Första resan till Skåne

Då var det dags för vår första resa till Skåne. Du och jag körde bil ner till mormor och morfars stuga i Yngsjö den 21 november. Morfar insåg snabbt att det var ganska mysigt att ha Dig på magen...dessutom fick ju han ett utmärkt tillfälle att ligga lite på rygg och vila :)


Sedan började vallfärden. Samma dag kom morfar och moster för att träffa Dig. Morfar tycker du är otroligt snäll och håller Dig gärna.
 

Moster hade köpt en mjuk babyfilt till Dig. Mormor släppte knappt Dig på flera dagar och Du lärde Dig snabbt att känna igen hennes röst. Naturligtvis kissade Du ner det tillfälliga skötbordet där...och skrattade gott åt det efteråt! Mormor hade köpt en massa saker till Dig i Ullared...vad Du kommer bli bortskämd!


Den 22 november kom Pia och Mira på besök. Äntligen fick Mira hålla Dig och de hade med sig en jättesöt klänning och strumpbyxor. Hur ska Du hinna använda allt?
 


På kvällen kom morbror Danne (han som du är sååå lik när du bajsar...jättesöt!) och Maria. När Maria skulle hålla Dig så bajsade Du så taket nästan lyfte! Jäklar vad de kan låta! Maria hoppade till och trodde nog att Du bajsade igenom kläderna...som vi skrattade!

Söndagen den 23 november började jag och mormor med att bada Dig i köksvasken. Mormor la i en handduk i vattnet så att Du skulle ligga mjukt i vattnet...hur bortskämd får man bli egentligen? Sedan gick kaffekokaren varm. Morfar kom på besök igen. Sussie hade jobbat natt men kom på kvällen för att träffa Dig. Även "jävla-Jenny" och hennes nya kille Ola (som via gillade skarpt bl a eftersom han hade köpt MASSA kakor till kaffet). Jenny hade köpt en massa grejor till Dig...pyamas, gosig overall med mössa, vantar och skor till. Bilen kommer vara fullastad när vi kör tillbaka till Småland. På kvällen var första gången som jag såg Dig lyfta nacken ordentlig när Du låg i famnen. Nyfiken som Du är så ville du titta runt lite och tog själv tag i saken.

Den 24 november blev det ett besök hos morfars syster Brita i affären där hon jobbar för att visa upp lilla Dig. Sedan åkte vi hem till gamlafarmor och farfar och åt gott hembakt bröd. Du bara sov och sov som vanligt...men gamlafarmor fick hålla Dig i famnen en stund. Sedan blev det biltur ner till Ystad och hälsa på gamlamormor på demensboendet. Alla de gamla blev så glada för att få se en sådan lite plutta. Vissa upprepade 25 gånger att "det var det bästa som hänt på hela helgen" trots att det var måndag :)
 Fyra generationer!


På kvällen åkte vi till Bibbi och då fick Du ännu en present nämligen söta nallar att hänga på vagnen så att Du har något att titta på när Du ligger där.

Den 25 november var det dags att åka tillbaka till Småland igen. På morgonen hade Du magknip så mormor tog hand om Dig hela förmiddagen. Det gör hon så gärna! Till slut kom vi iväg i alla fall och Du sov hela långa bilresan tillbaka. Jag tror att Du gillade Skåne. Du skrattar och charmar alla. Alla säger att barn inte kan skratta när de är så små men du har varit en glad liten skit sedan du föddes och jag har aldrig hört Dig gallskrika. När Du var 2-3 veckor började Du skratta ljudlöst med hela ansiktet åt vissa saker som mamma och pappa, fjärilen på mobilen över spjälsängen och åt din tygdocka Julia som Du fått av morbror Danne och Maria. Du kan visst det skratta!


Kommentarer
Postat av: Mormor Karin

Det är så kul när lilla Agnes kommer till Skåne! Ja, såklart sä är det ju kul även när hennes mamma följer med....... Nu längtar vi redan tills nästa gång och då kommer ju även pappa Magnus med.

2008-12-02 @ 14:15:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0