Här kommer hon inte åt mig

Du är så snäll mot Tarzan men ibland kan det vara skönt att vara ifred om man är en katt.
Han hoppade inte upp på hyllan för att slippa dig, utan för att slippa farliga dammsugaren.
Tattaias är också en favorit, men tyvärr håller han till i källaren för det mesta. Men i bland kommer han upp som en vanlig pojke och gullar med sin lillaste syster.
Storebror håller på med spännande saker, det tycker i alla fall Agnes.

Lugn Tulla idag

Idag är pappas lilla Tulla lite sjuk. Host i halsen och lite stackars. Böckerna åker ut och vatten behöver torkas i alla fall, men kanske i lite lugnare tempo än annars. Vi har sjungit din djursångbok tre gånger redan och du tycker det är så mysigt att gosa in dig i pappas famn. Vi bygger torn med. Du byggde ett 5 torn idag, tror det är rekord.
I helgen var du däremot pigg som en mört och busade med storasyster.
Hon måste ha lite vatten också.
Det är klart att även stora tullor måste torkas om munnen när det kommit vatten utanför. Du är så duktig.

Härliga unge!

I dag har vi hälsat på storasyster på rasten i skolan. Ni gungade och som vanligt gick du och höll henne i handen när ni skulle gå till den lilla lekstugan på skolgården. ( Pappa får aldrig hålla dig i handen.)
Du hjälper pappa plocka in maten när vi handlat och nu skall du hjälpa pappa tömma diskmaskinen. Besticken är dina, de lägger du in själv. Tallrikar och annat dumt får pappa lägga in själv. Nu sorterar du pappas sladdar som ligger i sovrummet inför nästa projekt.

Vart tog helgen vägen?

Vad fort det gick....helgen! I lördags åkte vi först ner till farmor och farfar och hälsade på. Där fick Du äta en hel del mat och busa av Dig lite innan det bar av till kusinerna i Diö.
Du vill en hel del men det är inte alltid lätt att förstå vad Du menar. Ska bli skönt när Ditt tal utvecklas.
Lyssna på mig lillkusin....Titta vad bra kompisar vi är....Jag ska lära Dig allt bus när Du blir större...
Ta fotot nu då!
Så mysigt med en lillkusin, Jonathan! Du var så fin och försiktig och försökte klappa honom lika försiktigt som Du klappar Tarzan. Stackars Jonathan såg mest rädd ut och undrade nog varför ingen plockade bort Dig (pappa säger dock att det var blixten som skrämde Jonathan). Det känns som att Du är väl förberedd för att bli storasyster :) Hos kusinerna blev Du busjagad av farmor. Det var kul tills Du kände Dig inträngd eller något för helt plötsligt "skällde" Du på farmor (ingen förstod Dina ord men det var väldigt tydligt att Du försökte säga ifrån och det var väldigt gulligt). Faster är favoriten eftersom hon busar ju så kul med Dig. Desto högre och vildare desto roligare är det. Den sista timmen gick Du runt med Din snuse och napp och var väldigt trött. Du sov hela vägen hem och sedan fick Du en flaska välling och sov hela natten. Lite jobbigt är det dock med Dina tidiga morgnar. Eftersom jag går upp kl 05.20 på vardagarna så har Du kommit in i den rytmen och Du har inte vett nog att förstå att det är helg!!! Phu.....
Idag gick vi till affären och Du traskade på en bra stund där ute. När vi kom hem blev det grötdags och Du åt så fint med Dina skedar. Av någon anledning hade Du två skedar och när Du råkade lyfta upp bägge skedarna samtidigt i samma hand skrattade Du till, HAHAAAA, vilket fick både mig och pappa att skratta. En liten tjej med humor....och humör förresten. Jäklar vad Du testar Din mamma för tillfället. När Du åt gröt började Du även blåsa på skeden.....pappa gör ju så när gröten är varm. Jag fick titta bort som jag skrattade....Du är ju för söt vår lilla kloka roliga tjej. Ikväll blev det ett kvällsbad och sedan fick Du springa runt naken. Du sprang cirka 3 meter....till mattan och ställde Dig och kissade. Som den ordningssamma tjej Du är så hämtade Du en diskhandduk och torkade på mattan. Det är omöjligt att inte älska Dig!

Tarzan och du Agnes.

Mamma och jag var lite nyfikna på varför du var tvungen att hämta trasan för att torka Tarzan.
Men när vi tittade noga såg vi ju. Du hade tvättat honom lite med vatten från muggen ju. Du är så duktig vår lilla tulla.

Äta själv är så gott!


Det är så gott med mat! Pappa försöker lära sig att all mat ger fläckar men du står ut med pappa som torkar och håller på hela tiden. Du äter så duktigt själv. I dag hälsade vi på storasyster på isen där hon var med sin skola. Du var så glad att se henne och tultade omkring i högsta fart. Storasyster efter på sina skridskor och lyfte upp dig direkt när du trillade. Sen somnade du i bilen när vi hälsade på storebror i pulkabacken. Nu städar pappa och skriver tills du vaknar du är så go min lilla rönos.

Runt kvarteret!

Det är roligt att vara ute i det stora utet. En stund går bra. Ett varv runt kvarteret är i längsta laget. Det finns så många saker att upptäcka. Du vill gå in i alla trädgårdar. Nu skall vi ut igen innan det blir för kolmörkt för min lilla humplatulla.

Storasyster

Storasyster och Tarzan är favoriter! Drömmarnas trädgård är också väldigt spännande.
Vad fin hon är lilla tjejen i spegeln!

Pulkaåkning

Det är något visst med att åka pulka tycker du. Det är lika skrämmande som tomten. Pappa hoppas du vänjer dig för det kan vara jätteroligt.

Hjälpa till.

Du är alltid så hjälpsam. Du vill hjälpa till hela tiden. Inne som ute. Ordning skall det vara också. Det har du säkert fått efter pappa. Fråga mamma om det, så får du se om hon håller med.

Långhelg...

Du och Tarzan leker ibland i tunneln....väldigt kul att se. Tarzan springer in från ena hållet och Du håller vakt från andra..
Jag var ledig från jobbet i fredags så vi har haft en riktig långhelg tillsammans. Väldigt mysigt! Igår hade vi familjemys (fast Du sov så klart) och tittade på film och käkade semlor och popcorn. Märklig kombination :) I vanlig ordning så somnade vi vid tio-tiden och i ovanlig ordning så väcktes vi av telefonen strax efter elva! Tur att det bara var jag och pappa som vaknade och inte Du och storasyster....märkligt ibland!
I fredags var jag och pappa på ultraljud och fick se att allt var bra med bäbisen i magen... Barnmorskan hade lite problem med att se bäbisen p g a mitt magfett (tack för den liksom :) ) och sedan låg tydligen moderkakan i framvägg även den här gången. Hon trodde dock att hon såg en snopp så i juni kommer det nog en lillebror. Jag ville ju få användning för alla Dina fina klänningar igen men är överlycklig över att allt var bra med "Thor" så nu ska jag bara njuta av graviditeten. Du och storasyster var hos faster och allt hade gått jättebra.
I morse hade Du och storasyster världens skrattanfall här hemma och det värmer i hjärtat när man ser hur kul ni har. Häromdagen lekte även storebror med Dig på rummet. Ni är så fina alla barn! Du var mindre rolig igår....Du skrek hela vägen hem från Växjö och allt var jobbigt....efter en tallrik gröt här hemma så var Du på topp igen.
Idag ska vi nog gå till pulkabacken och då blir det åka av. Det ska bli kul att se om Du tycker det är roligt eftersom Du tycker pulkan är lite otäck efter pappas framfart med Dig ute på gatan. I morgon blir det dags för mamma att åka till jobbet igen och Du får bli ompysslad av pappa och syskonen hela dagen.
En dag satt Du och jag i TV-rummet och filosoferade. Av någon anledning så började jag prata om tomten (som kom in via altandörren på julafton) och Din blick säger det mesta.... "Bara han inte kommer igen...bara han inte kommer igen..." Det blir nog ingen tomte på några år!

Nu är glada julen slut!

Det hjälper inte att du letar. Den är borta nu och kommer inte förrän nästa år igen.
Fast det går att ha roligt utan julen. Nu skall pappa ut och flytta bilen och skotta lite för snön är inte borta bara för att julen har åkt ut genom altandörren.

Ojoj vad det snöar!

Du vill inte sova idag så vi går ut en sväng. Men oj, vad det snöar. På isen träffar vi storasyster och hennes
kompis.
Det är fint när det snöar och allt blir så dovt och tyst.
Men det bästa är att du är så glad!

Full rulle!

Då var man pappaledig då! Men du skall veta min lilla gullunge, att ledig, det är pappa inte. Här hemma drar det fram en tornado på två ben, en virvel där högsta uppmätta vindhastigheten vida överstiger vad arbetsmiljöverket tillåter på en arbetsplats. Nä nu måste jag plocka lite cd-skivor som rasade i vinddraget.

Vad gör ni egentligen?

Vad gör Du och pappa egentligen? Jag frågar pappa hur er dag har varit och får svaret "bra"... Har ni varit ute? Nej, men vi har dansat. Jag har sett Din pappa dansa hjärtat och jag skulle verkligen vilja vara en liten fluga här hemma om dagarna... Ni har nog väldigt roligt och pappa verkar inte helt slutkörd.
Du måste ju kolla i Din spegel så att mössan sitter rätt....suck...fast nu nöjer Du Dig med mössa även utomhus.
Humöret växlar snabbt här hemma men Du är fortfarande lättdistraherad. Du tyckte nog inte det var så kul när mamma plockade fram kameran mitt i en av Dina gråtattacker... För tillfället är det mycket "NAAAJ!!!" från Din sida och Du rusar iväg och skriker "NAJ" när Du ska sova fast när Du väl ligger i sängen så tar det två minuter max. Ber vi Dig att städa är det oftast "NAJ". Klä på ytterkläder är "NAJ". Blir Du riktigt upprörd så svänger Du med armarna samtidigt som Du skriker och tårarna sprutar....det är mycket drama här hemma. Fast å andra sidan...det är ju inte alltid så lätt att göra sig förstådd. Du förstår ju allt vi säger men vi förstår inte alltid Dig.
Igår när jag kom hem så var Du helt underbart gosig. Vi hade mysstund på köksgolvet och en halvtimme med en gosig Agnes kan rädda även dåliga dagar. Vi busade och Du visade att Du kunde dansa på tå och skrattade högt. Vilken härlig ålder det är...inte min utan Din alltså.... :)


I morse åt vi havrekuddar och tittade på I drömmarnas trädgård. Din favorit är MackaPacka och Du härmar hennes dans.

Lilla Hönapöna

0-57e0266978a63d361d5a34b91e11f82d.png

Lilla Hönapöna snart kommer jag hem till Dig och pappa. Vad jag längtar... Idag var en konstig dag med inställda tåg och allt så Du och pappa körde ner till stationen och hämtade mig trots att vi kramats och vinkat hejdå 40 minuter tidigare. Sedan åkte jag iväg igen...märkligt för lilla Dig. Nu är jag snart hemma igen mitt hjärta och då ska Du få pussar i överflöd trots att Du inte vill...Mammor gör sånt!


Det går för fort...

Helgerna bara rusar iväg och jag vill ju ha en massa tid med Dig och pappa! Igår var vi i Växjö, vi och alla andra miljoner människor. Vi började med att åka till Max och käka hamburgare. Du börjar ju bli världsvan nu vad gäller pommes och dippa och pappa försökte till och med lära Dig att det INTE är okej att dubbeldippa :) När Du käkat Din hamburgare och pommes och druckit med sugrör så försökte Du sno andra barns ballonger. Det gäller att vara med på Dina turer...
Det funkar även att dippa havrekuddar i filmjölk....
För tillfället är Du tokig i flingor och jag har kommit på Dig rotandes i skafferiet och med handen i flingkartongen. Det funkar med både havrekuddar och cornflakes tydligen. Jag fasar redan för den dagen Du lär Dig öppna kylskåpet....phu.... Du är ju tokig i grönsaker, frukt och KÖTT.
Tur att Du är så söt....det räcker med en liten blick på Dig så orkar jag oftast med Ditt hiskeliga humör. Du är för tillfället väldigt dramatisk i Dina utspel och svänger med armarna, stampar med fötterna, skriker, kastar Dig på golvet och tvingar fram någon tår då och då när vi inte gör som Du vill eller när vi inte förstår. Igår kämpade vi i 20 minuter för att Du skulle lära Dig säga tack men till slut kom det. Jag är dock väldigt tveksam till att vi kommer få höra det fler gånger....
Igår morse hade Du show för oss. Du snurrade och snurrade så Du blev helt yr och det var väldigt viktigt att vi klappade händerna hela tiden. Slutade vi klappa så slutade Du snurra för att visa oss att vi skulle klappa händerna! Inget klappande-ingen show. Jag tror fanimej att Du är mer envis än Din mamma....

Gott Nytt År!

2010! Nytt år och nya bus! Nyårsafton kom J-vlaJenny och Ola hit och vi började med att käka korv och förundras över Din aptit. TRE korvar tryckte Du i Dig samt lite makaroner och lite korvbröd...phu!
Du rasade torn som Ola byggde...väldigt kul!
Du lekte med en ointresserad Tarzan.... Du är väldigt givmild med allt som inte är ätbart!
Så stilig i paljettkläderna som Du fått av mormor och morfar. En riktig lite partypingla :)
Vår lilla Skrutta har ett himla humör och är väldigt bestämd....redan! Fast oftast är Du väldigt glad och underhåller oss alla. Får Du lite uppmärksamhet så blir Du så nöjd så...
På nyårsafton var Du vaken till klockan åtta på kvällen och var med hela middagen! Lite kött går alltid ner!!! Du fick smaka på mammas thaisoppa men den var väldigt stark och Din grimas skulle filmats. Först såg Du nöjd ut över att få slicka på mammas sked och sedan åkte tungan ut och Du såg förfärad ut. Efter den goda maten åkte Du i säng och vi andra tittade på hockey....eller jag gick och vilade en halvtimme efter det numera vanliga illamåendet efter att ha käkat för fet mat. Pappa och Ola spelade Wii efter hockeyn och jag gick och la mig. Du var ju lika pigg som vanligt på nyårsdagen =)
Igår var det en lugn och skön dag och vi var alla trötta utom Du.

RSS 2.0