi hem till faster och drack kaffe. Du blev lite mammig men tyckte där var himla fina tavlor att titta på. Faster hade köpt en fin bok till Dig och Du fick en hel kasse med skor! Nu sitter vi i bilen och väntar på att pappa ska komma ut från affären.


Palsternacka och morot...mmmm....


Säkerhet



Även om Du är en "ståltjej" så finns det en massa saker som kan hända och jag får ångest bara jag tänker på det. Idag var det dags för träff med föräldrargruppen och vi fick se på tre filmer. En film om säkerhet i bilen (ganska självklara saker), en film om allt farligt i hemmet (rengöringsmedel, kontakter, bokhyllor, trapper mm...en del bra saker men om man tror att man kan skydda sitt barn mot allt i hemmet så får man nog stänga i barnet i ett madrasserat rum...lite koll på barnet kan väl vara huvudregeln, eller?) och en film om när barnet sätter i halsen. Just att sätta i halsen är min stora ångest och jag är livrädd för det. Jag har ingen aning om varför, har aldrig själv satt något i halsen, men bara tanken på att Du inte ska få luft gör mig helt svimfärdig...det blir ju inte enklare av att försöka räkna ut hur lång tid det skulle ta för en ambulans att komma hit från Växjö. Jag fick testa dunka en docka i ryggen idag och såg hur den lilla godisbiten åkte ut men det gjorde mig inte ett dugg tryggare. Du kommer ALDRIG få äta fisk med ben i och nu när jag tänker efter så vill jag nog helst att Du ska äta flytande föda tills Du jag är senil och inte förstår faran... :)


Jag var bara tvungen att köpa en ny stålmannen pyjamas till Dig eftersom Du var så söt i den förra...

Igår testade jag och pappa att ge Dig burkmat för första gången. Allt är dokumenterat på film men det var inget speciellt roligt egentligen eftersom det såg ut som om Du käkat burkmat sedan Du föddes. Du åt och åt och åt och blev arg när Du inte fick mer. Du är glad i mat helt enkelt! Idag när vi var i affären så tittade en äldre man på Dig och sa sedan "sju månader?"....tja, det var bara att förklara att Du snart blir fyra varpå han svarade "oj" och hade en förklaring om att hans barnbarn också var stora osv. Jag tycker i alla fall att Du är finast i hela världen och är glad för att Du har världens gosigaste lår och armar (lite mycket veck att hålla reda på bara...).


Fötter, fötter, fötter.....

Ruskigt morgonpigg

Så här pigg och glad kan Du vara en helt vanlig dag kl 05.37 (dålig kvalitet eftersom det är filmat med mobilen).


6,4 kilo är genomsnittet



Då var vi hemma igen....varför har vi alltid mer packning med oss hem än dit? Nu hade både mormor, Bibbi, Irka och Pia handlat kläder till Dig....Du blir så bortskämd så... Resan hem gick bra men det var lite bökigt med vagn, packning, bilstol och amningskudde. Du satt mest och sov men hann med att charma tågkonduktören också...När vi kom hem så möttes vi av en nymålad hall i källaren, städat hus och en superfin målning som storasyster gjort i alla hjärtans dag present....hon är för söt helt enkelt! Pappa överraskade oss och kom hem tidigare från jobbet. Du blev jätteglad över att äntligen få träffa pappa igen men mest glad blev Du nog över att få återse den polska mobilen över Din säng.
 
Fötterna är fortfarande roligaste "leksaken"...
Och man får inte störa Dig i "fotarbetet"....

62,5 cm och 6 400 gram är genomsnittet för flickor vid fyra månaders ålder. Igår var vi hos barnmorskan och det visade sig att Du var 65,5 cm lång och vägde 7 780 gram (men Du hade faktiskt inte bajsat på hela dagen)....och Du är inte riktigt 4 månader än =) Vi brukar säga att Du är "stor och stark".

Mormor tog en hel del fina foton på oss.
Mitt i mästerfotograferingen ville Du flyga lite...

Idag har vi varit på den icke religiösa öppna förskolan. Supertrevligt! Vi kom en halv timme senare eftersom jag hade tagit fel på tiden. Det är halv tio och inte tio...så nu har jag det nerskrivit till nästa gång. Idag var där en bäbis som bara var en månad! Helt ärligt så tror jag aldrig att Du har varit så liten. När vi skulle gå hem så visade det sig att det hade börjat ösregna. Äntligen fick jag en anledning att prova regnskyddet till sittdelen också och det passade som tur var. Du blev lite instängd där under regnskyddet men tyckte nog det var ganska varmt och skönt eftersom du somnade innan vi hade gått 10 meter.

Titta så rödhårig Du börjar bli...tur att Du får något från mamma! Idag på öppna förskolan så var det två mammor som påpekade att Du är väldigt lik Din pappa.

Igår fick Du en gråtattack vid niotiden. Jag är helt övertygad om att Du drömmer något och blir rädd. Det var nog femte gången som Du vaknar helt förtvivlad och gråter och gråter och gråter och är helt otröstlig. Jag vet att det inte är blöjan och jag vet att Du inte är hungrig men ändå så är det bara bröstet som funkar. Så fort jag lägger Dig till bröstet tystnar Du, äter lite och somnar....TRYGGHET. Varför lär jag mig inte? Varje gång har jag provat allt annat eftersom jag vet att Du inte är hungrig men det är ju bara bröstet som funkar. Pappa har nog inte sett Dig så ledsen innan och undrade om det fanns fyramånaders kolik och man blir ju lite orolig att Du har ont någonstans. Fy, vad Du var ledsen...tårarna sprutade och Du skrek dig helt genomsvettig. Nästa gång ska jag inte hålla på och tramsa med en massa annat utan ge Dig tryggheten (bröstet) bums. Nu äter Du förresten bara fem gånger/dygn. Helt otroligt! Lika otroligt är det att Du trots allt kan öka så mycket i vikt...hihi...mammas vegetariska mjölk funkar tydligen alldeles utmärkt!

Så här kul är det att ligga i badbaljan och titta på när mamma hänger tvätt. Kolla coola plyschbodyn som Parthena köpt till Dig!

Igår fick vi paket med posten. Det bara fortsätter trilla in paket till Dig...helt otroligt. Nu var det min moster Eva-Lena som hade stickat världens finaste jordgubbströja med en jordgubbsmössa till...åh, vad Du kommer bli fin i det också.

Tant Pia hittar alltid en massa roliga saker till Dig. Den här är till för alla Dina nappar. På varje sida finns ett djur och man kan sätta in nappar i munnen på djuret. Mamma tycker också att det är bra att slippa ha nappar i hela huset. Nu vet vi var de finns...

Hejdå Skåne.

MMS

Hejdå Skåne. Nu åker vi till Småland igen. Natten var tröttsam eftersom Du vaknade nästan varje timme och var helt orolig. Resfeber? Nu sitter vi på tåget och Du slumrar till lite då och då. Jag är mest orolig för att Du ska sätta igång och bajsa. Jag kan ju inte ta med mig ALL packning in på toan direkt... Hemma om en timme..phu...


Pappasjuk...


Igår var Du nog riktigt pappasjuk...Du var så ledsen vissa stunder och vid ett av tillfällena så ringde pappa. I samma sekund som Du hörde hans röst i telefonluren blev Du tyst, tittade efter honom i rummet och sedan smög det fram ett leende. Om det här hade hänt en gång så hade jag kunnat förklara det som en tillfällighet men samma sak hände flera gånger. När Du blev jätteledsen var det bara att ringa pappa så blev Du lugn några minuter...åååh, vad Du kommer att bli glad när pappa gullar med Dig.

Igår testade Du och jag att duscha tillsammans. Det var så mysigt och Du var väldigt nyfiken på vattnet. Det gjorde inget att det rann vatten över hela Ditt ansikte...det var bara att blunda lite så var det ju helt ok. Däremot så avskyr Du att viras in i handduk efteråt...det är ju så kallt om man jämför med sköna duschen.



Du sov massor igår och var helt varm efter Dina ledsna stunder så Du somnade redan vid sex-tiden. Sedan vaknade Du vid tolv men jag lyckades få Dig att somna om till halv två då det blev ren blöja och amning i sängen. Sedan sov Du till 07 i morse! Det har inte hänt på flera veckor....Du vaknar vanligtvis alltid klockan 06. Idag har Du åter varit på ett strålande humör och Du har busat med Jenny och Ola och mormor och morfar. Så många människor som gullar med Dig varje dag...det är precis som det ska vara =)

Om ingen sysselsätter Dig så är Du ganska bra på att ligga och känna på Dina fötter. De är sååå spännande och det är så mysigt att ligga utan kläder...

Idag åkte vi pulka igen. Jenny och Ola tyckte att det såg himla kul ut med lilla Dig i pulkan. Jag tror att Du tycker det är lite spännande i alla fall. Tur att tant Pia tog med pulkan till dig! Medan jag drog runt Dig i pulkan passade Jenny på att göra snöfigurer...eller vad det nu var... Morfar ringde från Thailand idag. Han hade 33 grader medan vi sitter här med en massa snö som för tillfället håller på att töa bort. Tråkigt grått slaskväder!

I natt såg jag hur Du smygövade på att vända Dig från rygg till mage men det gick inte så bra. Däremot gör Du rejäla krypförsök och har börjat få in en ålningsteknik. Ligger Du i soffan så skjuter Du dig framåt genom att trycka fötterna mot ryggstödet. Ligger Du på golvet blir Du skitarg för att Du inte kommer fram men rumpan skjuts upp och benen in så Du har börjat träna....


Coola tjejen med antydan till tuppkam :)

Så här länge har vi aldrig varit ifrån pappa och medan vi blir bortskämda hos mormor och morfar så har han legat sjuk och nu fixar han för fullt med huset. Fast om jag tittar på Dig så ser jag ju pappa hela tiden eftersom Du är så lik honom. Bibbi tyckte dock att Du hade mormors dubbelhaka...hihi... Du har fått mina tjocka lår och mitt humör men annars är Du verkligen pappas lilla tjej.

Det är helt ok att ligga i soffan, tycker Du, men om Du hade fått bestämma så hade Du tittat på TV hela tiden. Jag förstår inte varför det ska vara så spännande med TV:n hela tiden och försöker lägga eller sätta Dig med ryggen mot TV:n men då vrider Du nästan huvudet ur led för att kunna titta. Jag tror inte att TV:n är så bra för lilla Dig....Du får tillräckligt med nya intryck varje dag ändå!

Jag kunde inte låta bli att fixa till håret när jag smorde in Dig...Du är för söt, hjärtat!


Mobilbloggning

MMS

Nu testar jag att skicka inlägg från mobilen. Hjärtat kräker hela tiden idag men annars är allt bra......


Mera pulka

MMS

Idag åker vi mer pulka och vi har till och med testat en liten backe på tomten :-)


Shoppingtur och pulkåkning


Söta Du i kläder från familjen Sulieman. Hårbandet köpte mamma idag. Du behöver det för att hålla undan luggen =)

Idag har det varit en spännande dag! Först kom tant Pia och Mira på besök och de hade med sig en massa roliga saker. En babypulka, en supercool hemmagjord body, en nappsamlare (bild kommer så småningom) och en massa kläder....och sist men inte minst....en kaka med banan, mörk choklad, jordnötter och marshmallows...mmmmmmmmmm!

Vi började med en kopp kaffe och sedan blev det en lååång shoppingdag i Kristianstad. Du var som vanligt trött och somnade i bilen, vaknade när vi skulle fika (var på ett strålande humör och underhöll alla på fiket med ditt pratande...). Sedan tittade Du lite när vi gick runt men så fort vi kom in på H&M så somnade Du. Jag åkte rulltrappa med Dig ner för första gången...otäckt! Sedan var Du vaken en stund och vi gick in på Domusgallerian och satte oss för att Du skulle få i Dig lite mat innan vi körde hem. På hemvägen somnade Du igen... 

Så här glad var Du när Mira busade med Dig...Mira vill ha en lillasyster men får gärna låna Dig...

När vi kom tillbaka till stugan efter vår mysiga dag så åt vi Pias goda kaka och sedan blev det pulkåkning. Du var nog mest förvånad men tyckte det var helt ok så vi får nog ta en tur i morgon också...
För tillfället måste Du smaka på allt...

Du och jag, skruttan... Nu vill Du stå upp hela tiden!

Stackars pappa


Nu är det Din pappa som ligger sjuk i influensan där hemma... Vi hade världens tur som åkte ner till Skåne förra fredagen. Storebror låg sjuk hela förra veckan och var inte riktigt kry på helgen, sedan fick storasyster och nu pappa. Vi stannar kvar i Skåne tills de är friska...40 graders feber låter inte så lockande för en liten tjej som Dig. Hoppas, hoppas att Du slipper influensan!!! Stackars pappa som får vara utan sin lilla tjej så lång tid. Du saknar nog honom lite oxå. Häromdagen fick Du lyssna på pappas röst i telefonen. Du tystnade och började titta runt i rummet....så söt, så söt....

 


Igår var mammas kusin "jävla Jenny" här och hälsade på. Hon hade med sig världens godaste bullar. I stället för kanel så var de fyllda med smör, socker och riven vit choklad. Jag tryckte i mig tre stycken för säkerhets skull (en för Dig och två för mig). Jenny hade även med sig en märklig frukt. Jag minns inte vad den hette men det var en blandning mellan grape och melon. Varför har de så konstiga frukter i Tomelilla? Hur stor kan efterfrågan vara egentligen? Ja, ja...den var oxå god. Jenny busade massor med dig!


Den här haklappen köpte jag i Åhus. Svindyr men superbra. Du dreglar kopiösa mängder för tillfället och var helt röd under dubbelhakorna. Puder och den här haklappen har fixat det! Haklappen blir inte våt rakt igenom...superbra!



För tillfället är fötterna det mest spännande som finns. De funkar både med och utan strumpor. Nu känner Du dig hemma här oxå och allt är som vanligt. Du sover helst 12 timmar på natten med en amning och vaknar gärna kl 06 på morgonen. Igår blev det dock lite annorlunda eftersom morbror Danne och Maria var här. Jag tänkte att Du skulle vara vaken lite längre så de kunde gosa med Dig men det var inget som funkade så bra. Du fick sova redan vid fem och sedan väckte jag Dig vilket innebar att Du blev jätteledsen och tjurig (fullt förståligt!) och efter mycket gosande blev Du glad igen men Du var sååå trött. Vid åtta gick jag och la Dig och sedan sov Du till 02, fick mat, väcktes vid 04 då jag upptäckte att Du låg kvar i min säng (jag hade somnat när Du fick mat!) och bredde ut Dig (utan att överdriva så tror jag att Du hade 75 % av 90-sängen och jag låg på sidan och halvt utanför på resten)...så vid 04 när jag skulle lyfta över Dig så vaknade Du, fick ren blöja och sedan låg Du och pratade i Din säng i minst 30 minuter. Kl 06 vaknade jag av Ditt jollrande och en bajsdoft :) 


Fortfarande i stugan


Jag och sagelfröken är fortfarande i stugan.... I morse var det morfar som tog upp Dig ur sängen och gosade en stund innan han skulle åka till jobbet. Morbror har varit här idag och fortsatt med uteplatsen. Du satt i soffan och kollade på TV och var allmänt nöjd. Igår var en orolig dag. Du somnade vid 18 men sov jätteoroligt. Vid 21 vaknade Du och då passade jag på att ge Dig lite mat. Sedan sov Du till 04 i morse innan det var matdags. I eftermiddag får vi nog ta en tur med vagnen i det soliga vädret. Jag sitter här och väntar på att Du ska vakna....nu har Du sovit i över 2 timmar. Jag försökte oxå vila men är helt värdelös på att somna dagtid. Storasyster har fortfarande feber och är sjuk men vi får hålla tummarna för att hon blir frisk och att pappa klarar sig undan influensan....annars stannar vi i Skåne ett tag till...

Fröken har ett minspel som roar oss alla....idag tog jag nästan 50 foton när Du satt i soffan och det är svårt att sortera bort eftersom Du är så söt oavsett vilken min Du gör!





Skåneresa

Foto som är två veckor gammalt...Du har lagt på Dig ytterligare ett halvt kilo sedan dess :)

Då är vi nere i Skåne och härjar. Vi åkte tåg till Hässleholm med vagn, packning, bilstol och vi var inte de enda på tåget precis.... I Hässlehom hämtade morfar oss och sedan åkte vi till stugan. I lördags for vi ner till Ystad och sov över till söndagen. Du och jag delade säng och det var helt katastrofalt. Det visade sig att låta Dig ligga nära maten var dömt att misslyckas. Du vaknade och gallskrek var fjärde timme hela natten och gav Dig inte förrän Du fick mat. Allting är nog väldigt märkligt för lilla Dig eftersom Du är inte alls Dig lik....Du ser så fundersam ut. Fast i natt har Du sovit bra. Du somnade kl 19, vaknade vid tolv och trodde att det var matdags (men efter 45 minuters klappande och lugnande i sängen så somnade Du om), fick mat vid 02, vaknade vid 05 och trodde åter att det var matdags (höll på i 30 minuter innan Du somnade om) och sedan vaknade Du vid 07 och var på ett strålande humör. Du behöver 12 timmars sömn på natten för att vara riktigt utsövd! Idag har Du skrattat åt morbror som är här och fixar mormor och morfars uterum. Eftersom här var ett himla liv så fick Du låna ett par hörlurar...


På eftermiddagen fick Du ett hysteriskt skrikanfall och inget funkar för att göra Dig glad. Jag tror att det är när Du är övertrött och det händer inte så ofta som tur är. Lite mat och en timmes promenad fick Dig lugn och nu sitter Du här och tittar på mig men är nog lite trött efter allt gråtande....


Snart är det sovdags...idag har Du inte haft några längre sovstunder på dagen....men jag kunde inte låta bli att ta ett foto på Dig när Du sov...så söt, så söt...


Trött Agnes

Usch, vilken jobbig mamma Du har.....



Idag åker vi till Skåne!!!!!

Konsten att trilla med barn



Då har jag lyckats göra min första vurpa med Agnes. Idag skulle vi till "privata" öppna förskolan för första gången (ett gäng mammor lånar lokal av kyrkan och har öppet för föräldrar-barn på torsdagar och det är inget hallelujasjungande). Det snöade för fullt så jag tog bilen dit och 5 meter från ingången gör jag värsta vurpan. Någon modersinstinkt gjorde att Du inte märkte något utan antagligen mest trodde att vi åkte berg- och dalbanan eftersom jag höll ett stadigt grepp om bilstolen så Du slog aldrig i marken....men det gjorde jag....pyttelitet skrapmärke på knät och trasiga jeans. Jag undrar om det är genetiskt med otur och klantighet eftersom jag börjar bli alltmer lik mormor... Häromdagen satt jag i sängen och hörde telefonen svagt. Skulle springa och leta upp telefonen och stöp i marken två gånger eftersom mitt ena ben hade somnat....det måste ha sett väldigt märkligt ut.... Den andra gången var i TV-rummet och då gjorde jag en benböjning som hade gjort elitgymnaster gröna av avund. Till slut kröp jag till telefonen.... Förutom detta har jag då hunnit med en blodförgiftning i höger arm, värk i vänster arm som gör att jag har svårt för att lyfta ur Dig ur sängen (bör tilläggas att jag ALDRIG tidigare haft värk någonstans i kroppen...inte ens träningsvärk under mina aktiva år inom fotbollen eftersom jag alltid var så lat och aldrig överansträngde mig :) ). Allt detta på mindre än en vecka... Jag har ju då även hunnit med ytterligare två penicillinkurer sedan Du föddes och naturligtvis kunde jag inte få ut Dig på ett normalt sett utan fick kejsarsnitt så....jodå....nu räcker det med sjukdomsgrejer...fast det viktigaste är att Du får vara frisk!

Dina miner fortsätter....
Glad och finurlig
Lite rädd
Oerhört förnärmad
Övar på att säga "rööööv"  =)

Grimaser



Som Du håller på och spexar för oss hela tiden! Det är full rulle och bloggen blir allt svårare att hinna med...nu sover Du inte så mycket längre. Det blir en timme på förmiddagen och ca 2 timmar på eftermiddagen och är vi då ute och promenerar så blir det inte så mycket tid över för bloggande. Du nöjer Dig med att ligga på badrumsgolvet när jag duschar (tar max 2 minuter numera i och för sig) och jag kan kasta i mig både frukost och lunch på världsrekordshastighet. Din badbalja är perfekt att lägga Dig i när det är dags att fixa i tvättstugan fast oftast ligger Du på golvet i köket och pillar på Dina leksaker men det blir inga längre stunder som Du nöjer Dig med det...

Igår bytte pappa ut liggdelen i vagnen mot sittdelen så idag har vi varit ute och provat vagnen Du och jag. Det funkar nog men Du ser sååå liten ut i den stora vagnen. På fredag tar vi tåget till Skåne och då ska jag få med både Dig, vagnen och bilstolen så det kan ju bli ett litet projekt :) Hur ska vi klara oss utan pappa en hel vecka? Du älskar att busa med pappa ju!




Dina grimaser är för härliga....



Nya och gamla ljud


Igår när pappa kom hem busade han med Dig och Du lyckades nästan vända Dig. Du har en ny teknik för att kunna nå sakerna som vi lägger på ett lagom irriterande avstånd så att Du måste vända Dig för att lyckas nå dem. När Du inser att vändning är för komplicerat så trampar Du runt med fötterna i stället....det ser inte riktigt klokt ut.. :) Varje gång pappa hjälpte Dig med vändning på magen kom det ett glädjetjut från Dig och Du låg nog en timme i bara blöjan och övade med pappa.

Jag är ju bara tvungen att lägga ut en film till...här lyckas Du göra både gamla ljud (bajskrystande) och nya (brrroprooo)..


Vem ska man tro på tro på...



Helgen har varit värdelös med urusel melodifestival, godisråttor i skåpen och en rosslig liten Tulla. Nu sover Du med en handduk under madrassen för att kunna andas lite bättre. Skönt att det är måndag igen och allt återgår till vanlig ordning. Idag har vi busat massor och Du kan få mig på gott humör oavsett hur allt annat är....lilla hjärtunge.



Idag har det varit många klädombyten eftersom Du för tillfället kräker ner Dig hela tiden...



Fast dagen börjar och slutar alltid med pyjamas....

Dagens stora händelse...ett livs levande icke-flygande djur i grannens trädgård...

Ännu en skrattbild på mammas hjärta.... Sista gången Du använde den klänningen. Storlek 62 fungerar verkligen inte längre. Igår köpte jag en ny stålmannen pyjamas i en STOR storlek...

Humörsvängningar


Det är härligt att Du har fått något efter mig men måste det vara mina humörsvängningar? Igår var det träff med föräldrargruppen och Du som brukar vara en solstråle var gnälligast av alla barnen. Jag hade fullt sjå med att få tyst på Dig och hade knappt tid att lyssna på allt prat om barnsjukdomar. Möjligtvis berodde det på att Du var övertrött och inte kunde komma till ro att somna där. Jag kan i alla fall konstatera att Du är STOR! Jag tror att Du är yngst i gruppen men Du tillhör definitivt de största barnen :) En tjej som låg bredvid dig var 1,5 månad äldre och var 1 cm kortare och ett kilo lättare...hihi....min lilla michelingumma....



Det är trots allt inte så svårt att ta foton på Dig när Du ler eftersom Du är oftast glad. Fast igår när vi kom hem från föräldrarträffen så skrek Du helt hysteriskt i 30 minuter och jag börjar undra om Du inte tål penicillinen jag käkar. När pappa kom hem busade han med Dig rejält en stund och Du somnade redan kl 18 för natten. Jag passade på att lägga mig i badet och njuta av en bok. Storasyster var på 80-tals disco och var världens coolaste med smink och allt!


Du vaknade som en solstråle idag strax innan halv åtta och satt med hela familjen när vi käkade frukost. Det tyckte Du verkligen var kul. Sedan somnade Du vid 10 och sov 45 minuter och vaknade på fel sida. Det är helt omöjligt att hänga med i svängarna men lite mat gör Dig oftast glad. Fast nu krånglar Du lite med det oxå. Det verkar som om Du inte riktigt hinner med när Du käkar. De första minuterna går bra men sedan är det precis som det "svämmar över" och det är mjölk överallt. Du blir frustrerad och försöker svälja och svälja men det är inte särskilt lätt....dessutom är Du lite förkyld för tillfället och tycker antagligen att det är jobbigt att andas när Du äter. Stackars lilla pluttan!

Blodförgiftning?


Jaha...då har jag påbörjat min tredje penicillinkur sedan Du kom...imponerande med tanke på att Du bara är tre månader och eftersom jag tidigare inte varit speciellt sjuk...och visst funderar jag över hur allt det här kan påverka lilla Dig.


Igår natt sov jag oroligt...kunde inte somna, katt och barn i sängen och sedan när Du väl vaknade vid fyra så upptäckte jag att den lilla blåsan på ringfingret som jag pillade på kvällen innan såg ganska otäck ut och att jag hade fått röda strimmor på ovansidan av handen. Kände att det inte var läge för att somna om så det var bara att börja googla på blodförgiftning. Samtidigt låg Du och pratade högt i sängen så storasyster vaknade....pappa sov trots att Du underhöll hela huset :) Till slut hittade jag lite om strimmor och röda strimmor skulle tydligen inte vara blodförgiftning så jag la mig strax efter fem igen. Klockan sex ringde klockan och sedan snozzade pappa i all oändlighet...den enda som inte vaknar av ringsignalen är han. Jag lyckade i alla fall somna om och vaknade till slut av att något kraschade och sedan hörde jag dammsugaren sätta igång. Det var bara att gå upp! Det var bara en ljuslykta som gått sönder men det blev väl ingen drömmorgon för någon i familjen....fast Du sov! I alla fall så kollade jag på min arm och då hade jag röda varma strimmor upp förbi armbågen och insåg att det skulle bli en lååång dag. Fick tid på vårdcentralen i Lessebo. En ung manlig läkare tittade mer på Dig än på mig...för jäkligt faktiskt =) I alla fall så skickade han mig direkt till infektionen...Du sov. Väl där vaknade Du och charmade alla i väntrummet som satt och väntade på sina semestersprutor. Ännu en ung manlig läkare ägnade Dig mer uppmärksamhet än mitt stackars finger och Du körde naturligtvis hela charmrepetoaren...skratt, skratt, skratt. Ännu en läkare inkallades och då hade jag lagt Dig i vagnen. Denna äldre manliga läkare började med att sticka in huvudet i vagnen och gulla med Dig innan han tittade på mitt finger och vid det här laget hade jag insett att jag troligtvis inte var döende. Män kan vara mer fjompiga än kvinnor...i alla fall läkare... "åh, vad söt hon är" och åh, vad söt hon är till och med med nappen i munnen" och "oj, vad hon skrattar" och "oj, så stadig hon är" och helt plötsligt satt vi och pratade barn och mammaledighet i stället för blodförgiftning. Till slut fick jag i alla fall min penicillin och innan vi kom ut från infektionskliniken hade Du somnat. Det tar på krafterna att vara trevlig....och jag vet fortfarande inte riktigt vad det var som hände...men de pratade om herpes, Emil i Lönneberga och blodförgiftning och att min arm var ett riktigt skolexempel. Lymfkörtlarna var inte svullna och jag hade ingen feber så det var bara att åka hem igen.   



Idag ska vi ta det lugnt och göra ingenting....sköööönt!!!



Lite gamla foton som jag hittade. Du är så snabb nu så jag hinner inte med :)

Igår låg Du och slog på nallarna i vagnen helt hysteriskt. Du vill ha saker att känna på hela tiden och dras som en magnet till TV:n. Märkligt det där....Du kan ligga och äta och helt plötsligt inse att TV:n är på och då är maten inte så viktig längre. Jäkla TV! Igår satt Du med vid matbordet när vi åt kvällsmat och Du var så nöjd. Vi åt och Du kastade saker på golvet. Tur att Du har en storasyster som gärna ägnar all sin uppmärksamhet åt Dig.

Uppvisningsresa



Igår gjorde vi vår första tur till Kalmar. Jag gick upp vid sju, duschade, käkade frukost och vid halv åtta blev jag orolig och undrade varför gullungen inte vaknade...men jodå, visst var Du vaken. Du låg i sängen och pillade på alla grejorna och när Du fick syn på mig så sken Du upp. Sedan blev det matning, packning och blöjbyte. När vi precis var redo för att åka så passade Du på att bajsa....lättnad över att Du inte gjorde det i bilen men suck över att Du inte kunde gjorde det lite innan vi var redo för avfärd. Till slut kom vi i alla fall till mammas jobb och där var Du mest chockad över all uppmärksamhet och visste inte riktigt på vem Du skulle titta. Ett skötbord anordnades på chefens bord och amning fixades och sedan somnade Du. Antagligen blev Du helt slut efter alla nya intryck eftersom Du sov en bra stund i vagnen (lagom tills jag hade hunnit käka lunch med kollegorna och gå runt lite och prata med de flesta fast trots tre timmars besök så hann jag inte med alla!). Därefter gick vi en runda på köpcentrat och sedan lastades Du in i bilen för färd till mammas förra jobb. Där vaknade Du och var som en solstråle när Zeinab gullade med Dig. Vi hann med en fika där och sedan blev Du lite trött och gnällig så det var bara att åka hemåt igen.  

Så gullig även när Du sover

 Mamma håller på att lära sig photoshop...

En helt vanlig måndag



Helt plötsligt gör det inget att det är måndag längre... En titt på Dig gör att alla dagar känns som en fredag med ett glas rött vin :)

I morse när jag vaknade tittade jag ner i Din säng och där låg Du klarvaken och studerade en spegel. På spegelkanten sitter en fjäril som Du pillade på och pratade lite med.

Med babyvakten har hela familjens nya liv börjat...idag kunde jag hålla på i tvättstugan utan att känna mig stressad över om Du låg där uppe och gallskrek. Nu hör jag minsta lilla fis från sovrummet.

Eftersom Du lyckades bajsa ner Dig ännu en dag så passade jag på att ha klädprovning. Du växer ju som sagt ur Dina kläder väldigt fort och det var med stor sorg som ännu fler kläder fick läggas undan idag. Jag hittade däremot den här klänningen som mormor och morfar köpte till Dig när Du låg i min mage och då var jag ju bara tvungen att plocka fram kameran...igen... På tre månader har jag tagit drygt 1 600 foton på Dig...ja, ja...det är ju faktiskt för Din skull (och lite för min...tycker det redan är mysigt att sitta och titta på bilderna från när Du är liten och tänka på hur det var).



Det känns ju lite fjantigt att går här hemma i en fin klänning (som dessutom är lite för stor) men till slut tog jag på Dig en annan klänning som aldrig använts tidigare!

Ganska trött på mamma tror jag....




Jag tycker att Du är väldigt lik Din pappa. Till vänster är det ett foto på pappa när han är tre månader och till höger på Dig när Du är tre månader... Ni är så söta båda två!

Och på tredje dagen bajsade hon....



Jag säger som Gert Fylking...... Ä N T L I G E N.......tänker inte säga mer än att nu är Du även nybadad...det fanns liksom inget altenativ! 

40-års kalas


Igår var vi på 40-års kalas i Diö och då var Du så här fin. Pappas kusin fyllde 40 och hade ordnat en jättetrevlig fest. Först var vi hemma hos farbror Andreas men då var Du helt plötsligt rädd för alla där och var inte alls på humör. Jag såg då framför mig ett kalas med en skrikandes Agnes på armen men när vi väl kom till festlokalen så blev Du ditt vanliga jag. Du satt tryggt i pappas famn och studerade den nya omgivningen och strax innan middagen så gick vi upp på ovanvåningen och la dig i vagnen. Där sov du hela kvällen och jag väckte Dig vid halv elva för blöjbyte och matning och sedan körde vi hem. Det var då jag tog det här fotot.... Väl hemma så märkte Du knappt att jag la Dig i sängen och Du sov till halv fem i morse och somnade sedan om snabbt. Jag börjar dock bli lite orolig för Ditt bajsande...nu är det TRE dygn sedan jag bytte en bajsblöja!


Igår morse fick Du sitta med vid frukostbordet och Du tyckte att det var sååå kul. För tillfället har Du stora bekymmer med Din tunga....

För tillfället är Du en kopia av Din pappa. Vi har ett foto på pappa när han är tre månader och pappa försökte ta ett liknande fotot på Dig. Du tyckte att det var skönt att ligga naken på Tarzans fäll (pappa ägnade en lång stund åt att ta bort allt katthår från den).


Idag kommer storasyster och storebror hem så nu kommer Du få busa en massa igen. Den nya babyvakten är superbra så nu kan vi kanske se på film igen allihopa när Du sover. Eftersom projektorn är nere i källaren så har vi inte kunnat låta Dig sova själv på ovanvåningen innan men nu när vi har en babyvakt är vi mer rörliga igen. Skönt! Fast jag klarar mig inte några längre stunder utan Dig....längtar ihjäl mig när Du bestämmer Dig för att sova tre timmar en eftermiddag. Hur ska jag klara av att börja jobba igen?!?

Du håller på och krånglar lite med amningen igen men jag är inte speciellt orolig. Du växer och ser ut till att må bra men ratar bröstet ibland trots att Du är hungrig och blir jättearg. Jag är osäker på om Du tycker att det kommer för mycket (ser ibland hur det nästan svämmar över i Din mun) eller om det kommer för lite och Du blir sur för att Du får kämpa lite. Oavsett vilket så brukar det rätta till sig och jag läste precis på nätet att många mammor med barn i Din ålder hade exakt samma problem. Du har Din mammas humör och kan växla från glad till arg på två sekunder....vi kommer nog ha våra duster om sisådär 14 år :)

 Så här glad var Du när Du vaknade i morse...ingen baksmälla här inte...


RSS 2.0